۱۳۹۲ شهریور ۱۰, یکشنبه

فرشته که خود برای یاری زندانیان تلاش می کرد، امروز خود نیازمند یاری است...


منابع مستقل خبر می دهند تعدادی از فعالان مدنی پناهجو در ترکیه از جمله فرشته ناجی حبیب زاده روزنامه نگار ،فعال حقوق بشر و از فعالان کمپین “بیایید نجاتشان دهیم” که در نزدیک سه سال است در این کشور پناه گرفته است به علت عدم رسیدگی به تقاضای پناهندگیش از سوی کمیساریای سازمان ملل متحد در امور پناهندگان دست به اعتصاب غذا زده اند. دوستان و همکاران فرشته می گویند او از بیماری سختی رنج می برد اما به علت رد شدن تقاضای پناهندگی آنان هیچ کمکی از سوی سازمان ملل به این پناهجو صورت نگرفته است. در همین راستا تعدادی از روزنامه نگاران با امضای نامه ای از مقامات .کمیساریا خواسته اند تا امکان درمان او .را فراهم کنند. بدن وی دچار غده است و نیاز به عمل جراحی فوری دارد

دوستان فرشته در نامه هایی که برای حمایت از وضعیت او نوشته اند به دلایل پناهجویی او اشاره کرده اند. این روزنامه نگار بخاطر فعالیتهای خبری و حقوق بشری و همچنین بخاطر شرکت در تظاهرات تحت تعقیب نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و این امر منجر به خروج وی از کشور شد.

این نامه خاطر نشان می کند بعد از خروج از کشور ناجی حبیب زاده در ترکیه خود را به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل معرفی‌ کرده اما پس از گذشت حدود ۳ سال او همچنان بلاتکلیف در ترکیه بسر می برد. فرشته همچنین حدود ۱۵ ماه است که از بیماری رنج می برد اما کمیساریای عالی‌ پناهندگان سازمان ملل در ترکیه به او تا کنون به غیر از کمک مالی ۱۵۰ لیر ترکیه هیچگونه کمک دیگری نکرده اند. در این نامه از کمیساریا تقاضا شده است نخست ناجی حبیب زاده را تحت پوشش پزشکی قرار داده و سپس به پرونده اش در رابطه با وضعیت پناهندگی او سریعاً رسیدگی به عمل آورند و او را به کشوری امن منتقل کنند.

نامه دیگری همچنین از سوی تعدادی از کنشگران مدنی مهاجر خارج از کشور خطاب به کمیساریا ارسال شده است و رونوشت آن به سازمان عفو بین الملل، دیدبان حقوق بشر، وزارت امور خارجه آمریکا و اتحادیه اروپا رفته است که نسبت به وضعیت این پناهجو و همچنین تعدادی دیگری از پناهجویان روزنامه نگار در ترکیه بنامهای علی‌ کریمی‌، سهیلا بیهقی، یوسف خیر خواهی، شیلان کریمی‌، کی‌ چی‌ براهووی ابراز نگرانی شده است. به نوشته این کنشگران” فرشته ناجی حبیب زاده، در سال ۱۳۷۶ در هفته نامه پیک هفته مشغول به کار شد. در ابتدا، سوژه‌ای که او در نوشتاری خود انتخاب نمود مربوط به دختران فراری در ایران بود، او پس از آن بود که از سوی عوامل اطلاعات و امنیت رژیم به شدت تهدید شده بود بطوریکه او نیز بناچار برای حفظ جان خویش، موقتاً دست از کار کشیده بود اما او پس از چندی در هفته نامه شهر آرا، دگر بار سوژه پیشین را دنبال نمود چرا که او معتقد بود درد دختران فراری ایرانی‌ درد او و همه زنان ایرانی‌ است اما او اینبار هم شدیدتر از گذشته تهدید شده بود چرا که او در شهر آرا ذکر کرده بود بسیاری از دختران ایران را اطلاعات سپاه پاسداران و پسران طبسی با کمک سازمان بهزیستی به کشورهایی چون پاکستان و حوزه خلیج فارس صادر می‌کنند، او بخاطر همین افشاگری بود که در سال ۱۳۸۲ برای پروژه مردم شناسی‌ یونسکو در چغا زنبیل دعوت به کار شده بود، عکسها و فیلمهایی که او در طی‌ دو ماه در این پروژه تهیه نموده‌ بود از سوی رژیم متهم به تهدید و به خطر انداختن امنیت ملی‌ شده بود.”

این نامه می افزاید: ” فرشته ناجی حبیب زاده همچنین مدت‌ها در سایت بانوان استانداری، روزنامه همبستگی‌ و خبرگزاری فارس مشغول به کار شده بود، او یک‌بار به مدت هشت ماه و بار دیگر به مدت یک سال در حبس خانگی نگاه داشته شد. او پس از رهایی از حبس خانگی بود که از مشهد به تهران رفت و در مؤسسه شکوه پارس به تدریس زبان انگلیسی‌ پرداخت، همزمان هم بعنوان خبرنگار در خبرگزاری پرس گلف مشغول به کار شد. او در اولین مصاحبه خود در این خبرگزاری با دکتر فریبرز رئیس دانا از او در مورد اقتصاد ایران سوال بعمل آورده بود که رئیس دانا در پاسخ گفته بود ما در ایران اصلا اقتصاد نداریم که بیمار باشد و لذا این پاسخ، تیتر آن خبر گزاری شده بود اما این برای رژیم گران تمام شده بود و به همین جهت با فشار عوامل اطلاعاتی رژیم این خبر پس از چند ساعت به پایین کشیده شد و حتا پس از آن نیز رژیم به این بسنده نکرده و با فشار مضاعف خویش باعث اخراج فرشته از آن خبرگزاری شده بود.”

آخرین خبر از فرشته ناجی حبیب زاده حاکی است او را دلیل وخیم شدن وضعیت جسمی ناشی از افت فشار خون و قند خون بر اثر ۵ روز اعتصاب غذا به بیمارستان منتقل شده است. گفته می شود حال این روزنامه نگار به هیچ عنوان مساعد نیست و تا این لحظه به هوش نیامده است. سایر متحصنین همچنان در اعتصاب غذا به سر می برند.

در حالی که برخی مقامات جمهوری اسلامی از جمله وزیر اطلاعات جدید وعده بازگشت پناهنجویان بدون دادن هیچ گونه تضمینی سر داده اند اما تعداد زیادی از پناهجویان مدنی به خاطر مشکلات سیاسی و بیم از جان خویش در ترکیه و حتی برخی کشورهای اروپایی سر گردان و بلاتکیلف هستند. علاوه بر این معضلات، سالانه بسیاری از شهروندان ایرانی بخاطر مشکلات اقتصادی و به امید زندگی بهتر وطن خویش را به مقصدی نامعلوم ترک می کنند اما پس از تحمل دشواری راه و پرداختن هزینه های گزاف زندگی خود را حتی در این راه از دست داده اند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر