۱۳۹۲ فروردین ۲۶, دوشنبه

بارش‌های سیل‌آسا در کرمان با دست‌کم یک کشته و چندین مفقود؛ ارگ بم در خطر تخریب...

بارش های سیل آسا در استان کرمان که از عصر روز جمعه آغاز شده، هم چنان ادامه دارد. آخرین گزارش ها از اعلام مفقودی ۱۴ نفر، انسداد و تخریب راه ارتباطی ۱۰۸ روستا، اسکان اضطراری قریب به ۶۰۰ تن، مرگ یک کودک چهارساله در پی سقوط به کانال، تلف شدن بیش از 3000 راس دام و هم چنین ریزش دیواره ارگ بم حکایت دارد...



بارش‌های سیل‌آسا در کرمان با دست‌کم یک کشته و چندین مفقود؛ ارگ بم در خطر تخریب 


 بارش های سیل آسا در استان کرمان که از عصر روز جمعه آغاز شده و هم چنان ادامه دارد، باعث خسارات مختلف جانی و مالی در نقاط مختلف این استان شده است.
به گزارش کلمه، آمار و ارقام خسارات، مفقودی ها و وضعیت راه ها از سوی مسوولان استانی متفاوت است و میزان خسارات وارده بر اثر این بارندگی ها هنوز مشخص نیست؛  آخرین گزارش ها حکایت از اعلام مفقودی ۱۴ نفر در جریان سیلاب اخیر در کرمان، انسداد و تخریب راه ارتباطی ۱۰۸  روستا، اسکان اضطراری قریب به ۶۰۰ تن، مرگ کودک چهارساله در پی سقوط به کانال، و هم چنین  ریزش دیواره ارگ بم دارد.
طبق اعلام مهندس محسن صالحی، مدیرکل بحران استان کرمان عمده خسارات در شهرهای سیرجان، کرمان، بم، رابر، ریگان و … رخ داده است.
اعلام مفقودی ها از سوی صالحی ۱۰ تن اعلام شده با این حال محمدجواد کامیاب، معاون استاندار کرمان  ظهر امروز در گفت و گو با ایرنا آمار مفقودی ها را  ۱۴ نفر در مناطق عشایری شهرستان ریگان و و بخش جبالبارز اعلام کرده است.
در روزهای گذشته نیز شش نفر در شهرستان شهربابک و چهار نفر در شهرستان جیرفت بر اثر این سیل مفقود شده بودند که خوشبختانه با کمک های امدادی نجات یافتند.
به گفته صالحی تاکنون به ۱۱۰ روستا خسارت وارد شده، اما ارزش ریالی آن به طور دقیق تعیین نشده است.   بر اساس آخرین آمارها، ۲۷ دستگاه خودرو و تعدادی از واحدهای مسکونی در جریان این سیل آسیب دیدند.
مدیرکل بحران استان کرمان با بیان اینکه در پی جاری شدن سیلاب در کرمان، محور ارتباطی ۱۰۸ روستا مسدود یا تخریب شده است، گفت: در برخی از محورهای روستایی تخریبی صورت گرفته و تنها انسداد به دلیل بالا آمدن آب رودخانه بوده است.
جانشین ستاد مدیریت بحران استان کرمان هم اعلام کرده هم اکنون راه ارتباطی ۱۶۷ روستا در سطح استان قطع است که شهرستان های ریگان، جیرفت، رودبار، کرمان، فهرج و فاریاب به ترتیب با ۷۰، ۲۰، ۲۰، ۱۵، ۱۲ و ۱۰ روستا بیشترین راه های ارتباطی مسدود را دارند.
دو هزار و ۳۶۲ نفر در قالب ۸۵۸ خانوار بر اثر سیل در استان کرمان حادثه دیده اند که ۵۵ نفر گرفتار در سیل نجات یافتند.
همچنین کامیاب می گوید:  ۱۳۴ روستا دچار آبگرفتگی شده اند که بیشتر آنها مربوط به نرماشیر و رودبار هر یک با ۳۰ روستا، قلعه گنج و عنبرآباد هر یک با ۱۵ روستا و ریگان و فاریاب هر یک با ۱۰ روستاست.
۷۲ روستا در سطح استان نیز مشکل قطع برق داشت که بسیاری از آنها در حال برطرف شدن است.
معاون استاندار کرمان، با اشاره به اینکه بر اثر این سیل ۷۰ خانه در مناطق روستایی تخریب شده است، افزود: ۷۹ مورد قطع آب و ۱۶ مورد قطع خطوط ارتباطی تلفن داشتیم .
محورهای رودبار – ایرانشهر و شهداد – نهبندان – خراسان جنوبی به دلیل شدت بارندگی ها و طغیان رودخانه مسدود است و در محورهای ریگان – ایرانشهر و فهرج – زاهدان نیز به مردم توصیه می شود که از تردد غیرضروری خودداری کنند.
۲۰۴ چادر، هزار و ۲۷۷ تخته پتو، هزار و ۸۷۸ کیلوگرم نایلون، ۱۶۰ چراغ والر و ۱۲۴ تخته موکت بین مردم حادثه دیده از این سیل توزیع شده است. همچنین در بحث مواد غذایی نیز به ۳۰۰ خانوار، هزار و ۴۴۹ قوطی کنسروجات، هزار و ۲۰۰ بطری آب آشامیدنی و ۱۲۴ کیلوگرم روغن کمک رسانی شد.
تخریب بخشی از ارگ بم
خبر نگران کننده آنکه بارندگی شدید طی ساعتهای گذشته موجب بروز خسارت به ارگ بم به عنوان شاخص ترین بنای تاریخی استان کرمان و یکی از مهمترین قلعه های تاریخی جهان شده است این در حالیست که پیش بینی می شود طی ساعتهای آینده بارندگی در بم از شدت بیشتری برخوردار باشد.
خبرگزاری مهر گزارش داده بارندگی در بم آنچنان شدید بوده است که بزرگترین قنات این شهر نیز به زیر آب فرو رفته و بخشهای قابل توجهی از معابر این شهر تاریخی که منظرش ثبت جهانی است نیز زیر آب است.
با این حال مدیرکل بحران استان کرمان با اشاره به بارش باران در شهرستان بم به ایسنا گفته است: خوشبختانه خطری متوجه ارگ بم نیست.
 ‌
مهر اما خبر می دهد: بارز ترین خسارتها به دیواره های و باروهای ارگ در قسمت خارجی وارد شده و سر دیواره ها به دلیل شدت بارندگی دچار خیس خوردگی و ریزش شده اند.
همچنین بخش حاکم نشین ارگ بم که تاکنون هیچ اقدام مرمتی در آن صورت نگرفته است به دلیل شدت بارندگی دچار شستگی شده است اما به دلیل خطر ریزش دیواره های ارگ بم و همچنین فروکش و رانش کردن چاههای موجود در ارگ بم امکان بررسی دقیق در خصوص خسارتهای بارندگی های اخیر بر روی این بنای تاریخی وجود ندارد.
به گفته کارشناسان بیشترین خطر در حال حاضر ارگ تاریخی راین را تهدید می کند زیرا به دلیل بارندگیهای بی سابقه که طی ۱۰ سال گذشته بی نظیر بوده است خندق بزرگ اطراف ارگ مملو از آب شده و این نگرانی وجود دارد که بخشهایی از باروی این ارگ تاریخی ریزش کند. در حال حاضر نیز بخشهایی از این ارگ تاریخی دچار ریزش شده است.
هر چند در حال حاضر این دو قلعه تاریخی دربهایشان برای بازدید گردشگران باز است اما کارشناسان هشدار جدی می دهند که گردشگران باید از قسمتهای استحکام سازی شده فاصله بگیرند زیرا خطر ریزش دیوارهای این دو قلعه به خصوص در ارگ بم بالا است.
علاوه بر این محمد مهدی افضلی، مدیر رسانه ای میراث فرهنگی استان کرمان به مهر خبر داده که  بر اثر بارندگیهای اخیر در استان کرمان برخی از آثار تاریخی شاخص استان دچار خسارت شده اند و ارگ بم از جمله این آثار ارزنده است که به دلیل بارندگیهای شدید شب گذشته دچار آسیبهایی شده است.
وی همچنین از خسارت به مقبره شاه خورشید خبر داد و گفت: این مکان که در شهرستان ریگان قرار دارد سقف ندارد اما پا سقفهای این بنا خسارت جدی دیده اند همچنین قلعه گزان خاص دچار ریزش دیواره شده و قلعه سنگ فهرج و قلعه سنگ آباد ریگان نیز دچار فرو ریزش دیوار شده اند.
افضلی از ریزش دو متر از باروهای قلعه سنگ فهرج خبر داد و افزود: میل نادری در ریگان نیز در مسیر سیلاب قرار داشت که به موقع با شن ریزی از ورود سیلاب به محوطه این بنای تاریخی جلوگیری شده است.
این مسئول همچنین از آسیب دیدگی شدید محوطه های تاریخی فهرج، بم، نرماشیر و ریگان خبر داد و گفت: این تخریبها به دلیل عبور سیلاب شدید از این محوطه های تاریخی و فرسایش براثر ریزش باران بوده است.
وی در خصوص تپه های کنار صندل که از قدیمیترین محوطه های تاریخی جهان نیز محسوب می شود ابراز بی اطلاعی کرد.
تپه های کنار صندل در حاشیه رودخانه دائمی و سیل خیز هلیل رود در جنوب کرمان قرار دارند و احتمال آبگرفتگی و بروز سیلاب شدید در این منطقه به دلیل شرایط جغرافیایی بسیار زیاد است، این منطقه محل کشف قدیمی ترین لوحهای خطی جهان محسوب می شوند.
تلف شدن بیش از سه هزار راس دام
از سویی تلفات به دامداری ها و دام ها نیز کشیده شده است. آمار دقیقی از این تلفات اعلام نشده اما فرماندار بم نیز با اعلام اینکه سیلاب ۵۰ روستای این شهرستان را فرا گرفته، خبر داده که سه هزار راس دام طعمه سیلاب شدند و چند دامداری نیز تخریب شده است.
در راور نیز  بیش از ۴۰۰ راس دام در مناطق روستایی این شهرستان به دلیل بارش شدید باران و سیلاب تلف شدند.
رییس ستاد حوادث غیرمترقبه شهرستان راور بیان کرد: در بخش منابع طبیعی بیش از دو میلیارد ریال، در بخش تخریب قنوات و کانال های آبرسانی میزان خسارت کلی به طور میانگین بیش از ۱۰ درصد و برخی مناطق ۶۰ درصد بوده است.
این بارش ها هم چنان ادامه دارد...

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر