۱۳۹۱ بهمن ۶, جمعه

گزارش اختصاصی کیهان لندن,دیدار و گفتگوی شاهزاده رضا پهلوی...

article picture
 
دیدار و گفتگوی شاهزاده رضا پهلوی با نمایندگان پارلمان بریتانیا و اتحادیه اروپا در راستای معرفی منشور شورای ملی و جلب حمایت بین المللی انجام شد

• جامعه بین‌المللی این واقعیت را دریافت که تلاش برای تغییر رفتار جمهوری اسلامی بی‌فایده است

• جهان باید از خواست مردم ایران برای تغییر نظام حاکم حمایت کند

• کنگره ملی حلقه اتصال مردم ایران و جامعه جهانی است

• ما با گزینه جنگ بشدت مخالفیم و معتقدیم مردم ایران با مبارزات مدنی رژیم را سرنگون خواهند کرد.

• هدف از تشکیل شورای ملی دسترسی به یک انتخابات آزاد برای برقراری یک نظام دمکراتیک و سکولار است


شاهزاده رضا پهلوی که به دنبال انتشار فراخوان عمومی و معرفی «منشور کنگره ملی برای رسیدن به انتخابات آزاد» به مردم ایران، اینک مرحله تازه‌ای را در راستای معرفی این طرح در سطح بین‌المللی به منظور جلب حمایت جامعه جهانی آغاز کرده است، هفته گذشته در سفر اروپایی خود پس از دیدار با سیاستمداران و مقامات فرانسوی در پاریس و ملاقات با مارتین شولتس رئیس پارلمان اروپا در استراسبورگ، به دعوت «کمیسیون مطالعات اپوزیسیون وابسته به مجلس اعیان بریتانیا» به لندن سفر کرد تا طرح منشور کنگره ملی را با نمایندگان پارلمان بریتانیا در میان بگذارد.

رضا پهلوی در سفر دو روزه خود به لندن، در روز شانزدهم ژانویه ابتدا در جلسه‌ای سه ساعته با گروهی از نمایندگان مجلس عوام و اعیان انگلستان دیدار کرد و به تشریح مفاد منشور کنگره ملی پرداخت و تاکید کرد که هدف از تشکیل کنگره ملی با حضور و حمایت اکثریت مردم ایران، رسیدن به یک انتخابات آزاد در کشور به منظور تعیین یک نظام دمکراتیک و سکولار بر مبنای اعلامیه جهانی حقوق بشر است و ملت ایران انتظار دارد کلیه قدرت‌های جهانی، سیاستمداران، سازمان‌های غیردولتی، روزنامه‌نگاران، رسانه‌ها و افکار عمومی از این خواست برحق پشتیبانی کنند.

همچنین شاهزاده رضا پهلوی عصر همان روز در محل پارلمان بریتانیا با شماری از چهره‌های سرشناس سیاسی و شخصیت‌های فرهنگی و نمایندگان رسانه‌های ایرانی دیدار کرد که در این جلسه جمعی از چهره‌های شاخص سیاسی و فرهنگی و مسؤولان نهادهای مستقل مدنی انگلستان نیز حضور داشتند. در این اجلاس که در آن جمعی در حدود پنجاه نفر شرکت داشتند، ابتدا رضا پهلوی سخنان کوتاهی پیرامون منشور کنگره ملی و لزوم همبستگی و اتحاد بر مبنای محتوای حکومت آینده ایران و برپایی یک انتخابات آزاد برای تعیین نوع نظام دمکراتیک آینده ایراد کرد. پس از آن سخنان و پیام نمایندگان شماری از سازمان‌هایی که منشور کنگره ملی را امضاء کرده‌اند بیان شد و در پایان شاهزاده رضا پهلوی به سؤالاتی که از سوی حاضران مطرح شد پاسخ داد.

رضا پهلوی در سخنان خود از جمله بر این نکته تاکید کرد که دیگر مرحله انتقاد از رژیم و افشاگری درباره جنایاتی که در نظام جمهوری اسلامی انجام می‌شود به سر آمده زیرا نه تنها مردم ایران بلکه جهانیان نیز با ماهیت دیکتاتوری و سرکوبگر رژیم آشنا شده‌اند. و نیز این واقعیت را دریافته‌اند که این نظام اصلاح شدنی نیست و هر گونه اقدامی که به منظور اصلاح آن انجام شود، مردود است.

وی ضمن مخالفت صریح با هر گونه اقدام نظامی علیه ایران ـ حتی به بهانه جلوگیری از فعالیت‌های هسته‌ای ـ و مخالفت با مداخله دولت‌های خارجی در اموری که به عهده مردم ایران است، تاکید کرد که ملت ایران آماده است تا با اعتراضات سراسری و فعالیت‌های مدنی به دور از خشوت رژیم اسلامی را واژگون کند و در یک انتخابات آزاد، نظامی دمکراتیک و سکولار را جایگزین آن سازد چه آنکه مردم فرهیخته و رشد یافته ایران، مانند سایر ملت‌های پیشرفته، از هر جهت شایستگی برخورداری از آزادی و دمکراسی را دارند. وی افزود آنچه مردم ایران از جامعه جهانی و از جمله دولت‌های غربی انتظار دارند آن است که این مردم را در راستای رسیدن به اهداف برحق خود از نظر سیاسی و تبلیغاتی و معنوی مورد حمایت قرار دهند.

حمایت از خواست مردم، به جای تعامل با رژیم

شاهزاده رضا پهلوی در سفر دو روزه خود به لندن با نمایندگان رسانه‌ها، از جمله کیهان لندن، صدای آمریکا، بی‌بی‌سی فارسی و رادیو دویچه وله به گفتگو پرداخت و نقطه نظرهای خود را در مورد شرایط کنونی ایران و نیز لزوم تشکیل کنگره ملی به منظور ایجاد یک آلترناتیو سکولار برای جایگزینی پس از فروپاشی نظام، لزوم پرهیز از جنگ و حمایت از مبارزات مدنی مردم ایران، بیان کرد که بخش‌هایی از آن را می‌خوانید.

رضا پهلوی تاکید کرد که اصول اساسی منشور کنگره ملی مشتمل بر جدایی دین از حکومت، دمکراسی، اعلامیه جهانی حقوق بشر و تمامیت ارضی، نکات مشترکی است که میان کلیه احزاب و سازمان‌هایی که خواهان دمکراسی و آزادی هستند وجود دارد و خواست اکثریت مردم ایران است. اینکه قالب و شکل نظام سیاسی آینده ایران جمهوری باشد یا پادشاهی و غیره در درجه دوم اهمیت قرار دارد که آن را نیز مردم ایران در یک انتخابات آزاد تعیین می‌کنند، آنچه اهمیت درجه اول را دارد این است که هر نوع نظامی که بر سر کار آید باید چهار اصل اساسی را که خواست مردم است تضمین و تأمین کند. وی افزود این خواست‌ها، خواست مشترکی است که می‌توان بر اساس آن اتحادی فراگیر ایجاد کرد و هدف از این تلاش‌ها این است که یک کنگره ملی به عنوان حلقه اتصال میان مردم ایران و جامعه جهانی ایجاد شود.

رضا پهلوی تاکید کرد تلاش‌های جامعه بین‌المللی و بخصوص کشورهای غربی در این سال‌ها نشان داده که تعامل با نظام جمهوری اسلامی امکان پذیر نیست و از طرف دیگر امکان اصلاح نظام جمهوری اسلامی به یک نظام دمکراتیک وجود ندارد. امروز جامعه جهانی نیز به این نتیجه قطعی رسیده که تلاش برای تغییر رفتار رژیم ایران، تلاش عبثی است و لذا باید سیاست‌ها را در جهت تغییر نظام متمرکز کرد. اما راه تغییر نظام به هیچوجه گزینه جنگ ـ که به شدت من و اکثریت قاطع مردم ایران با آن مخالف هستیم ـ نیست. رژیم جمهوری اسلامی به هر حال در اثر فشارهای داخل و خارج فرو خواهد ریخت و در این جاست که باید اتحادی فراگیر از اپوزیسیون وجود داشته باشد تا جامعه بین‌المللی بتواند از آن برای برپایی یک حکومت دمکراتیک سکولار حمایت کند. استقرار چنین نظامی، هم به سود مردم ایران است و هم به سود جامعه جهانی.

انتخابات آزاد

شاهزاده رضا پهلوی در مورد مذاکراتی که با نمایندگان پارلمان بریتانیا و نیز مقامات اروپایی پیرامون منشور کنگره ملی داشته است گفت: هر قدر در زمان پیش می‌رویم، از یک‌سو به‌خصوص دول غربی از این‌که بتوانند با جمهوری اسلامی به تفاهمی برسند قطع امید کرده‌اند، از طرف دیگر بسیار آگاه هستند که خواسته بسیاری از ایرانیان یک تغییرماهوی و اساسی در وضعیت سیاسی کشورشان است. از آن‌جا که تنها یک گزینه پارلمانی سکولار می‌تواند پاسخگوی خواسته‌های جامعه ما باشد و ضمنا به نفع جهانیان تمام شود، نکات بسیار مربوطی است به نظراتی که آن‌ها دارند.

طبیعتاً مسئله احتمال درگیری نظامی، واقعیتی است که نمی‌توان منکرش شد، به خصوص هر چه قدر که به آن خط قرمز معروف نزدیک‌تر می‌شویم. از آن‌جایی که بسیاری از ما، از جمله خود من، همه تلاشمان برای جلوگیری از یک سناریوی درگیری نظامی و جنگ است و باید راه دیگری را فراهم کرد یا ارائه داد، در نتیجه موضوعیت و اهمیت نقش چنین شورا و چنین روندی چه از دید هم‌میهنانمان و چه از دید دول خارجی بیشتر و بیشتر می‌‌‌شود.

رضا پهلوی افزود افرادی که با آن‌ها صحبت کردم، فکر می‌کنند این مسئله می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود. من به‌خصوص تاکید کردم تفاوت عمده‌ای بین این شورایی که ما می‌خواهیم تشکیل دهیم با دیگر شوراهایی از این گونه که در کشورهای دیگر تشکیل شده‌اند یا در حال تشکیل هستند، فرض کنید مثلا در سوریه یا جاهای دیگر، وجود دارد.

چرا که هدف مقطعی و تنها هدف محوری که این شورا دارد، صرفا هدایت یک کمپین سیاسی، تنها با هدف حق برگذاری یک انتخابات آزاد درایران است و بدون این‌که بخواهد ادعای نمایندگی آلترناتیو خاصی در آینده داشته باشد، بیشتر خواهان یک روند دموکراتیک برای رسیدن به یک نتیجه دموکراتیک است. در وهله اول این مسئله باعث می‌شود که خیلی کمتر تشنج و برخورد عقیدتی ایجاد کند و از سوی جهانیان بیشتر قابل حمایت باشد.

وی در مورد تحریم‌ها گفت: اولا سیاست تحریم اکثر دول غربی بر این مبنا نبوده است که نظام در ایران سقوط کند. بلکه با هدف تغییر سیاست و رفتار نظام بوده است که البته فکر عبثی بود. برای این‌که دلیل موجودیت این رژیم بر مبنای صدور یک انقلاب مذهبی است و محال عقل است که چنین نظامی در این مورد کوتاه بیاید.

از سوی دیگر اگر جامعه ایران حاضر باشد هزینه بپردازد، زمانی خواهد پرداخت و سختی خواهد کشید که بداند انتهای این از خودگذشتگی و سختی کشیدن، خاتمه این نظام را در بر خواهد داشت، والا چرا بیاید و هزینه بدهد؟ درست است که عواقب این تحریم روی نظام فشار وارد کرده است ولی متاسفانه روی جامعه ایران هم فشار آورده است.

بنابراین این وسط سه چیز مهم باید اتفاق بیفتد. یکی این‌که جهانیان باید فکر ادامه سیاست تحریم با انتظار تغییر رفتار رژیم را از سر خود بیرون کنند. اما می‌توانند درک کنند یکی از فاکتورهایی که به سقوط احتمالی این رژیم کمک خواهد کرد، البته تحریم اقتصادی است. این مسئله شرطی لازم است و نه کافی. برای این‌که در انتها این نظام از قدرت بیفتد بایستی یک حمایت مستقیم از نیروهای سیاسی و آزادی‌خواه مملکت انجام شود، بدون این حمایت چنین حرکتی نمی‌تواند به نتیجه برسد. وگرنه نتیجه عملی تحریم اگر فقط این باشد، تضعیف مملکت است و به جامعه نیز لطمه خواهد زد بدون این‌که نتیجه بخش باشد.

بنابراین این سه اتفاق باید بیفتد و راهی فراهم کند تا از یک‌طرف بتوان از جنگ پرهیز کرد و از طرف دیگر با از بین رفتن این نظام درد مردم ایران و مردم جهان درمان شود. به شرطی که جایگزین این نظام واقعا گزینه‌ای باشد که بتواند نظام دموکراسی پارلمانی سکولار برقرار سازد.

این یک ایده کلیدی است که می‌تواند دربرگیرنده بیشترین نیروهای سیاسی و آزادی‌خواه کشورمان باشد و بیشترین حمایت بین‌المللی را در بر بگیرد، من در اینجا فقط به دیدگاه غربی اکتفا نمی‌کنم، بلکه می‌تواند شامل چین و روسیه هم باشد.

اصلاح ناپذیری

رضا پهلوی در مورد اینکه آیا درباره انتخابات ریاست جمهوری در ایران هم با نمایندگان پارلمان بریتانیا گفتگو کرده است یا خیر، اظهار داشت: در مورد انتخابات زیاد صحبتی نشد ولی به‌طور کلی همیشه گفته‌ام و باز هم می‌گویم و تکرار می‌کنم در نظامی که رای مردم مورد احترام قرار نگیرد، اصلا رای دادن معنا ندارد. همیشه گفته‌ام که تحریم انتخابات، حفظ احترام به رأی آن فردی است که می‌خواهد رای خود را بدهد. منتها بحث انتخاب بین بد و بدتر بود که مشغله اصلی نیروهای اصلاح‌طلب بود و اگر تا به حال جواب می‌داد بایستی قاعدتا یک نتیجه‌ای می‌گرفتیم.

به همین دلیل است که نیروهای اصلاح‌طلب بیشتر و بیشتر در حال صرف نظر کردن از این مسئله هستند.

بنابراین باز به مسئله شورا (شورای ملی ایران) باز می‌گردد. برای این‌که با بودن چنین وسیله‌ای در صحنه، مسئله فقط این نیست که ضدیت با رژیم شکل بگیرد، بلکه حمایت از یک راه‌کار مثبت هم از طرف دیگر فراهم خواهد شد و در را بیشتر باز خواهد کرد برای همسو شدن نیروهایی که تا به امروز شاید اصلاح‌طلب بودند اما می‌خواهند از موضع خودشان خارج شوند و بتوانند با آن‌هایی که مثل بنده از روز اول طرفدار یک نظام سکولار و یک نظام دموکراسی پارلمانی بودند، همسویی و همراهی پیدا بکنند.

وی در مورد پیشبرد کمپین شورای ملی افزود: می‌توان گفت کار اصلی کمیته تدارک و موقت برگذاری این شورا، تقریبا به پایان رسیده است. به غیر از جنبه تهیه امکانات مالی این کار که یک کمپین جمع آوری کمک‌های مردمی هم برای آن در نظر گرفته شده، هدف این است که حدودا اوایل ماه مارس پیش‌رو، اولین نشست این شورا برگذار شود. این نشست می‌تواند راجع به تمام پیشنهادات کمیته موقت بر اساس این منشور و فراخوان تصمیم‌گیری کند، تا چنانچه تایید شد، اولین نشست این شورا شکل بگیرد و پشت سر آن تقسیم کار شکل بگیرد و کارهایی که در راستای کاری چنین شورایی پیش‌بینی شده انجام شود.

پرهیز از انتقام

شاهزاده رضا پهلوی در مورد پرهیز از هر گونه انتقام جویی اظهار داشت: به نظرم این مسئله بسیار کلیدی است. چرا بخواهم این مسئله را به صورت تئوری بگویم؟ در عمل از این مسئله به شکلی کاملا واضح اطلاع دارم. هر بار که این مسئله مطرح می‌شود، بسیاری از عوامل در بدنه سپاه یا بسیج و نظامیان تشویق می‌شوند و اتفاقا، متقابلا تشویق می‌کنند که هرچه بیشتر روی این مسئله تاکید شود.

ما نمی‌توانیم فقط از تغییر نظام صحبت بکنیم اما به‌عنوان یک جامعه قبول نکنیم که بایستی به دور باطل انتقام‌جویی پایان دهیم. مسئله آشتی ملی و عفو عمومی یکی از پایه‌های کلیدی پائین بردن هزینه است که بخت موفقیت این حرکت را در بر دارد. چراکه این حرکت اگر بخواهد بر مبنایی غیرخشونت‌آمیز به نتیجه برسد، همکاری و هم‌سوئی نیروهای انتظامی که در داخل همین نظام هستند امری کلیدی است.

چنین افرادی باید اطمینان داشته باشند که در فردای این نظام، جای خودشان را در جامعه آینده ایران خواهند داشت ومردم ایران از آن‌ها با آغوش گرم استقبال خواهند کرد، نه این‌که بخواهند از آن‌ها انتقام بگیرند. این موضوع برای موفقیت چنین حرکتی مسئله‌ای کلیدی است.

http://www.kayhanlondon.com/

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر