۱۳۹۲ اردیبهشت ۱, یکشنبه

ایران در آئینه رسانه های خبری...

*اختیارات نمایندگان کاهش یافت
*افزایش معوقات بانکی به مرز ۸۰ هزار میلیارد
*هشدار رئیس انجمن کارفرمایان تولید طلا: رکود بی‌سابقه در بازار طلای داخلی
*صندوق بین‌المللی پول :اقتصاد ایران: رشد منفی 1.9 و تورم 30.6 درصد
*حاشیه های مراسم دولتی امروز در ورزشگاه آزادی
*توپ، تانک فشفشه، نهار ما چی می شه؟/ مراسم بصورت مختلط برگزار میشود
*جزئیات زلزله امروز مراغه/ احساس زلزله در تبریز
*ایران؛ رتبه چهارم جهان در طلاق
*عضو خبرگان رهبری: واژه حصر خانگی موسوی و کروبی درست نیست/ اعمال محدودیت ها قانونی است
*تعطیلی نشریه دانشجویی بیستون دانشگاه کرمانشاه با فشارهای بیرونی



ایران در آئینه رسانه های خبری 


****************************************************************************************
اختیارات نمایندگان کاهش یافت
روزنامه چهان صنعت : طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی مجلس دستور کار روز گذشته نمایندگان مجلس بود. در آخرین هفته‌های کاری مجلس در سال 91 نیز نمایندگان موادی از آیین‌نامه داخلی مجلس در خصوص رای‌گیری الکترونیکی و تعیین مشاور برای نمایندگان را به تصویب رسانده بودند.
در جلسه روز گذشته  نیز نمایندگان مجلس موادی دیگر از آیین‌نامه را به تصویب رساندند. بر اساس آنچه بهارستان نشینان تصویب کردند، مسوولیت و اختیار تمامی امور اجرایی مجلس اعم از تشکیلاتی‌، مالی،‌ معاملاتی، اداری،‌ استخدامی، حقوقی، فنی، پشتیبانی، ارتباطات داخلی و بین‌المللی، حفاظت، حراست و نظایر آن به عهده رییس مجلس شورای اسلامی است.
بنا بر تبصره «یک» نیز رییس مجلس می‌تواند بخشی از وظایف و اختیارات خود را به بعضی از اعضای هیات‌رییسه،‌ معاونین قوانین،‌ نظارت، اجرایی یا مسوولان ذی‌ربط‌ تفویض نماید.
وکلای ملت همچنین ماده «12» آیین‌نامه داخلی را تصویب کردند که براساس آن قبل از پایان هر جلسه علنی حداکثر پنج نفر از نمایندگان می‌توانند هرکدام به مدت دو دقیقه تذکر شفاهی دهند و در صورتی که متقاضیان بیش از پنج نفر باشند به قید قرعه تعیین می‌شوند. نمایندگان نمی‌توانند در مدت یک ماه بیش از یک بار تذکر شفاهی دو دقیقه‌ای فوق را بدهند و حق واگذاری به دیگر نماینده را ندارند.
***
افزایش معوقات بانکی به مرز ۸۰ هزار میلیارد
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از افزایش مطالبات معوق طی ماه‌های اخیر و رسیدن به مرز ۸۰ هزار میلیارد تومان خبر داد و گفت: عدم تشکیل جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ریشه افزایش معوقات بانکی است.

عزت‌اله یوسفیان ملا در گفت‌وگو با تسنیم در خصوص نتایج جلسه هفته جاری ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، اظهار داشت: در این جلسه گزارش بانک مرکزی در خصوص وضعیت موسسات مالی و اعتباری و همچنین آمار تسهیلات و بدهی‌های سیستم بانکی مطرح شد.

وی با بیان اینکه در آخرین جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مطالبات معوق سیستم بانکی 50 هزار میلیارد تومان برآورد شده بود، افزود: اما در مدتی که ستاد تشکیل جلسه نداد مطالبات معوق بانک‌ها به مرز 80 هزار میلیارد تومان افزایش یافته و رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است.

این عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در ادامه به دستور جلسه هفته آینده ستاد اشاره کرد و گفت: قانون برنامه پنجم توسعه تکالیفی را برای بانک مرکزی در خصوص تغییر ساختار و نحوه نظارت در نظر گرفته است اما طی سه سال‌های اخیر بانک مرکزی به هر آنچه در این قانون آمده،‌عمل نکرده است؛ هفته آینده قرار است در این خصوص بررسی های لازم را انجام دهیم. 

***

هشدار رئیس انجمن کارفرمایان تولید طلا: رکود بی‌سابقه در بازار طلای داخلی

در حال حاضر هیچ ثبات و انبساط خاطری برای تولیدکنندگان طلا و فعالان این صنف در کشور وجود ندارد و این ناشی از بی‌اعتمادی اصناف به مسئولان و عدم توجه به راهکارهای ارائه شده برای برون رفت از بحران رکود در بازار طلا از سوی این صنف به مسئولان است.رئیس انجمن کارفرمایان تولید طلا بی‌توجهی به پیشنهادات اصناف و فعالان بازار طلا و همچنین حضور واسطه‌های بی‌هویت در این بازار عامل اصلی رکود بی‌سابقه در بازار طلای کشور اعلام کرد.
عباد محمدولی در گفتگو با ایلنا، با بیان این مطلب اظهار داشت: در حال حاضر هیچ ثبات و انبساط خاطری برای تولیدکنندگان طلا و فعالان این صنف در کشور وجود ندارد و این ناشی از بی‌اعتمادی اصناف به مسئولان و عدم توجه به راهکارهای ارائه شده برای برون رفت از بحران رکود در بازار طلا از سوی این صنف به مسئولان است.
به گفته وی عدم اجرایی شدن تدوین ساخت عیار‌های مختلف که از ابتدای سال ۹۲ و همچنین وجود واسطه‌های بی‌هویت باعث شده رکود و بی‌ثباتی در بازار طلای کشور همچنان حاکم شود.
رئیس انجمن کارفرمایان تولید طلا تصریح کرد: در حال حاضر واسطه‌هایی که هیچ هویتی در بازار طلا ندارند باعث شده بازار طلا را به سوی بی‌ثباتی سوق داده و به عنوان یک عارضه بسیار بزرگ صنعت طلا را مورد هجمه قرار دهد.
این فعال بازاری علت کاهش و یا افزایش و یا به عبارتی نوسانات بازار طلای جهانی را حاصل فروش هجم بسیار زیادی طلا از کشور آلمان و قبرس در بازارهای جهانی دانست.
وی افزود: باید فاصله نرخ مرجع ارزی با نرخ بازار کاهش داده تا تولید کنندگان طلا بتوانند به راحتی این بازار را حفظ کرده و تعادل را به آن بازگردانند.
***
صندوق بین‌المللی پول :اقتصاد ایران: رشد منفی 1.9  و تورم 30.6   درصد

روزنامه شرق: «گرچه نشانه‌هایی از کاهش خطر به چشم می‌آید اما هنوز هنگام آرامش سیاستگذاران فرانرسیده است.» این جمله را «الیور بلانشار»، اقتصاددان ارشد «صندوق بین‌المللی پول»، در کنفرانس خبری‌ای که به مناسبت انتشار «چشم‌انداز اقتصاد جهان» برگزار شده بود به زبان آورد.
«چشم‌انداز اقتصاد جهان» گزارشی است که «صندوق بین‌المللی پول» هر سه ماه یک‌بار منتشر می‌کند و در آن روند کلی اقتصاد جهان را به بحث می‌گذارد. گزارش جدید، گرچه وضعیت اقتصادی جهان را در ماه‌های اخیر رو به بهبود و خطرات اقتصادی را رو به کاهش توصیف کرده، اما در باب برخی بحران‌های هنوز موجود اخطار جدی داده است؛ از جمله بحران بدهی‌های اروپا.
گزارش، خطاب به مقام‌های اروپایی می‌گوید خیالشان راحت نباشد و به تلاش‌های خود برای مقابله با بحران بدهی، به ویژه وضعیت متزلزل قبرس و بن‌بست سیاسی ایتالیا بیفزایند.
گزارش، آماری نیز از وضعیت اقتصاد ایران در خود دارد: ورود اقتصاد به دوران رکود در سال ۲۰۱۲، با رشد منفی ۹/ ۱درصدی و نرخ تورم ۶/ ۳۰‌درصدی.
نکته دوم آنکه گزارش قبلی صندوق می‌گفت سال ۲۰۱۳ ایران شاهد رشد مثبت ۸/ ۰ درصدی است. گزارش جدید پیش‌بینی قبلی خود را اصلاح کرده است: امسال نیز اقتصاد ایران در رکود خواهد گذشت و رشد آن در سال ۲۰۱۳ منفی ۳/ ۱ ‌درصد خواهد بود.
رقم تورم پیش‌بینی شده در گزارش قبلی، یعنی ۲۲ درصد در سال ۲۰۱۳ نیز در گزارش جدید اصلاح شده است: ۲/ ۲۷درصد. نرخ بیکاری کشور نیز مطابق پیش‌بینی گزارش اوضاع بهتری ندارد: ۵/ ۱۲درصد در سال ۲۰۱۲ و رسیدن به ۴/ ۱۳ درصد در سال‌جاری.
تنها ایران نیست که رشد اقتصادی منفی دارد. بنا بر پیش‌بینی گزارش فرانسه نیز در سال‌جاری به باشگاه کشورهای با رشد اقتصاد منفی خواهد پیوست. ایتالیا و اسپانیا نیز به ترتیب رشد منفی ۵/ ۱ درصد و ۶/ ۱ درصد را پیش رو خواهند داشت.
اما جهان در سال ۲۰۱۳ در انتظار چه میزان رشد است؟ ۳/۳ درصد که نسبت به پیش‌بینی ۵/ ۳ گزارش قبل نشان از کاهش دارد. بنا بر آمار گزارش جهان در سال ۲۰۱۴ در انتظار رشد 4‌درصدی است.
پیش‌بینی می‌شود اقتصادهای در حال توسعه در سال پیش رو، رشدی ۳/ ۵ درصدی داشته باشند و اقتصادهای توسعه یافته رشد ۲/ ۱ ‌درصدی.
گزارش می‌افزاید رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه در سال ۲۰۱۴ سرعت خواهد گرفت و به ۷/ ۵ ‌درصد خواهد رسید. در این میان پیش‌بینی می‌شود چین در سال‌جاری روند رشد مساعد خود را بازخواهد یافت و به ثبات خواهد رسید؛ برزیل نیز همین‌طور.

***
حاشیه های مراسم دولتی امروز در ورزشگاه آزادی
توپ، تانک فشفشه، نهار ما چی می شه؟/ مراسم بصورت مختلط برگزار میشود


همایش تجلیل از دست اندرکاران سفرهای نوروزی که از پیش اعلام شده بود در ورزشگاه یکصد هزار نفری ورزشگاه آزادی برگزار می‌شود تا دقایقی دیگر، به صورت رسمی آغاز می‌شود اما حاشیه‌های آن از ساعت‌ها پیش شروع شده است.
این همایش که بسیاری از فعالان سیاسی از آن به می‌تینگ بزرگ تبلیغاتی جریان دولت محمود احمدی‌نژاد برای انتخابات ریاست جمهوری دو ماه آینده تعبیر می‌کنند، پیش از آغاز حاشیه‌هایی هم داشته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا در حال حاضر که حدود ۱۵ دقیقه تا برگزاری این همایش باقی مانده حدود ۷۰ هزار نفر در ورزشگاه یک صد هزار نفری آزادی تهران حضور داشته و رفته رفته به جمعیت حاضر نیز افزوده می‌شود.
درب‌های ورزشگاه از حدود ساعت ۱۰ و نیم صبح باز شد و مردم با حضور در سکو‌ها شاهد هنرنمایی گروه‌های رقص و آواز محلی بودند.
از نکات قابل توجه این همایش ابراز شادی برخی از دختران و پسران در سکوهای ورزشگاه به هنگام هنرنمایی گروه‌های رقص است. جمعیت حاضر در ورزشگاه را زنان و مردانی تشکیل می‌دهند که به صورت تفکیک نشده در کنار هم نشسته‌اند و با هنرنمایی گروه‌های هنری به ابراز شادی می‌پردازند.
پارکینگ‌های استادیوم یکصد هزار نفری آزادی تهران از صبح امروز شاهد اتوبوس‌هایی وابسته به جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و... از تمامی استان‌های کشور بود.
تقریبا ۹۰ درصد جمعیت حاضر در ورزشگاه لباس‌های فرم نهادهای مربوطه خود را به تن دارند.
این همایش آنطور که در زیر پرچم توزیعی بین مردم نوشته شده با مشارکت حمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت کشور، وزارت ورزش و جوانان، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، اپراتور سوم تلفن همراه (رایتل)، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و.... برگزار می‌شود.
------------------------------------
خبرگزاری مهر : 
* بسیاری از شرکت کنندگان از ساعات ابتدایی صبح امروز در ورزشگاه مستقر شده اند.
* پیش از برگزاری این مراسم به صورت رسمی، تست صدای گروه های موسیقی واقع در سکویی که در وسط چمن ورزشگاه تعبیه شده در حال انجام است.
* حوالی ساعت 11 صبح هلیکوپترهایی که در سفرهای استانی برای حمل و نقل رئیس جمهور و هیات همراه استفاده می شود، بر فراز استادیوم آزادی ظاهر شد و دقایقی بر فراز ورزشگاه به گشت زنی پرداخت. در میان حضار این تلقی ایجاد شد که احمدی نژاد برای اطمینان از تعداد شرکت کنندگان بوسیله هلیکوپتر بر بالای استادیوم حاضر شده است.
* نحوه توزیع غذا در میان مردمی که از ساعات ابتدایی صبح در استادیوم حضور دارند به نحو مناسبی انجام نشد. کارتن های ساندیس و غذا بر سر مردمی که بیرون ورزشگاه ایستاده اند پرتاب می شود و ماشین های حمل غذا و نوشیدنی در میان مردم چرخ می خورد و مردم نیز دنبال آن می دوند.
* خبری از تبلیغات رایتل و کانون اتومبیل رانی و جهانگردی که حامیان مالی این برنامه هستند تاکنون مشاهده نشده است.
* کارتهای دعوت به مراسم که پیش از این گفته شده بود بدون آنها امکان ورود افراد به استادیوم وجود دارد و بازرسی ها که پیش از آن در مورد آن تبلیغ شده بود انجام نمی گیرد.
* جمعیت حاضر در ورزشگاه آزادی شعار می دهند "توپ، تانک فشفشه، نهار ما چی می شه؟"
* این اولین مراسم در استادیوم 100 هزارتفری آزادی است که به صورت مختلط برگزار می شود. موج مکزیکی دور تا دور استادیوم اجرا می شود.
* قرار است در این مراسم، گروه های موسیقی و هنرمندان ضمن حضور به اجرای نمایش بپردازد.
* همچنین گفته می شود یکی از شرکت های بزرگ محصولات لبنی قرار است محصولات خود را بین شرکت کنندگان در این مراسم به صورت رایگان توزیع کند.
* محمود احمدی نژاد در ساعت 15:45 دقیقه وارد ورزشگاه شد و مورد استقبال جمعیت قرار گرفت.
  ***
جزئیات زلزله امروز مراغه/ احساس زلزله در تبریز

معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله با بیان اینکه زلزله امروز مراغه براثر حرکت گسل شبستر رخ داده است گفت: در دو استان آذربایجان شرقی و غربی این زلزله احساس شده است.
دکتر مهدی زارع در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جزئیات زلزله امروز مراغه افزود: این زلزله با بزرگای 4/8 در شمال کوه "می شو" در 27 کیلومتری غرب مرند و 70 کیلیومتری شمال غرب تبریز رخ داده است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله  با اشاره به گسل مسبب این زلزله اظهار داشت:  احتمالا این زلزله در اثر فعالیت گسل تسوج یا شبستر بوده است که عمدتا روند شرقی و غربی با سازو کار بیشتر فشاری رخ داده است.
زارع با تاکید براینکه این زلزله به طور وسیعی احساس شده است خاطرنشان کرد:  این زلزله در شهرهای آذربایجان غربی و شرقی احساس شد، به نحوی که در تبریز موجب اضطراب مردم شد.
به گفته وی حدود دو میلیون نفر این زلزله را احساس کردند .
***
ایران؛ رتبه چهارم جهان در طلاق


ایران؛ رتبه چهارم جهان در طلاق
مژگان مدرس علوم
نگاه آماری به وضعیت طلاق در ایران، صرفنظر از بررسی عمیق علل و پیامدهای آن از این نظر حائز اهمیت است که با افزایش روند صعودی منحنی های طلاق، ایران در آینده ای نزدیک با یک چالش بزرگ در حوزه خانواده روبرو خواهد بود.
رشد نگران کننده طلاق در ایران سبب شده است که کشورمان پس از آمریکا، دانمارک و مصر، چهارمین کشور پرطلاق دنیا محسوب شود.
بر اساس آمارهای رسمی سازمان ثبت احوال روزانه ۳۸۱ زوج در ایران از یکدیگر طلاق می‌گیرند؛ بعبارت دیگر به طور متوسط در هر ساعت ۱۶ زوج.
طی دهه گذشته آمار طلاق در ایران دو برابر شده و روندی صعودی را طی می کند. در سال ۱۳۸۳ نزدیک به ۷۴ هزار مورد طلاق و در سال ۱۳۹۰ نزدیک به ۱۴۳ هزار مورد طلاق در دفترخانه‌های رسمی به ثبت رسیده است. همچنین بیش از ۳۰ هزار طلاق در نیمه اول سال۹۱ ، حکایت از افزایش ۱۴ درصدی آمار طلاق نسبت به سال پیش از خود دارد.
همچنین پرونده‌های طلاق در دادگاه‌های خانواده نشان از آن دارد که ۸۵ درصد زوج‌ها در پنج سال نخست زندگی از یکدیگر جدا می‌شوند و ۳۵ درصد از آنان نیز دارای یک تا دو فرزند هستند و بیشتر تقاضاهای طلاق از سوی زنان ارائه می‌شود.
زلزله خاموش طلاق
تضاد فرهنگی، اختلافات طبقاتی، اختلال روانی، فساد اخلاقی، خیانت، ترک نفقه، اجرا گذاشتن مهریه، مشکلات اقتصادی، تورم، بیکاری، اعتیاد از مهمترین عوامل طلاق شناخته شده است، اما یکی از دلایلی که در سال‌های اخیر بیش از پیش به چشم می‌آید، طلاق به دلیل ناتوانی جنسی است بطوریکه بر اساس تحقیقات ۶۰ درصد طلاق‌ها ریشه در مسائل جنسی دارند.
بر اساس آمار اعلام شده از سوی سازمان ثبت احوال تهران، کردستان، کرمانشاه، مرکزی و بوشهر پرطلاق ترین استان های کشور هستند. تهران همچنان رکورددار طلاق در کشور است به طوریکه روزانه ۹۰ زوج در تهران از یکدیگر جدا می شوند.
این آمارها از سوی دیگر بیانگر کمترین میزان طلاق ثبت شده در ایلام، یزد، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی است.
رشد طلاق در مناطق روستایی کشور بدلیل کمرنگ شدن نظام سنتی خانواده گسترده، ابعاد بحرانی تری به خود می گیرد. در این خصوص در مناطق روستایی خراسان رضوی، گیلان، فارس، تهران، آذربایجان غربی و کردستان بیشترین رشد طلاق گزارش شده است. نکته قابل توجه این است که در نقاط روستاییِ استان های یزد و قم بدلیل نبود دفاتر قانونی ثبت ازدواج و طلاق این میزان صفر (بدون طلاق) بوده است.
پدیده نوظهور طلاق عاطفی
یکی از پدیده های جدیدی که این روزها در میان زوج های ایرانی روند رو به رشدی دارد، “طلاق عاطفی” است که متاسفانه در بسیاری از موارد جدی گرفته نمی شود و پیامدهای آن به مراتب سخت تر و سنگین تر از طلاق است. به گفته کارشناسان در صورت عدم توجه به شیوع آن لطمات جبران ناپذیری را بر پیکره خانواده وارد می آورد. موانع حقوقی و قانونی یکی از دلایل مهم افزایش آمار این نوع طلاق است.
در طلاق عاطفی یا طلاق خاموش زن و مرد زندگی مشترک خود را ادامه می دهند اما از نظر عاطفی نسبت به یکدیگر سرد شده و اعتماد و جذابیت برای یکدیگر را از دست می‌دهند. این زوج‌ها برای هم حکم یک همخانه را دارند و زنان قربانیان اصلی این گونه طلاق‌ها هستند.


***

عضو خبرگان رهبری: واژه حصر خانگی موسوی و کروبی درست نیست/ اعمال محدودیت ها قانونی است


در حالی که هیچ مقام قضایی مسئولیت این حصر غیرقانونی را بعهده نگرفته است، سرتیپ اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده کل ناجا در گفت و گویی با اشاره به تصمیم پلیس برای بازداشت ۴۰ نفر از چهره‌های موثر و رهبران سیاسی کشور، گفته بود که رهبری اجازه بازداشت میرحسین موسوی و مهدی کروبی را نداده و مسئولیت برخورد با آنان را خود به عهده گرفته است. با گذشت پیش از هشتصد روز از حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی و در حالی که هیچیک از مقامات قضایی مسئولیت این حصر غیرقانونی را نپذیرفته اند، یک عضو مجلس خبرگان رهبری مدعی است که تخلفات رهبران جنبش سبز قطعا مجازات سختی دارد و این محدودیت ها در چارچوب قانون است.
ادعای این عضو خبرگان رهبری در حالی صورت می گیرد که مقامات قضایی به رغم درخواست خانواده رهبران جنبش سبز حاضر به اظهار نظر صریح در خصوص حصر خانگی میرحسین موسوی و کروبی نشده اند.
زمستان سال گذشته فرزندان میرحسین و کروبی در نامه ای به مردم با انتقاد از محدودیت های اعمال شده برای ملاقات آنان با والدینشان نوشته بودند: اصرار بر نقض آشکار حقوق اولیه انسانی و قوانین و مقرارت جاری کشوری در مورد نخست وزیر هشت سال دفاع مقدس، رییس دو دوره مجلس شورای اسلامی و هنرمندی قرآن پژوه و فعال حقوق زنان، که تنها گناه آنها دفاع از حق تعیین سرنوشت مردم و مطالبه اجرای عادلانه قانون اساسی و حقوق اولیه انسانی ایرانیان می باشد، نمی تواند بدون تایید یا اطلاع مقامات عالی کشور باشد. اما بعد از گذشت نزدیک به دو سال از زندان خانگی، هنوز هیچ مقام رسمی شجاعت پذیرش مسولیت رسمی برای تعیین وضعیت قضایی عزیزان ما که مورد مهر بخش عظیمی از مردم ایران هستند، نیافته است. پر واضح است که فقدان شجاعت لازم در پذیرش مسئولیت بازداشت و حبس غیر قانونی رافع مسئولیت مقامات ارشد نظام نیست.
اینک کعبی عضو خبرگان رهبری، بدون اشاره به نقض صریح قانون و حقوق شهروندی در خصوص حصر خانگی میرحسین موسوی و کروبی، گفته است: عده ای از من می پرسند آیا حبس خانگی این دو طبق قانون است که من پاسخ می دهم واژه حبس، اصطلاح حقوقی و قانونی نیست و اصطلاح خودساخته رسانه های غربی و بیگانگان است، این آقایان به خاطر ظلمی که به ملت و نظام کرده اند محدودیت هایی در چارچوب قانون برایشان اعمال شده است، تخلفات مسلم قانونی آنها قطعا مجازات سختی در پی خواهد داشت.
این عضو خبرگان رهبری توضیح نمی دهد در حالی که محاکمه ای صورت نگرفته، چه ظلمی انجام شده که مستوجب مجازات سخت است.
در طی بیش از دو سال حصر خانگی رهبران جنبش سبز بارها شخصیت های سیاسی و مذهبی نسبت به این حصر غیرقانونی و غیرشرعی اعتراض کرده و خواستار رفع حصر شده اند. علی مطهری نماینده تهران نیز پیش از این حصر رهبران جنبش سبز را بدون محاکمه غیرقانونی خوانده بود.
در حالی که هیچ مقام قضایی مسئولیت این حصر غیرقانونی را بعهده نگرفته است، سرتیپ اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده کل ناجا در گفت و گویی با اشاره به تصمیم پلیس برای بازداشت ۴۰ نفر از چهره‌های موثر و رهبران سیاسی کشور، گفته بود که رهبری اجازه بازداشت میرحسین موسوی و مهدی کروبی را نداده و مسئولیت برخورد با آنان را خود به عهده گرفته است.
***

تعطیلی نشریه دانشجویی بیستون دانشگاه کرمانشاه با فشارهای بیرونی

پوریا سلطانی مقیم مدیرمسئول و صاحب امتیاز نشریه دانشجویی بیستون دانشگاه کرمانشاه می گوید: به نظر می رسد توقیف نشریه ی ما هم تحت تاثیر فشارهای بیرون دانشگاهی بوده کمااینکه بعد از گذشت چند ماه نوشته ای در بیستون مشکل زا شده و جای تعجب است که چطور مسئولان خبره و مو از ماست کِشِ دانشگاه تازه ملتفت شده اند؟ چندی پیش آقای احمدی نژاد به دلیل آنچه امنیتی کردن فضای دانشگاه و اتخاذ رویکرد سیاست زده دانستند حکم به برکناری دو رئیس دانشگاه داد.
 در حالی که هر روز ادعاها و شعارهای رییس دولت و یارانش در دانشگاه ها مبنی بر آزادی بیان و فضای باز گفت و گو در رسانه های وابسته به قدرت به چشم می خورد و علیرغم آنکه احمدی نژاد بارها از عدم فشار بر دانشگاه ها و دانشجویان سخن ها رانده، هر روز شاهد بسته تر شدن فضا و سرکوب و خفقان در فضای دانشجویی هستیم. نشریه هایی که تحت فشارهای مسئولین دانشگاه ها و حراست از ادامه ی کار باز می مانند و دانشجویانی که به واهی ترین دلایل از یادداشت های منتقدانه به کمیته ی انضباطی و یا حتی وزارت اطلاعات احضار می شوند.
به گزارش کلمه، نشریه بیستون که از سال ۸۷ توسط جمعی از دانشجویان دانشگاه رازی و مستقل از هر گروه و انجمنی در دانشگاه رازی فعالیت کرده و به گفته ی دانشجویان این دانشگاه یکی از منظم ترین نشریات دانشگاه رازی بوده و به تدریج به پر تیراژترین نشریه دانشگاه تبدیل شد در آخرین روز اداری سال۹۱ و آخرین ساعت آن حکم ده ماه توقیف خود را توسط کمیته ی ناظر بر نشریات دانشگاه رازی دریافت کرد.
پوریا سلطانی مقیم مدیرمسئول و صاحب امتیاز نشریه دانشجویی بیستون دانشگاه کرمانشاه در گفت و گو با کلمه می گوید: به نظر می رسد توقیف نشریه ی ما هم تحت تاثیر فشارهای بیرون دانشگاهی بوده کمااینکه بعد از گذشت چند ماه نوشته ای در بیستون مشکل زا شده و جای تعجب است که چطور مسئولان خبره و مو از ماست کِشِ دانشگاه تازه ملتفت شده اند؟ چندی پیش آقای احمدی نژاد به دلیل آنچه امنیتی کردن فضای دانشگاه و اتخاذ رویکرد سیاست زده دانستند حکم به برکناری دو رئیس دانشگاه داد.
وی در ادامه می پرسد: آیا این انتظار زیادی از ریاست دانشگاه رازی است که در مقابل این فشارها و مروجین فضای غیرعلمی و امنیتی در دانشگاه بایستند؟ یا باید در انتظار سرنوشتی مشابه رئیس دو دانشگاه مذکور برای ایشان بود؟ یا شاید هم باید ریشه ی این فشارها و تندروی ها را در جایی خارج از دانشگاه جست و جو کرد…
متن گفت و گوی کلمه با مدیرمسئول و صاحب امتیاز نشریه دانشجویی بیستون دانشگاه کرمانشاه را با هم می خوانیم:
از سابقه و فعالیت نشریه بیستون بگویید.
نشریه بیستون از سال ۸۷ توسط جمعی از دانشجویان دانشگاه رازی و مستقل از هر گروه و انجمنی در دانشگاه رازی فعالیت کرده و یکی از منظم ترین نشریات دانشگاه رازی بوده که به تدریج به پر تیراژترین نشریه دانشگاه تبدیل شد و به تیراژ۵۰۰ نسخه در هر شماره رسید. این نشریه حدود ۳۰ نفر هیات تحریریه داشت.
چه مرجعی دستور توقیف نشریه را صادر کرده است؟
کمیته ی ناظر بر نشریات دانشگاه رازی در آخرین روز اداری سال۹۱ و آخرین ساعت آن حکم ده ما توقیف را اعلان کرد. دقیقا زمانی که دانشجویان در دانشگاه حضور ندارند.
آیا دلیلی برای توقیف نشریه عنوان شده است؟
بله. در یکی از شماره های آذر ماه ۹۱ گزارشی از پرونده ی مرحوم ستار بهشتی در نشریه تهیه شد که تحت عنوان شهید بهشتی و شهیدِ بهشتی نام داشت. که کمیته ی ناظر از این مطلب چنین برداشت کرده بود که گویا ما به شهید بهشتی و یارانش توهین کرده و در نامه ای شدیدالحن که بیشتر به بیانیه شبیه بود برای شبهات پیش آمده درخواست توضیح مکتوب کردند و از سوی نشریه دفاعیه ای مفصل تهیه شد و پس از صحبت هایی که شد گمان میرفت شبهات کاملا برطرف شده باشد که اینگونه نشد. آنقدر این اتهام دور از واقع و ناشیانه است که به قول معروف مرغ پخته را نیز به خنده وا می دارد. مگر غیر از این است که هر دو نفر شهید شده اند؟
آیا پیش از این نشریه سابقه توقیف داشته است؟
بله نشریه بیستون در خرداد سال ۹۰ یک با دیگر توقیف شده بود. اما آن دفعه سه ماه بود که خوشبختانه توانستیم پس از رفع توقیف دوباره نشریه را حفظ کنیم.
چند سال پیش حسین شریعتمداری مدیر مسئوول روزنامه کیهان از نشریه شما شکایت کرده بود در این مورد کمی توضیح دهید؟
شکایت رسمی که نمی شود اسمش را گذاشت. در سوم اردیبهشت سال ۹۰ در نوشته ای بی نام روزنامه کیهان نشریه بیستون را به حمایت از به قول ایشان سران فتنه و سیاه نمایی در خصوص اظهارات مقامات تراز اول و زیر سوال بردن مردمسالاری دینی متهم کرد. و در تیتر نیز مسئولان فرهنگی دانشگاه را به اغماض در خصوص چنین نشریه ای متهم کرد. در واکنش کمیته ناظر نیز بدون اینکه شکایتی رسمی از نشریه شده باشد و فقط چون کیهان گلایه کرده بود و مثل اکثر اوقات تحت تاثیر فشارهایی که از بیرون بر آن وارد میشد حکم به سه ما توقیف نشریه داد.
آیا حرفی با مسئولان در مورد توقیف نشریه دارید؟
نکته ی قابل توجه این است که به نظر می رسد این توقیف هم تحت تاثیر فشارهای بیرون دانشگاهی بوده کمااینکه بعد از گذشت چند ماه نوشته ای در بیستون مشکل زا شده و جای تعجب است که چطور مسئولان خبره و مو از ماست کِشِ دانشگاه تازه ملتفت شده اند؟ چندی پیش آقای احمدی نژاد به دلیل آنچه امنیتی کردن فضای دانشگاه و اتخاذ رویکرد سیاست زده دانستند حکم به برکناری دو رئیس دانشگاه داد. سوال اینجاست آیا این انتظار زیادی از ریاست دانشگاه رازی است که در مقابل این فشارها و مروجین فضای غیرعلمی و امنیتی در دانشگاه بایستند؟ یا باید در انتظار سرنوشتی مشابه رئیس دو دانشگاه مذکور برای ایشان بود؟ یا شاید هم باید ریشه ی این فشارها و تندروی ها را در جایی خارج از دانشگاه جست و جو کرد…
سخن آخر شما در مورد توقیف نشریه چییست؟
من به چشم های بی قرار تو
قول می دهم
ریشه های ما به آب
شاخه های ما به آفتاب می رسد
ما دوباره سبز می شویم!
در همین حال، حبیب الله عسکراولادی برخلاف افراطیون اقتدارگرا تاکنون بارها تاکید کرده است میرحسین موسوی و مهدی کروبی فتنه گر نیستند. وی
در خواست کرده بود که حصر رهبران جنبش سبز از راهی که رهبری صلاح می‌داند برداشته شود.
عباس کعبی نماینده مجلس خبرگان رهبری در یازدهمین همایش دفتر پژوهش های فرهنگی که با موضوع جایگاه ولایت و دولت در نظام اسلامی در دانشگاه تهران برگزار شد، با تاکید بر اهمیت نقش ولایت فقیه در حاکمیت قانون، گفت: هنگامی که از ولایت صحبت می کنیم تلاشی مضاعف برای حاکمیت قانون داریم. ما معتقدیم دموکراسی لیبرال از نظر حکومت مبتنی بر جهل، هوای نفس و تداوم قدرت و ثروت در یک چرخه باطل و در نتیجه حاکمیت ظلم و ستم است.
وی مدعی شده است که رهبری عامل انسجام، هویت، نظم و مشروعیت و مقبولیت نظام است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر