۱۳۹۲ فروردین ۴, یکشنبه

اخبار زندانیان سیاسی و عقیدتی ۳۰ اسفند ۱۳۹۱

۱-جان محمد جراحی در خطر است ۲-پيام نوروزی زندانيان سياسی رجايي‌شهر کرج ۳-بازداشت هفت تن از اعضای خانواده دراویش زندانی، دقایقی بعد از تحویل سال جدید ۴-بازداشت محمدباقر علوی، عضو نهضت آزادی...


اخبار زندانیان سیاسی و عقیدتی ۳۰ اسفند ۱۳۹۱ 


۱-جان محمد جراحی در خطر است
۲-پيام نوروزی زندانيان سياسی رجايي‌شهر کرج
۳-بازداشت هفت تن از اعضای خانواده دراویش زندانی، دقایقی بعد از تحویل سال جدید
۴-بازداشت محمدباقر علوی، عضو نهضت آزادی
۵-یک شهروند دیگر در شهرستان پاوه بازداشت شد
۶-بازداشت سید غالب حسینی فعال کارگری و عضو کمیتهٔ هماهنگی
۷-فعالان عرب محکوم به اعدام، کاندیدای جایزه بین المللی شجاعت مدنی شدند
۸-ادامه سیاست سرکوب و آزار و اذیت خانواده‌های زندانیان سیاسی

*********************************************************************************************
جان محمد جراحی در خطر است
محمد جراحی فعال کارگری وعضوکمیته پی گیری که درخرداد ماه سال پیش به همراه شاهرخ زمانی دستگیر و به ۵ سال حبس محکوم گردیدو اکنون دومین سال محکومیت خودرا می‌گذراند، یک ماه پیش به دلیل ابتلابه بیماری تیروئید به منظور نمونه برداری، در بیمارستان امام رضای تبریزمورد عمل جراحی قرار گرفت. نتیجه این نمونه برداری ابتلای وی به سرطان تیروئید بودوطبق نظر پزشکان می‌بایست مراحل درمانی وی هرچه سریع ترآغازشود. این درحالی است که تقاضای مرخصی محمد جراحی که از طرف خانواده‌اش به مراجع قضایی تحویل داده شده تا این تاریخ پاسخی دریافت نکرده است وخانواده محمد جراحی در راهروهای اداره زندان‌ها و دادگاه سرگردان و منتظر هستند در حالیکه طبق قانون می‌بایست زندانیانی که به بیماریهای حاد مبتلا هستند جهت مداوا آزاد شوندودرشرایطی که بسیاری از زندانیان به دلیل فرارسیدن سال نوبه مرخصی عید می‌روند، وضعیت محمد جراحی همچنان نامعلوم است. 
همچنین نامه زندانیان سیاسی زندان تبریز برای مرخصی نوروزی سال ۹۲ حتی مورد بررسی نیز قرار نگرفته و به همین دلیل جمعی از زندانیان سیاسی زندان تبریز از خانواده‌ها ی خود خواسته‌اند که با برپا کردن سفره‌های هفت سین پای دیوارهای زندان، سال تحویل راکنار عزیزان خود بگذرانند. 
مسئولیت جان محمد جراحی که تنها به جرم دفاع از حقوق کارگران پشت می‌له‌های زندان به سر می‌برد مستقیما به عهده مقامات قضایی و مسئولین زندان است. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری خواهان آزادی هرچه سریع‌تر محمدجراحی و سایر فعالین کارگری و زندانیان سیاسی در بند می‌باشد. 

***

پيام نوروزی زندانيان سياسی رجايي‌شهر کرج

تعدادی از زندانيان سياسی محبوس در زندان رجايي‌شهر کرج به مناسبت فرارسيدن سال نو پيامی را صادر کردند.
متن کامل اين پيام که به آژانس خبررسانی کُردپا رسيده است، عينا درپی مي‌آيد:
ضمن تبريک سال جديد بە هموطنان عزيز، آرزومنديم سال ٩٢ گريز و رهايی از فشار حاکميت و رسيدن بە بالاترين آرمان‌های بشری در سراسر ايران عزيز و جهان باشيم. تجديد ميثاق و پيمان مي‌بنديم کە شهدای راه آزادی علی الخصوص خانوادەی شهدا و اسرای ايران عزيز در زندان‌های کشور را ياد مي‌کنيم و بە نمايندگی اکبر محمدي، ستار بهشتي، علی صالحي، فرزاد کمانگر و هاله سحابی و کسان ديگر کە در چند سال اخير توسط خون خود ميهن وخيابان‌ها را لالە‌گون و عطرآگين و بهار، و بهار ايران زمين را تا ابديت و جاودانگی بە خون جان گواه و شفا دادە‌اند.
امضاء کنندگان:
١ـ خالد حردانی ٢ـ شاهرخ زمانی ٣ـ رضا شريفي‌بوکانی ٤ـ صالح کهندل ٥ـ محمد علی منصوری ٦ـ موسی صفی ‌اصلانی نژاد ٧ــ محمد بنا‌زادە‌امير‌خيزی ٨ــ عباس رادفر.
***

بازداشت هفت تن از اعضای خانواده دراویش زندانی، دقایقی بعد از تحویل سال جدید


خانواده‌های دراویش گنابادی ساکن شیراز برای اعلام همبستگی و همدلی با دراویش زندانی در زندان‌های اوین تهران و عادل آباد شیراز و آقایان کسری نوری و صالح مرادی که در اعتصاب غذا به سرمی‌برند، مراسم تحویل سال جدید را در کنار زندان عادل آباد شیراز برگزار کردند ولی بعد از گذشت دقایقی از تحویل سال ۹۲، ماموران به خانواده‌ی دراویش حمله ور شدند و تعدادی از آنان را بازداشت کردند....
ظهر امروز هفت تن از دراویش گنابادی دقایقی پس از تحویل سال نو در کنار زندان عادل آباد شیراز بازداشت شدند و همچنان سه نفر از آنها در بازداشت به سر می برند.
خانواده‌های دراویش گنابادی ساکن شیراز برای اعلام همبستگی و همدلی با دراویش زندانی در زندان‌های اوین تهران و عادل آباد شیراز و آقایان کسری نوری و صالح مرادی که در اعتصاب غذا به سرمی‌برند، مراسم تحویل سال جدید را در کنار زندان عادل آباد شیراز برگزار کردند ولی بعد از گذشت دقایقی از تحویل سال ۹۲، ماموران به خانواده‌ی دراویش حمله ور شدند و تعدادی از آنان را بازداشت کردند.
به گزارش مجذوبان نور؛ دقایقی پس از تحویل سال ۹۲، نیروهای امنیتی و حراست زندان عادل آباد شیراز به سمت خانوده‌های دراویش گنابادی حمله‌ور و پس از جمع کردن سفره هفت سین و پوسترهایی که حاوی عکس دراویش زندانی بود؛ هفت تن از افراد خانواده‌ی دراویش را بازداشت کردند.
برخورد نیروهای امنیتی که با ارعاب و توهین همراه بود باعث تشنج در اطراف زندان عادل آباد شیراز شد. مامورین امنیتی به غیر از بازداشت خانواده‌ی دراویش همچنین ۴ دستگاه از خودروهای دراویش گنابادی را نیز توقیف کردند.
پس از ساعاتی چهار تن از این دراویش بازداشت شده آزاد شدند، اما سه تن از این افراد به نام‌های بهنام یداللهی فارسی (برادر فرشید یداللهی)، صادق مرادی سروستانی (برادر حمید و صالح مرادی) و مهران صادقی همچنان در بازداشت هستند.
سایت مجذوبان نور گزارش نقض حقوق بشر دراویش گنابادی را در سال گذشته منتشر کرده است که متن کامل این گزارش در پی می آید.
گزارش نقض حقوق دراویش گنابادی در سال ۱۳۹۱
الف : احضار دراویش به نهادهای قضایی و امنیتی تفتیش و بازرسی منازل، بازداشت آنها
۱- نوزده تن از دراویش گنابادی کوار به نام های مهرداد کشاورز، امیدعلی اکبری، محمد علی شمشیر زن، مهدی دهقان بورکی، عیسی دهقان بورکی، علی دهقان بورکی، غلامعلی بیرمی، محمد جان صالح زاده، مهدی قنبری، امیرحمزه دهقان، محمد علی دهقان، محمد علی صادقی، بهیار رجبی، کاظم دهقان، سید ابراهیم بهرامی، ابوذر ملکپور، عبدالرضا آرایش، محسن اسماعیلی و خانم زهرا رنجبر از دراویش طریقت نعمت اللهی گنابادی کوار به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، اخلال در نظم عمومی، ضرب و جرح و حمل اسلحه غیر مجاز به شعبه کیفری دادگاه انقلاب کوار احضار شدند.
۲- امین ابوالحسنی از دراویش گنابادی بخش صقاد شهرستان آباده، بدون ارائه حکم قضایی بازداشت شد.
۳- آقای منوچهر زارع از دراویش گنابادی و مجلس‌دار دهستان فرمشکان از توابع شهرستان کوار صبح ۲۹ خرداد با یورش مامورین امنیتی و بدون حکم قضایی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
۴- آقایان شهاب ربانی، سبحان شیخ میر و ابراهیم ظاهری از دراویش گنابادی ساکن شهر اهواز به اداره اطلاعات اهواز احضار شده و مورد بازجویی و تفتیش عقیده قرار گرفتند.
۵- آقایان مهدی رحمانی و هادی رحمانی از دراویش ساکن سروستان به اداره اطلاعات فراخوانده شدند.
۶- آقایان آرش شلتوکی، مهرداد شیرازی، مرتضی سهرابی و حمید اکبری از دراویش گنابادی کرج، که به سمت شهرکرد در حرکت بودند، در مسیر اصفهان-شهرکرد توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی بازداشت شدند.
۷- آقایان عطاءالله پورمند، کیوان کولی وند، حمید رحمانی، حسن مقدم، امین کرمی، علی اسدی، رضا فردوس مقدم، مسعود رضایی، محمد هاشمی، نجم الدین نوری، علی اشرف شادکام، پیمان امرایی و امیر حاجی آبادی در روز سوم اسفند مقابل زندان اوین بازداشت شدند.
۸- آقایان احمد اسماعیلی، عزت رحیمی، فرهاد اسماعیلی، غضنفر عالی‌وند و امید رحیمی از دراویش نارون اصفهان در شهر گراش بازداشت شدند.
۹- آقای علی شفیعی از دراویش گنابادی و مجلس‌دار بخش صقاد شهرستان آباده بدون ارائه حکم قضایی بازداشت شد.
۱۰- آقای عبدالغفور قلندری از دراویش گنابادی ساکن بندرعباس توسط چند نفر لباس شخصی بازداشت شد.
۱۱- هشت مامور لباس شخصی مسلح به سلاح گرم بدون ارائه حکم قضایی و قانونی با حمله به منزل آقای مهدی قنبری با ایجاد رعب و وحشت و توهین و فحاشی به خانواده‌ی وی قصد بازداشت این درویش گنابادی را داشتند که به علت حضور نداشتن ایشان موفق به دستگیری این درویش گنابادی نشدند.
۱۲- آقای علیرضا روشن خبرنگار روزنامه شرق و فعال حقوق دراویش برای تحمل حکم یک سال حبس خود که به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی (ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی) در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به قضاوت قاضی پیرعباسی به آن محکوم و در شعبه ۵۴ تجدید نظر دادگاه انقلاب نیز تائید شد، روانه زندان اوین شد. گفتنی است این اتهام به دلیل همکاری وی با سایت خبری مجذوبان نور به وی منتسب شده است.
ب : محاکمه و صدور و اجرای احکام محکومیت برای دراویش
۱- آقایان علی معظمی و مصطفی عبدی صبح روز یکشنبه مورخ ۱۲ آذرماه برای رسیدگی به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی به صورت جداگانه به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی مراجعه کردند. لازم به ذکر است که پیش از این، دو اتهام دیگر تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروهک مجذوبان نور نیز به این دو درویش منتسب شده بود که توسط دادستان مورد منع تعقیب قرار گرفت.
۲- نصرت طبسی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی به شش ماه حبس تعزیری و ۴ سال و شش ماه حبس تعلیقی محکوم شد. این محکومیت به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی (ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی) برای این درویش گنابادی صادر شده است.
۳- آقای علیرضا روشن نیز در تیر ماه گذشته به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی (ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی) در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، با قضاوت قاضی پیرعباسی به ۵ سال حبس (یک سال حبس تعزیری و ۴ سال حبس تعلیقی) محکوم شد.
۴- علی معظمی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به دو سال حبس تعزیری محکوم شد. این محکومیت به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی (ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی) برای این درویش گنابادی صادر شده است
۵- جلسه رسیدگی به پرونده ۱۱ تن از دراویش گنابادی شیراز و کوار ، یکشنبه ۲۵ تیرماه ۱۳۹۱، در شعبه ۱۴ دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی خشتی برگزار شد. در طی این جلسه ابتدا پرونده ۴ تن از دارویش آقایان صالح مرادی، محمدعلی شمشیرزن، کاظم دهقان و حمید آرایش مورد رسیدگی قرار گرفت و برای آقایان صالح مرادی و محمد علی شمشیر زن که در زندان به سر می بردند تا ارائه حکم نهایی قرار وثیقه های به ترتیب ۱۰۰ و ۵۰ میلیونی صادر شد. همچنین در بخش دیگری از این جلسه به اتهامات ۷ تن از دراویش ساکن کوار ، آقایان امید اکبری، غلامعلی بیرمی، مهرداد کشاورز، مهدی قنبری، حاج علیجان دهقان، موسی دهقان و مهدی دهقان نیز رسیدگی شد، این دارویش که قبلا بصورت تلفنی به دادگاه احضار شده بودند روز دادگاه به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، اخلال در نظم عمومی، ضرب و جرح و حمل اسلحه غیر مجاز دادگاهی شدند.
۶- جلسه دادگاه ۱۸۹ تن از دراویش گنابادی از تاریخ ۱۴ الی ۲۴ اردیبهشت برگزار شد،این در حالی بود که برای تعدادی از دراویش متهم در پرونده احضاریه دادگاه فرستاده نشده است اسامی دراویشی که در دادگاه انقلاب بروجرد محاکمه شدند عبارتند از: رضا گودرزی- سعید عسگریان – غلامرضا فیروزه – حسین روزبهانی – مسعود نیک اعتقاد – ناصر کرکی – داوود کمره‌ای – اسدالله فتاحی راد – محمد امیدی – علیرضا ظفری – علی محمد گودرزی – پرویز بیرانوند – علی پیریایی – علی صحرایی – آرین پیامنی – شهرام مقدسی – امین عزیزی – رضا حسینی- ایرج قربانی – مصطفی پیمویی – علی صالحی – الهیار ساکی – مهدی فیروزه – علیرضا گودرزی – علی مشتاق الائمه – رضا روزبهانی – حیدر می‌ناپور – احمد خسروی – قدرت امیر – مرتضی شریفی – جعفر امیدعلی – علی رحم رحیمی – امیرفرهنگ بیرانوند – هادی پیمویی – کوروش محتشمی – علی اکبر نعمتی – علی روزبهانی – محمد تقی شیرویه – مهدی فتحی – محسن فیروزه – علیرضا شاکری – سعید گودرزی – سامان باقر باغی – امیدعلی شیرزادی – عادل عادلی – مسعود جعفری نوکنده – مصطفی سلیمی – جواد میان رودی – مرتضی یعقوبی – علیرضا قمی – عبدالمحمد گودرزی – ایمان گودرزی – عباس سعیدی کیا – منوچهر عزیزی – مهدی پارسا – ناصر کردی‌پور – یدالله محمدزاده – منوچهر شعوری – افشین قیصری – عباس روزبهانی – محمد حسین قیاسی – اصغر صارمی – محمدرضا شهبازی – حجت الله مرادی – علی اکبر هداوند – احسان نعمتی فرد – بهروز حیدری – امید حسن‌زاده – یونس ساکی – غلامحسن نعمتی – محمد گودرزی – علی کاکاوند – علی جودکی – فتح الله حق نیا – عباس کردی‌پور – سعید رحیم‌زاده – مسعود جلیلی – غلامرضا خجسته – شهاب عزیزی – مسعود خسروی – منوچهر بهمنی – محسن آلویی – محمد حسن جنت – پرویز رازانی – مراد کوچک‌زاده – محمد کشوری – گودرز ترکاشوند – مهدی کولیوند – حسین کرکی – غلامعلی معرف – علی گودرزی – شاهرخ عزیزی – علی گودرزی – محمد آسترکی – حسن مقدسی – محمد حق نیا – سعید گودرزی – محمد می‌انرودی – علی حسین نیک اعتقاد – سمیع یگانه – عباس شعوری – علیرضا صلاحی یگانه – امیر افشاری – محمد مددی – علی جنت- محمد گودرزی – غلامحسین مهدوی – احسان کریمی – محمدرضا یاراحمدی – مسعود کزازی – رضا می‌انرودی – علی می‌انرودی – پرهام جهانی‌زاده – عباس حق نیا – حسین باقری – محمد فرید – محمود قدیمی – رضا زیار – حجت الله شهبازی – احمد استرکی – محمد حسینی – عبدالمجید غنی‌پور – سعید روزبهانی – قباد شهسواری – حمید رحیمی – حسین خدایی- محمدرضا گودرزی – یژن امینی – عباس گودرزی – احمد پیرحیاتی – سهراب یاری یگانه – حمیدرضا رحیم‌پور نهاوندی – محمد یگانه پرش کش – علیرضا گودرزی – جلال ابرازی – داوود بیرانوند – امین صفار – افشین معظمی گودرزی – محمد اسعدی – محمد علی سمندر – حسن گودرزی – محد ناصر مداح موحدی – امیر نصراللهی – علیرضا جمالی مقدم – امیرابراهیمی – حسین دولتشاهی – سید جعفر آهوقلندری – صادق دریایی -مهدی شجاعی – سیاوش یعقوبی – مصطفی صادقی – محمد حسین‌پور – محسن عالی‌نژاد – حسن لک – علیرضا کردی – بابک یاراحمدی – إنشاء الله جبرکش – میثم پارسا – رضا کمره‌ای – غلامرضا جبرکش – حمید محمودی – عباس میرزایی – داریوش سرسیوند – محمدرضا معظمی گودرزی – مسعود حسین‌پور – جمشید بهره بر – علی طهماسبی – محمدرضا یاری – محمدرضا مهربان – کاوه نظام السلامی – حسین گودرزی – بهرام رحیمی – رضا سلگی – احسان امینی – موسی دیناروند – احمد زند لشنی – غلامعباس الحاقی – حسین قائد رحمت – حیدر موسیوند – شاهین کاووسی – مرتضی یاراحمدی – حبیب پیریایی – داوود معظمی گودرزی – محمد گودرزی- محمدرضا رضایی فرد – عبدالعلی هوشمندی – عبده سلیمی – محسن جهازی- محمود طهماسبی.
۷- آقایان مهران رهبری و مصطفی عبدی برای رسیدگی به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی به صورت جداگانه به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی مراجعه کردند. لازم به ذکر است که پیش از این، دو اتهام دیگر تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروهک مجذوبان نور نیز به این دو درویش منتسب شده بود که توسط دادستان مورد منع تعقیب قرار گرفت.
۸- آقایان علی معظمی و مصطفی عبدی صبح روز یکشنبه مورخ ۱۲ آذرماه برای رسیدگی به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی به صورت جداگانه به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی مراجعه کردند.
۹- صبح روز چهارشنبه مورخ ۲۲ آذر جلسه رسیدگی به پرونده آقایان کاظم دهقان، حمید آرایش، محمد علی شمشیرزن به اتهام محاربه و فساد فی الارض و همچنین آقایان امید علی اکبری، غلامعلی بیرمی و مهرداد کشاورز به اتهام حمل سلاح غیر مجاز در شعبه ۲ دادگاه انقلاب شیراز برگزار شد. این افراد با حضور دو تن از وکلای خود آقایان نظری و صادقی در برابر این اتهامات از خود دفاع کردند.
۱۰- نصرت طبسی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی به شش ماه حبس تعزیری و ۴ سال و شش ماه حبس تعلیقی محکوم شد. این محکومیت به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی (ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی) برای این درویش گنابادی صادر شده است.
۱۱- آقای علیرضا روشن نیز در تیر ماه گذشته با اتهامی مشابه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، با قضاوت قاضی پیرعباسی به ۵ سال حبس (یک سال حبس تعزیری و ۴ سال حبس تعلیقی) محکوم شد.
ت : فیلترینگ سایتها و محدودیت برای مراکز آموزشی و پژوهشی دراویش
همچون سال های گذشته سایت مجذوبان نور و سایر وبلاگهای منتسب به دراویش گنابادی از جمله وبلاگ درویشان بندر عباس برای چندمین بار فیلتر شد.
سایت مجذوبان نور پایگاه اطلاع رسانی دراویش گنابادی در طول سال گذشته چندین بار شدیداً مورد حملات هکری «ارتش سایبری ایران» قرار گرفت.
ث : تعدی به حسینیه ها، محل برگزاری مجالس درویشی و مزارهای عرفا
۱- اعزام چند دستگاه لودر و بولدوزر به محل مجلس فقری شب های جمعه‌ی شهرکرد و تهدید به تخریب کل بنا، به بهانه استفاده از داربست و چادر در حیاط منزل،در حالی که مجوز کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری شهرکرد در سال قبل مبنی بر این بود که پوشش حیاط این منزل با چادر تخلف محسوب نمی شود،، اما فشارهای اداره امنیت شهرداری این مورد را بهانه ای برای برخورد با مجلس درویشی قرار داد که ایستادگی دراویش و حمایت مردم غیور شهرکرد مانع از تخریب محل شد.
۲- کتاب فروشی مزار شاه نعمت الله ولی بر اثر فشار نیروهای اطلاعات به تعطیلی گرایید، این کتاب فروشی که بیشتر کتاب‌هایی با موضوعات تصوف و عرفانی را در اختیار علاقه مندان قرار می داد با ممانعت از تمدید اجاره محل تعطیل شد. همچنین اقداماتی در جهت هرچه کم رونق تر شدن این مزار زیارتی شد، به طوری که از تعداد متولیان این مزار کاسته شده و همچنین بازدید از اتاق چله خانه حضرت شاه نعمت الله به طور کامل ممنوع و از برگزاری مراسم های مذهبی که طبق روال هر ساله در این محل برگزار می‌شد، ممانعت می‌شود.
۳- بی توجهی به آرامگاه شیخ احمد غزالی از عرفا و اقطاب سلسله در قزوین. این محل مدت دو سال است که به بهانه تعمیر و مرمت مورد بی توجهی قرار گرفت. این مزار که مربوط به دوره صفوی می باشد و در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است به مخروبه تبدیل شده و از آن به عنوان انبار استفاده می شود. همچنین سنگ مزار نیز به محل دیگری منتقل شده و با بستن درب مزار به هیچ کس اجازه بازدید و زیارت داده نمی شود.
۴- تغییر و از بین بردن نام بعضی از دراویش بعد از تعمیر و بازسازی مزار جناب مشتاقعلیشاه کرمانی، در این بقعه مزار جناب آقای میرزا یوسف حایری(ارشادعلی) و درویش جعفر (فردی که به همراه جناب مشتاقعلیشاه به شهادت رسید) نیز می باشد که بعد از بازگشایی مجدد با باز کردن شیشه محافظ سنگ قبر، سنگ قبر را با موکت پوشانده اند و تنها سنگ قبر جناب مشتاقعلیشاه مشهود است.
ج : اعمال خشونت و محرومیتها شغلی و سایر مزاحمتها نسبت به دراویش
۱- آقای عمادالدین مردانی بر اساس نظریه اداره کل تعیین صلاحیت و اسناد وزارت اطلاعات به اتهام پیروی از سلسله نعمت اللهی گنابادی ، از شهرداری کرج اخراج شد .
۲- مهتاب بازوند شاعره ی غزلسرای معاصر به دلیل وابستگی به سلسله ی دراویش گنابادی پس از ۱۲ سال خدمت در کانون پرورش فکری استان لرستان اخراج شد.
۳- احسان اله حیدری از وکلای دراویش گنابادی در دومین دوره انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری استان لرستان به علت دلبستگی به طریقت درویشی نعمت اللهی گنابادی و داشتن سابقه‌ی وکالت از دراویش رد صلاحیت شد.
۴- چهار نفر ماموران وزارت اطلاعات با مراجعه به مغازه آقای نوروزعلی سلیمانی‌زاده مجلس‌دار شب‌های جمعه گچساران از توابع کهگیلویه و بویراحمد، با تهدید این درویش مبنی بر همکاری و پر کردن لیستی که حاوی مشخصات فردی دراویش آن منطقه (شامل نام و مشخصات و شغل) بوده است جواز کسب مغازه این فرد را با خود می‌برند، و پس دادن آن را مبتنی بر همکاری با آن‌ها اعلام می‌کنند.
۵- رضا انتصاری، افشین کرمپور، حمید رضا مرادی، مصطفی دانشجو، امیر اسلامی و فرشید یداللهی دراویش محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، به دنبال عدم تمکین به برنامه های قاضی صلواتی برای برگزاری غیر قانونی دادگاه خود، به سلول های انفرادی بند ۲۰۹ منتقل شدند.
۶- مصطفی دانشجو با وجود بیماری حاد ریوی به دستور قاضی صلواتی از بیمارستان ترخیص و را به زندان اوین بازگردانده شد.
۷- حمیدرضا مرادی از فعالین حقوق دراویش و مدیر سایت مجذوبان نور که از ۲۶ دی‌ماه و پس از امتناع از شرکت در جلسه دادگاه، همراه با ۶ تن دیگر از وکلای دراویش و مدیران سایت مجذوبان نور به سلول‌های انفرادی بندهای ۲۰۹ و ۲۴۰ منتقل شده‌اند، مورد ضرب و شتم بازجوها قرار گرفته است. حمید مرادی، این درویش زندانی را به اتاق بازجویی منتقل و در برابر چشمان آقای مصطفی دانشجو یکی دیگر از دراویش و هم مسلکان این زندانی، شدیدا مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند تا جایی که آقای مرادی از شدت ضربات، خون استفراغ کرده و سپس تمامی لباس های وی را درآورده و این زندانی عقیدتی را با همان حالت با وجود برودت هوا در هواخوری بند ۲۰۹ رها کردند.
۸- در پی امتناع پرسنل و مدیران سایت مجذوبان نور جهت حضور در دادگاه، ماموران بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات به دستور قاضی صلواتی برای اعمال فشار براین دراویش زندانی اقدام به تراشیدن موی سر و صورت دراویش به صورت اجباری کردند و به نظر می‌رسد بازجویان اطلاعات با سایر دراویش نیز همین برخورد را به صورت توهین آمیز داشته‌اند.
<
به نقل از خبرنگار کلمه، روز سه شنبه ۲۶ دیماه پس از آنکه به حمید مرادی مدیر زندانی سایت مجذوبان نور اعلام شد به اجرای احکام زندان احضار شده و وی این احضار را نپذیرفت، و ماموران گارد زندان برای بردن مرادی به بند ۳۵۰ رفته بودند شش درویش دیگر نیز به نشانه همراهی و همبستگی با وی اعلام کردند که ایشان را تنها نخواند گذاشت.***

بازداشت محمدباقر علوی، عضو نهضت آزادی


محمد باقر علوی عضو نهضت آزادی ایران روز شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۱ پس از بازرسی منزلش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است...
محمد باقر علوی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
به گزارش میزان خبر، این عضو نهضت آزادی ایران روز شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۱ پس از بازرسی منزلش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است.
او پیش از این نیز در سال ۱۳۸۸ بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم بازداشت شد و ۴۰ روز در سلول انفرادی گذراند.
علوی دومین عضو نهضت آزادی است که در یک هفته گذشته بازداشت شده است. پیش از این مهدی معتمدی مهر نیز بازداشت شده بود
در حال حاضر عماد بهاور مسئول شاخه جوانان نهضت آزادی ایران، امیر خرم و مسعود صادقی اعضای زندانی نهضت آزادی هستند.
***

یک شهروند دیگر در شهرستان پاوه بازداشت شد

 در ادامه موج بازداشت شهروندان در شهرهای غربی کشور روز گذشته یک شهروند دیگر در پاوه بازداشت شد
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز گذشته ماموران امنیتی یک شهروند کرد ساکن شهرستان پاوه به نام "پدرام قادریان" فرزند محمد عارف بازداشت کردند.
پدر این شهروند کرد محمد عارف قادریان از معلمان بازنشسته شهرستان پاوه می باشد.
با بازداشت پدرام قادریان تعداد بازداشتی های این شهرستان به چهارده  نفر افزایش یافته است، قانع حاتمی، معتصم شافعی، محمد نگاری، جهانبخش احمدی، آراس حاتمی و بابک عباسی از بازداشت شدگان اخیر روز گذشته از کرمانشاه به‌ زندان پاوه‌ انتقال داده شدند.
تا لحظه‌ تنظیم این خبر از اتهام و دلیل دستگیری نامبردگان اطلاع دقیقی در دست نیست.
***
بازداشت سید غالب حسینی فعال کارگری و عضو کمیتهٔ هماهنگی
  ۲۹ اسفند ساعت ۱۲ ظهر سید غالب حسینی فعال کارگری و عضو کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری در شهر سنندج، توسط نیروهای اطلاعاتی و امنیتی در محل کارش دستگیر شد. 
نام برده در آستانه ۸ مارس و همچنین بعد از دستگیری ۶ فعال کارگری در ۱۷ اسفند چندین بار تلفنی توسط نیروهای امنیتی تهدید شده بود و نیروهای اطلاعات از وی خواسته بودند که خود را به ستاد خبری معرفی کند. همچنین در پی عدم پاسخگویی نیروهای اطلاعاتی به خانواده‌های فعالین کارگری بازداشتی، خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که سفرهٔ هفت سین خود را در مقابل ستاد خبری شهر سنندج برپا خواهند کرد و بدینگونه در زمان تحویل سال در کنار عزیزانشان خوهند بود. 
کمیتهٔ هماهنگی ضمن محکوم کردن دستگیری سید غالب حسینی، خواهان آزادی فوری و بی‌قید و شرط نام برده و بهزاد فرج الهی، وفا قادری، سید خالد حسینی، حامد محمودنژاد و علی آزادی اعضای کمیته هماهنگی در شهر سنندج و شریف ساعد پناه فعال کارگری و عضو اتحادیه آزاد کارگران و سایر کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی دربند می‌باشد. 

***

فعالان عرب محکوم به اعدام، کاندیدای جایزه بین المللی شجاعت مدنی شدند



عدالت برای ایران، ۲۷ اسفند ۱۳۹۱: فعالان عرب عضو موسسه الحوار که به اعدام محکوم شده اند، کاندیدای جایزه بین المللی “شجاعت مدنی” شدند. این جایزه به کسانی تعلق می گیرد با به خطر انداختن خود و با استفاده از روشهای مدنی، در مقابل بدی ها، ثابت قدمانه مقاومت کرده اند.
کاندیداهای این جایزه بین المللی، محمد علی عموری نژاد، هاشم شعبانی، هادی راشدی، جابر آلبوشوکه و مختار آلبوشوکه فعالان هویت طلب عرب محکوم به اعدام به همراه دیگر فعال موسسه الحوار، رحمان عساکره که به بیست سال حبس محکوم شده است، امروز پانزدهمین روز اعتصاب غذای خود را در زندان کارون اهواز پشت سر گذاشتند.
کمیل آلبوشوکه، پسر عموی دو تن از محکوم شدگان به اعدام می گوید: “چهارشنبه گذشته در اثر اصرار خانواده ها، آنها راضی شده اند آب بخورند و هم اکنون فقط شیر و آب می نوشند و در اعتصاب غذای تر هستند. از بین آنها هادی راشدی که از بیماری های مختلف رنج می برد، خیلی ضعیف شده و حال مختار آلبوشوکه، پسر عموی من هم اصلا خوب نیست.”
اعضای محکوم به اعدام موسسه الحوار در اعتراض به احکام اعدام خود که آن را ناعادلانه و فاقد مستند و مبنای حقوقی می دانند از پانزده روز پیش دست به اعتصاب غذا زده اند. موسسه علمی-فرهنگی الحوار به معنای گفت و گو یک سازمان غیردولتی بود که در سالهای 1382 تا 1384، همایش و شب های شعر به زبان عربی و کلاسهای آموزشی و هنری برای جوانان عرب شهر رامشیر (خلفیه) برگزار می کرده است. فعالیتهای این موسسه در پی اعتراضات وسیع مردمی اردیبهشت 1384 به تبعیض علیه مردم عرب و امنیتی شدن فضای استان خوزستان غیرقانونی اعلام شد و موسسان و اعضا و وابستگان به این موسسه، تحت تهدید و خطر قرار گرفتند. نزدیک به بیست عضو و فعال این موسسه، در بهمن 1389، دستگیر و در بازداشتگاه مخفی وزارت اطلاعات در اهواز ماهها تحت شدیدترین شکنجه های روحی و جسمی قرار گرفتند تا به انجام عملیات مسلحانه اعتراف کنند.
پیش از برگزاری دادگاه و محکوم شدن این افراد، پرس تی وی، شبکه انگلیسی زبان جمهوری اسلامی ایران، اعترافات اجباری هادی راشدی و هاشم شعبانی، دو تن از اعضای موسسه الحوار را پخش کرده بود و پس از آن، پنج نفر از اعضای الحوار به اعدام و چهار نفر دیگر به حبس محکوم شدند. هفته گذشته اتحادیه اروپا محمد سرفراز، مدیر پرس تی وی و حمید رضا عمادی، مدیر اتاق خبر این شبکه را به دلیل دست داشتن در تهیه و پخش اعترافات اجباری زندانیان سیاسی در فهرست تحریم های حقوق بشری قرار داد. همچنین سید محمد باقر موسوی، قاضی شعبه 2 دادگاه انق لاب اهواز نیز به دلیل صدور احکام اعدام برای این پنج فعال هویت طلب در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا قرار گرفت.
عدالت برای ایران پیش از این در گزارش تفصیلی خود با عنوان “گفت و گو با مرگ“، نقض حقوق فعالان هویت طلب عرب را مستند کرده و خواستار پاسخگو کردن مقامات مسئول این نقض شدید حقوق بشر شده بود.

***
ادامه سیاست سرکوب و آزار و اذیت خانواده‌های زندانیان سیاسی

ارتجاع حاکم در راستای مهندسی انتخابات ریاست جمهوری آینده، به سیاست اعمال فشار و ایجاد جو رعب و وحشت درجامعه ابعاد تازه‌ای بخشیده است. درهفته‌های اخیر علاوه بر پیگرد و بازداشت شمار دیگری از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران، شاهد بازداشت گروهی از فعالان اجتماعی و چهره‌های فرهنگی متعلق به اقلیت‌های مذهبی بودیم.
بازداشت و بازجویی ازدراویش گنابادی و تعدادی از پیروان اهل حق (یارستان) خشم افکارعمومی در مناطق غربی و استان‌های شرقی کشور را برانگیخت. دراین زمینه شیرین عبادی درگزارش ماهیانه خود در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران، اعلام نموده‌است: ”آرش شلتوکی از دراویش گنابادی . . . وپنج تن از فعالان مدنی و دانشجویی مریوان بازداشت شدند. همچنین طاهرفقیه و چهارتن دیگر از طلاب . . . منتقد حکومت ایران بازداشت شدند . . . وضعیت برخی زندانیان سیاسی – عقیدتی همچنان نامناسب گزارش می‌شود . . . مسئولان زندان از اعزام صالح کهندل و میثاق یزدان‌نژاد به مراکز درمانی خودداری کردند .. . مسعود پدرام از اعضای شورای فعالان ملی – مذهبی که دربند 350 زندان اوین دوران محکومیت خودرا می‌گذراند، به دادسرای اوین احضار و اتهام جدیدی به‌وی تفهیم و مجدداً مورد بازجویی قرارگرفت. ارژنگ داودی، زندانی سیاسی تبعید شده به‌زندان بندرعباس به سلول انفرادی منتقل‌شد. صفایی مقدم، مهدی قمیشی، حسن دادخواه و ایرج زارع چهار فعال سیاسی به‌اداره اطلاعات استان خوزستان و پرویز شیرودی فعال دانشجویی به‌حراست دانشگاه شهید چمران اهواز احضار و مورد بازجویی قرارگرفتند“.
درعین حال ارگان‌های امنیتی به‌پیگیرد روزنامه‌نگاران ادامه داده و برخی از آنها مانند کیوان مهرگان، نرگس جودکی، جواد دلیری، امیلی امرایی، ساسان آتایی و پوریا عالمی کماکان در زندان بسر می‌برند. وزارت اطلاعات با پرونده‌سازی علیه روزنامه‌نگاران تلاش می‌کند، فضای ترس در آستانه انتخابات بر جامعه سایه‌افکند. یکی از جنبه‌های سیاست سرکوب و ایجاد جو رعب و وحشت، اعمال فشار هدفمند به خانواده‌ و بستگان زندانیان سیاسی – عقیدتی است. به ویژه خانواده زندانیان سیاسی و دگراندیشان به‌شدت و بطور سیستماتیک مورد آزار قراردارند. هدف ارتجاع از چنین سیاستی درهم‌شکستن مقاومت مبارزان دربند و مسدودساختن امکانات تماس خانواده‌ها و جلوگیری از خبررسانی در خصوص وضعیت زندان‌هاست. بطور نمونه خانواده‌ برخی فعالان کارگری دربند و مبارزان دانشجویی و زنان به‌بند کشیده‌شده، دایماً توسط ماموران امنیتی و دادستانی انقلاب اسلامی تهدیدشده و زیرفشار قراردارند. دراین زمینه در گزارش بهمن ماه شیرین عبادی آمده است: ”خانواده فعالان سیاسی و مدنی دگراندیشان نیز از اذیت و آزار ماموران امنیتی درامان نبودند، ازجمله زهرا موسوی و نرگس موسوی دو تن از دختران میرحسین موسوی، محمد حسین کروبی پسر سوم کروبی برای چند ساعت بازداشت و مورد بازجویی قرارگرفتند . . . حسین شیرازی فرزند آیت‌الله صادق شیرازی نیز به دادسرای ویژه روحانیت احضارو بازجویی شد. از سوی دیگر پدر، مادر و برادر انور حسین پناهی زندان سیاسی به اداره اطلاعات شهر قروه و محمد رستم‌نژاد پدر دو نوجوان کشته‌شده مهابادی . . . به‌ اداره اطلاعات مهاباد احضار و بازجویی شدند“. سیاست سرکوب و ایجاد فضای ترس و وحشت بانزدیک‌شدن به‌زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به‌شکل هدفمند و متناسب با تحول‌های صحنه سیاسی به‌اجرا گذاشته‌شده‌است. این سیاست بخشی از برنامه واپس‌گرایان برای مهندسی انتخابات و مهار و کنترل جنبش مردمی است. یگانه پاسخ مناسب و اقدام موثر درقبال چنین برنامه‌ای، مبارزه متحد و مشترک برای آزادی بی‌قید و شرط همه زندانیان سیاسی – عقیدتی است! 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر