۱۳۹۱ اسفند ۱۷, پنجشنبه

اعتراف به فساد گسترده مالی در موسسه ایرانیان و بانک آرین و بنياد شهيد...

article picture
 
معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: شاهکار دیگر، ساماندهی صندوق به اصطلاح جوانان خیر بود که به اسم صندوق در 4 استان کشور ریشه دوانیده بود و مسئولان آن فعالیت هایی می کردند که قابل بیان نیست.

بازتاب نوشت:ابراهیم درویشی با تشریح اقدامات بانک مرکزی برای ساماندهی موسسات مالی و اعتباری تعاونی های اعتباری آزاد و همچنین صندوق های قرض الحسنه چند شعبه ای، که در مجموع چند هزار شعبه در سراسر کشور دایر کرده بودند،گفت: فقط مسئولان تعاونی اعتبار متخلف اعتماد ایرانیان با دایر کردن 450 شعبه در کشور هزار و دویست میلیارد تومان منابع مردم را تصاحب کردند و آورده مردم را در شرکت های زیر مجموعه خود به کار گرفتند.

وی افزود: فقط به یکی از مشتریان این تعاونی اعتباری آزاد 180 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردند.

درویشی برای تجسم حجم منابعی که این موسسه مالی از مردم گرفته بود،گفت: هزار و دویست میلیارد تومانی که این موسسه جمع آوری کرد اگر تبدیل به اسکناس هزار تومانی کنیم بار 120 کامیون 10 تن می شود.

وی افزود: این موسسه با وجود جمع آ‌وری این مبلغ هیچ سپرده قانونی نزد بانک مرکزی نداشت که در طرح ساماندهی با بانک قوامین ادغام شد.

معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: شاهکار دیگر، ساماندهی صندوق به اصطلاح جوانان خیر بود که به اسم صندوق در 4 استان کشور ریشه دوانیده بود و مسئولان آن فعالیت هایی می کردند که قابل بیان نیست.

وی افزود: این صندوق همچنین مسائل و مشکلاتی را برای شبکه بانکی و نظام اقتصادی کشور ایجاد کرده بود که اگر جمع نمی شد همچون غده سرطانی مشکلات زیادی برای جامعه و مردم ایجاد می کرد.

درویشی گفت: دست اندرکاران این صندوق پس از افشای اقدامات غیر قانونی تلاش کردند با مطرح کردن مسائل قومی و قوم گرایی در آذربایجان آشوب ایجاد کنند که حرکت آنان با هوشیاری و همکاری مردم و موسسه مالی و اعتباری کوثر خنثی شد.

درویشی با گلایه از برخی انتقادها به بانک مرکزی گفت: برخی از آنهایی که به بانک مرکزی انتقاد می کنند که چرا اینها بدون مجوز از بانک مرکزی فعالیت داشتند، نمی دانند که وزارت تعاون سابق به این تعاونی های اعتبار آزاد مجوز فعالیت داده است کاری که از همان ابتدا بانک مرکزی مخالفت خود را با این اقدام ابراز کرد اما توجه نشد.

وی گفت: آنهایی که امروز از بانک مرکزی انتقاد می کنند چرا آن زمان که این موسسات پی در پی و با دریافت مجوز از وزارت تعاون شعبه تاسیس می کردند به سراغ صادرکنندگان مجوز برای اینها نرفتند؟ چرا هیچ دستگاهی از این افراد مجوز نخواست؟

معاون نظارتی بانک مرکزی به نقل از معاون رئیس جمهور گفت: کاری که بانک مرکزی در ساماندهی موسسات مالی و اعتباری در دو سال اخیر انجام داده است در 30 سال اخیر بی سابقه بود و اقدامات آقای بهمنی در این باره در طول فعالیت 50 ساله بانک مرکزی بی سابقه بوده است.

وی افزود: ساماندهی 86 موسسه مالی و اعتباری که برخی بیش از چهارصد شعبه در سراسر کشور داشتند کاری بسیار دشوار و طاقت فرسا و حساس بود که تهدیدها و مسائل زیادی را به دنبال داشت.

درویشی گفت: بانک های بزرگ و معتبری همچون ملی ، صادرات ، سپه برای هر شعبه مجوز جداگانه صادر می کنند چطور اینها چهارصد شعبه دایر می کنند بدون اینکه یک نفر از آنان مجوز بخواهد؟

وی با بیان اینکه موسسان بانک باید 400 میلیارد تومان و موسسان موسسه مالی و اعتباری باید300 میلیارد تومان آورده از خود داشته باشند، اظهارداشت: مجوز برخی از اینها همچون بانک آرین به علت اینکه برای تامین آورده خود از یک بانک بزرگ وام گرفته بود، باطل شد.

درویشی گفت: آورده همه بانکها و موسسات مالی و اعتباری رصد می شود و چنانچه در هر مرحله مشخص شود که آورده آنان با دریافت تسهیلات از بانکها یا موسسات مالی و اعتباری تامین شده است در هر مرحله که باشند مجوز آنان لغو می شود.

معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: ضربه ای که از ناحیه موسسات مالی و اعتباری فاقد مجوز به نظام اقتصادی کشور وارد شده است به مراتب محکم تر از تحریم ها است.
..............
روزنامه "شرق" در شماره امروز خود گزارشی در مورد تلاش نمايندگان مجلس برای تحقيق و تفحص از بنياد شهيد منتشر کرده است. بنیادی که در تابستان امسال خبر اختلاس ۱۵ میلیارد تومانی در آن تنها در برخی رسانه‌ها انعکاس یافت. هدف تحقیق و تفحص از بنیاد شهید بطور مشخص در خصوص فعالیت‌های اقتصادی این بنیاد است.

روزنامه "شرق" با اشاره به فعالیت‌های گسترده اقتصادی این سازمان از طریق سازمان اقتصادی "کوثر"،بانک "دی" و چند موسسه دیگر، نوشت که نمایندگان پی‌گیر طرح تحقیق و تفحص اخیراً از جانب این بنیاد مورد تهدید و فشار قرار گرفته‌اند.

 روزنامه "شرق" گزارش خود را با ذکر نام "مسعود زریبافان"، رییس بنیاد شهید و از افراد نزدیک به محمود احمدی‌نژاد، شروع کرده است و وی را مسبب غیر شفاف بودن و نظارت ناپذیربودن این بنیاد خوانده است.

این روزنامه به ذکر اتهامات مطرح شده علیه رییس بنیاد شهید پرداخته و نوشته است که برغم اتهام ارتباط با پرونده عباس پالیزدار و اختلاس ۱۵ میلیارد تومانی وی در این مدت توانسته است با انزوای رسانه‌ای اتهامات مطرح شده را رد کرده و در مورد اختلاس ۱۵ هزار میلیارد تومانی نیز، رقم اختلاس را ۶ میلیارد تومان و عامل تخلف را یکی از مدیران ارشد خود اعلام کرده است.

"بنیاد شهید و امور ایثارگران"، تحت نظارت رهبر جمهوری اسلامی ایران و رییس جمهوری فعالیت می‌کند. جزییات تامین منابع و اعتبارات این بنیاد بصورت شفاف در بودجه سال جاری اعلام نشده است.

بر اساس جزییات قانون بودجه سال ۱۳۹۱، دولت موظف است، حقوق، ردّ ديون و مطالبات ايثارگران و خانواده شهدا و كاركنان اعم از شاغل يا بازنشسته را از محل واگذاري سهام شركت های دولتی يا واگذاري اموال يا از محل وجوه حاصل از فروش آنها و يا از محل صرفه‌جويي با قیمت کارشناسی روز، با تایید وزیر مربوطه و با تایید رییس دولت تامین کند.

به نوشته روزنامه "شرق" تقاضای تحقیق و تفحص از بنیاد شهید، از سوی بیش از ۸۰ نماینده مجلس امضا شده است و باید از سوی هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی بررسی شود.

برخی نمایندگان مجلس در خصوص تخلفات دیگر این بنیاد در گفت‌و‌گو با روزنامه "شرق" به سرقت مدارک جانبازی از پرونده‏‌های بنياد شهيد و پرداخت حقوق و مستمری برای همسر شهدايی که صاحب فرزند نبودند، اشاره کرده‌اند.

کامنت:ایران 7000ساله رابردند وخوردند و جزیک لاشه زخمی بجانگذاشتند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر