۱۳۹۲ مرداد ۶, یکشنبه

پاینده ایران...



نگاره‌ی رویه

هشدار در مورد عواقب 'توقف ۲۵ روزه واردات به ایران'




رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی از توقف روند واردات در سه هفته اخیر خبر داد. وی گفت که بانک مرکزی از حدود ۲۰ روز پیش به هیچ واردکننده بخش خصوصی و بخش دولتی با هیچ نرخی ارز نداده است.مجیدرضا حریری، رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران گفته است که در ۲۵ روز گذشته به هیچ کالایی ارز اختصاص نیافته و این امر به زودی در مورد دارو، کالاهای اساسی و خوراک دام و طیور مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.آقای حریری این مشکل را ناشی از اختلاف میان وزارت تجارت و بانک مرکزی دانسته و به شدت از عدم هماهنگی بخش های مختلف دولت انتقاد کرده است

بنابر نوشته دویچه وله :مجیدرضا حریری، رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی جمهوری اسلامی، در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایسنا (۶ مرداد/ ۲۸ ژوئیه) از تعطیلی تجارت کشور در چند هفته اخیر خبر داد. وی گفت که طی این مدت نه ارز مرجع به کالاها اختصاص یافته و نه ارز مبادله‌ای و این موضوع شامل کالاهای اساسی هم می‌شود.

حریری علت این امر را "اختلافات بین وزارت صنعت و معدن و تجارت و بانک مرکزی" دانست. به گفته وی این اختلاف باعث شده که کشور در حوزه‌های دارو و خوراک دام و طیور رسما دچار مشکلات اساسی شود.

حریری هشدار داد که این روند در آینده به ویژه در حوزه‌های دارو، کالاهای اساسی و خوراک دام و طیور تاثیرات نامطلوبی بر جای خواهد گذاشت. به گفته وی، اختلاف بین بانک مرکزی و وزارتخانه یادشده "نوعی بلاتکلیفی در موضوع واردات" به‌وجود آورده است.

رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی افزود: «چطور ممکن است بانک مرکزی که تحت حاکمیت یک دولت و یک رئیس‌جمهور است با وزیری که تحت حاکمیت همان دولت و همان رئيس‌جمهور است چنین درگیری‌هایی را داشته باشند؟!».

وی سیاست دولتی را که روزهای آخرش را می‌گذراند "بسیار عجیب و شگفت‌انگیز" توصیف کرد و گفت: «چرا هیچ نهادی مسئولیت بازخواست از عملکرد فعلی دولت را برعهده نمی‌گیرد؟». به گفته حریری، این تصمیمات در نهایت مردم را متضرر می‌کند.

حریری تصریح کرد که "دولت‌ها نمی‌توانند به میل خود رفتار کرده و بروند". وی خواستار آن شد که نهاد ناظری از بیرون دولت فعلی یا از سوی رئيس‌جمهوری دولت یازدهم ترازی از عملکرد دولت نهم و دهم ارائه دهد «تا مردم بدانند دولت جدید در چه شرایطی سیاست و اقتصاد یک کشور را از دولت قبلی تحویل گرفته و دولت آینده هم نتواند به راحتی همه چیز را به گردن دولت قبلی بیندازد».

"ابلاغ بخشنامه غیرقانونی به بانک‌ها"

به موازات آن، معاون گمرک جمهوری اسلامی گفت که بانک مرکزی در بخشنامه جدیدی خطاب به بانک‌های کشور اعلام کرده که هیچ یک از بانک‌ها حق ندارند تا زمان دریافت مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌ای کالاهای وارداتی، اسناد ترخیص را به واردکنندگان کالا تحویل دهند.

محمدرضا نادری در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایسنا ضمن انتقاد شدید از عملکرد بانک مرکزی گفت: «بر اساس تصمیم بانک مرکزی حتی کالاهای وارداتی که چند سال قبل هم ثبت سفارش و گشایش اعتبار شده‌اند، مشمول دریافت مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌ای هستند».

نادری از این تصمیم بانک مرکزی به عنوان "کار بسیار عجیبی" یاد کرد که "فشار زیادی به واردکنندگان و تولیدکنندگان دارو و کالاهای اساسی" وارد می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش خبرگزاری ایسنا که آیا این تصمیم بانک مرکزی که شامل گذشته نیز شده غیرقانونی نیست، گفت: «به نظر می‌رسد باید یک نهاد نظارتی یا یک نهاد بالاتر جلوی بانک مرکزی را بگیرد چرا که نمی‌توان قانونی را به تصویب رساند و آن قانون را در مورد گذشته به اجرا درآورد».

نادری کالاهای وارداتی را به سه دسته تقسیم کرد و گفت در کنار کالاهایی که چند ماه است ثبت سفارش آنها متوقف شده و نیز کالاهایی که به دلیل نپرداختن مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌ای در گمرک بلوکه شده‌اند، کالاهایی هم هستند که واردکننده حتی تفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌‌ای آنها را هم داده ولی به این دلیل که بانک عامل نمی‌تواند پول را به فروشنده خارجی منتقل کند، اسناد ترخیص را به واردکننده نمی‌دهند.

نادری تاکید کرد که گمرک ایران آماده است به شرطی که بانک‌ها معترض نشوند ۵۰ درصد از کالاهای بلوکه شده در گمرک را ترخیص کند تا این کالاها روانه بازار شده و فروخته شوند و واردکننده نقدینگی لازم را برای پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌ای به دست آورد.

تحریم‌های بین‌المللی ناشی از مناقشه بر سر برنامه اتمی ایران مشکلات بزرگی برای اقتصاد و بازرگانی کشور ایجاد کرده است. یکی از این مشکلات تامین کالاهای اساسی و به‌ویژه داروست.
کمبود دارو یکی از پیامدهای موحش تحریم‌های اقتصادی ایرانکمبود دارو یکی از پیامدهای موحش تحریم‌های اقتصادی ایران

خاک خوردن ۷۰ میلیون دلار دارو در گمرک

احمد قویدل، عضو مجمع عمومی کانون هموفیلی ایران، در گفت‌وگویی با خبرگزاری مهر (۶ مرداد) اعلام کرد که در حال حاضر ۷۰ میلیون دلار دارو در گمرک ایران خاک می‌خورد. وی هشدار داده که توقف چند ماهه و بی‌سابقه دارو در گمرک، ضرورت نظارت بر شرایط نگهداری داروها را قبل از ترخیص جدی نموده است.

به گفته قویدل: «حتما گروه ویژه‌ای می‌بایست در رابطه با شرایط نگهداری داروها در گمرک نظارت نماید»، زیرا «بر اساس مقررات بین‌المللی حمل داروهای یخچالی به محموله‌های دارویی دستگاه خاص متصل است که چگونگی شرایط نگهداری دارو در آن از جمله دما و رطوبت کنترل می‌شود».

این عضو مجمع عمومی کانون هموفیلی ایران توقف بالغ بر ۷۰ میلیون دلار دارو در گمرک کشور را با "عدم تخصیص ارز کافی و تصمیمات در حوزه ارز مرجع و مبادله‌ای" مرتبط دانست.
بنابر نوشته بی بی سی :محمدرضا نادری، معاون گمرک ایران هم از بخشنامه صادر شده توسط بانک مرکزی در مورد موکول شدن ترخیص کالاها به پرداخت مابه التفاوت ارز توسط وارد کنندگان، انتقاد کرده است.
به گفته آقای نادری، "بر اساس تصمیم بانک مرکزی، حتی کالاهای وارداتی که چند سال قبل هم ثبت سفارش و گشایش اعتبار شده اند، مشمول دریافت مابه التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله ای هستند."
معاون گمرک ایران این تصمیم را "بسیار عجیب" توصیف کرده و هشدار داده است که این اقدام فشار زیادی به واردکنندگان و تولید کنندگان دارو و کالاهای اساسی وارد خواهد کرد.
گمرک ایران پیشنهاد کرده است که در صورت موافقت بانک ها، نیمی از کالاهای بلوکه شده در انبارهای خود را ترخیص کند تا واردکنندگان بتوانند با فروش آنها در بازار، نقدینگی لازم برای پرداخت مابه التفاوت را تأمین کنند.
گزارش گمرک ایران امروز آمار صادرات و واردات چهار ماهه نخست سال را منتشر کرده که نشان می دهد واردات در این مدت نسبت به چهار ماهه اول سال گذشته، بیش از ۲۶ درصد کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش، برنج، خوراک دام و طیور، دانه ذرت دامی، گندم، آهن و فولاد اقلام عمده وارداتی به ایران بوده است.
این اقلام وارداتی عمدتا از امارات متحده عربی، چین، هند، کره جنوبی و ترکیه به ایران صادر شده است.
تشدید تحریم ها اقتصادی علیه ایران در یک سال گذشته مشکلات زیادی در فروش نفت و انتقال پول حاصل از آن برای این کشور ایجاد کرده است.
این مشکلات به ویژه در تأمین دارو و کالاهای اساسی خبرساز و نگرانی آفرین بوده است.
اوایل تابستان سال گذشته تأخیر در واردات خوراک طیور باعث جهش ناگهانی قیمت مرغ و بروز نارضایتی های گسترده در ایران شد.

    http://www.iranglobal.info


آشنایی با موزه لوور پاریس و بخش ایران باستان...


موزه لوور پاریس در کشور فرانسه یکی از نام آور ترین و پر بازدیدترین موزه های جهان به شمار می آید. در موزه لوور بالغ بر ۳۵ هزار اثر هنری و تاریخی در هشت بخش مختلف قرار دارد.
برای دیدن آثار دیدنی کشورمان در این موزه به لینک زیر بروید
http://www.noonoab.com/آشنایی-با-موزه-لوور-پاریس-و-بخش-ایران-با.html

چنارهای هفتاد ساله خیابان پهلوی تهران...


هر شهروندی میبایست برای دستیابی به حقوق فراگیر انسانی خود همانا حق سلامت و بهداشت برای سالمزندگی کردن از سیستم های اجرایی خواستار مسئولیت پذیری باشد. حق سالم زندگی کردنبرای هر شهروندی نیازمند دستیابی دایمی به چهارعنصر بنیادین سلامت غذا، سلامت هوا،سلامت آب و سلامت فکر که با محیط زیست سالم و پاک ارتباط تنگاتنگی دارد، می باشد. ضمانتسلامت زندگی بشر در مجموعه حفاظت و نگهداری از محیط زیست برای نسل کنونی و انتقالآن به نسل آینده نیازمند مدیریت کارآمد منابع و امکانات طبیعی و انسانی مسئولین وهمکاری های جمعی و گسترده شهروندی می باشد.


تهران قدیم شاملجاده خاکی از دهات تجریش تا پیچ شمیران بود. در سال های آغازین پادشاهی رضا شاه بااحداث جاده پهلوی از تجریش تا میدان راه آهن و با توسعه شهری بعد از ۱۳۲۰ تهرانبزرگ مدرن متولد شد. جاده ۱۸ کیلومتری پهلوی تهران بلندترین خیابان خاورمیانه استکه با هزاران چنار در دو ردیف خود همچنان از زیباترین خیابان‌های شهری جهان به شمار میآید. خیابان پهلوی در فهرست میراث ملی با مجموعه خانه های تاریخی وچنارهای کهنسالش به ثبت رسیده است و پرونده ثبت جهانی آن در یونسکو در جریان میباشد.

« اگر استانبول شهر سروهاست، تهران را باید شهر چنارها خواند »
عبدالله مستوفی

در چنین شرایطاستثنایی، شهرداری تهران بدون استعلام از سازمان میراث فرهنگی اقدام به قطع شبانهچنارهای هفتاد ساله تهران نموده و مسئولین میراث فرهنگی از این فاجعه زیست محیطی وقطع درختان کهنسال خیابان پهلوی ابراز بی اطلاعی می نمایند.
خبرهای ناخوشاینداز جمله خشک شدن دریاچه رضاییه (ارومیه) ثبت شده در فهرست ذخیره گاه بیوسفر جهانی، مرگ پرندگان در قندیل های نمکی و از بینرفتن میگوهای این دریاچه، تولید آب آشامیدنی آلوده، آلودگی کشندههوا، آلایندگی صنایع، مواد سمی موجود در آب و هوا و شیوع بیماری های عصبی و بروز تغییراتژنتیکی، بیابان زایی، قطع چنارهای کهنسال و بی تفاوتی کامل نسبت به سلامت زیستمحیط شهروندان ایرانی جای بسی تاسف است.
تهران به یکی ازآلوده ترین شهرهای بزرگ دنیا تبدیل شده است و قطع چنارهای کهنسال این شهر، سلامتشهروندان را با خطر بیشتری مواجه می سازد.
در مقابل بیدرایتی یک حکومت که نه تنها قادر به حفظ با ارزش ترین ذخیره‌ها و منابع طبیعی وانسانی کشورمان نیست، بلکه در تخریب و وخامت محیط زیست ایرانمان از هیچ کوششی دریغنمی نماید، بر همه کنشگران زیست محیطی و ما شهروندان ایرانی در سراسر جهان است تابرای حفظ منابع طبیعی، میراث فرهنگی، بناهای تاریخی و محیط زیست سرزمینمان براینسل کنونی و فرزندان آینده ایرانزمین با حمایت و فعالیت در انجمن های غیردولتیپشتیبانان محیط زیست مشارکت نماییم.

در مقابل مرگ هردرخت، در محیط اطراف خود دو درخت بکاریم و فضای سرزمینمان را همواره پاک و سبز نگهداریم.

پاینده ایران
رضا پهلوی





References:
http://www.irangreenvoice.com/article/2013/jul/20/35928

ژنـــــــرال چشم آبی در میان اعضای تیم آکــروجت تــاج طــلایی...


 ژنـــــــرال چشم آبی در میان اعضای تیم آکــروجت تــاج طــلایی 
تیمســـار سپهبــــد خلبـــــــان ، نادر جهانبانی لیدر تیم آکروجت ایــران
رییس سازمان تربیت بدنی در سال 1357 و خلبــــان مخصوص شــــاه

فهرست اسامی جوانان و نوجوانانی كه در اوائل سال 59 بدستور مصطفی پور محمدی، دادستان وقت بندرعباس، در زندان شهرك بندرعباس اعدام شدند...

فهرست اسامی جوانان و نوجوانانی كه در اوائل سال 59 بدستور مصطفی پور محمدی، دادستان وقت بندرعباس، در زندان شهرك بندرعباس اعدام شدند:
1 - محمد زحمت پيشه - 18 ساله دانش آموز
2 - مهدي ايزدشناس - 16 ساله دانش آموز
3 - كاميار اسماعيل زاده - 18 ساله دانش آموز
4 - كريم عبدالله پور - 23 ساله كارگر ماهر اداره بنادر و كشتيراني
5 - مهشيد معتضد كيوان - خانم خانه دار ، مهشيد چند ماه پس از به دنيا آوردن پسر خوددرزندان تيرباران شد
6 - محمد چشم براه - كارگر ماهر اداره بنادر و كشتيراني
7 - عليرضا قاسميان - دانش آموز 17 ساله
8 - محمد سرافراز - درجه دار نيروي دريايي، داراي همسر و دو فرزند
9 - محمد عظيمي - 18 ساله دانش آموز
10 - حميد معتقدي - 18 ساله دانش آموز
11 - كريم ترابي - 20 ساله
12 - نعمت بشخور - 23 ساله، معلم. نعمت به مدت دو روز از تير برق ميدان مركزي شهر بندرعباس، فلكه برق آويزان بود
13 - محمد سليماني - 18 ساله دانش آموز
14 - محمد حسن صحافي - معلم
15 - شريفيان - دانش آموز
16 - يعقوب زاده
17 - نادر روستا - 17 ساله دانش آموز
18 - محمود فولاد خاني - دانش آموز19 ساله
19 - محمد رمضان پور - ديپلمه 22 ساله
20 - محمد امين ترابي - پس از اعدام، حكم سه سال زندان وي توسط ديوان عالي كشور تأييد شد
21 - محمد معينی - دانش آموز
22 - حسن بشيری
23 - محمود خدادادزاده
24 - پرويز شنگی پور - دانش آموز
25 - فتح الله فربود - ديپلمه 22 ساله
26 - عارف بلوكی - دانش آموز
27 - حسين ركنی - دانش آموز
28 - احمد اسلامي
29 - ناصر مرادي
30 - منصور احمد شاهي
31 - نصرالله احمد شاهي
32 - راج احمد شاهي
33 - موسي پيشداد
34 - جلالي
35 - حسين روحاني - 17 ساله دانش آموز
36 - احمد چشم براه
37 - بهروز يوسفي
38 - حميد مكراني
39 - پورطرق
40 - اسكندري
41 - صادقي
42 - محمد فيروزي - دانش آموز
43 - يدالله سالاري

آقای اسد مذنبی نوشته اند: «اين ليست به كمك حافظه و با كمك دوستاني كه خود سالها زندان بوده و يا جان سالم بدربرده اند تنظيم شده و برخي از اسامي كوچك اين عزيزان معلوم نشد و البته دوستان ديگري مي توانند اين ليست را كه بيش از 300 نفر است، تكميل کنند.»




صفحه آخر‏ 

نظر رضا شاه در مورد سکولاریزم...





آنچه که از همه مهمتر، و غيرقابل عفو است، اختلاط سياست است با مذهب، که تمام سلاطين صفويه شريك در اين اشتباه‌اند، و شاه عباس مخصوصاً اين اشتباه را خيلی غليظ کرده است. اگر چه اين اختلاط و امتزاج کاملاً حكايت از ضعف قوای مرکز می‌نمايد، ولی سلاطين صفويه به مناسباتی، که در اين سفرنامه جای ذکر آن نيست، تا يك درجه متعمداً يا از روی بی‌فكری و اشتباه اين خلط مبحث را تعقيب، و گاهی هم تشديد می‌کرده‌اند. 

دلايلی که شاه عباس و ساير سلاطين صفويه را در تعقيب اين موضوع مهم بخواهند تبرئه نمايند، به نظر من وافی و رسا نيست، زيرا در قضايای تاريخی عمر يك نفر و عمر يك سلسله را نبايد مأخذ قرار داد. بلكه عمر تاريخ را بايد در نظر گرفت، که اتخاذ يك تصميم نارسا، تا چه مدت و زمانی ممكن است يك جامعه و امتی را بيچاره و فرسوده نمايد. شبهه و ترديدی نيست که مذهب و سياست دو اصل مقدسی است که در تمام موارد، جزئيات اين دو اصل بايد مطمح نظر زمامداران عالم و عاقل باشد و دقيقه‌ای از آن غفلت نورزند، ولی اختلاط آنها با يكديگر نه به صرفة مذهب تمام می‌شود، نه به صرفة سياست اداری، و بالمال در ضمن اين اختلاط و امتزاج، هم مذهب سست و بلااثر می‌گردد، و هم سياست رو به تمامی و اضمحلال می‌رود. اگر چه ضربت اين تصميم مهلك را خود سلسلة صفويه در زمان سلطان حسين بهتر از همه ديدند، مع هذا نتيجة اين تصميم غير عاقلانه را نبايد در دورة صفويه ملاحظه کرد، بلكه بايد با تاريخ همراه آمد، و تأثيرات آنرا در ايام سلطنت قاجاريه تماشا نمود که پاية مذهب و سياست برروی چه منوالی چرخيد، و به چه فلاکتی منتهی شد. 

آنهائی که مذهب و سياست را مخلوط به هم نمايند، هم انتظامات دنيا را مختل کرده‌اند، و هم انتظارات آخرت را تخريب نموده‌اند. گاهی هم بالمره، نتيجه، برعكس مقصود به دست می‌آيد، يعنی روحانيون کشيده می‌شوند به طرف دنيا، و سياسيون به طرف آخرت، و اين همان اختلالات عظيمه ايست که اصول زندگانی مردم را دچار تزلزل کرده، آنها را می‌راند به جانب ريا و تزوير و دورغگوئی و فساد و دوروئی. نتيجة اين اختلاط ناصواب، تا به اين حد ممتد می‌شود که مثلاً فلان مجتهد روحانی که کار اصلی او تصفية اخلاق عمومی است، ماهی هشتصد و پنجاه تومان از خزانة دولت می‌گيرد که عمارات سلطنتی را حلال نمايد، تا مردم مجاز باشند که در آنها نماز بخوانند. در عوض فلان وکيل مجلس شورای ملی، که وظيفه او ورود در سياست اداری است در پشت تربيون شمايل پيغمبر را باز می‌نمايد، که مردم به اسلاميت و آخرت پرستی او ترديد نياورند، و او بر اثر اين تزوير و تقلب مجال داشته باشد که علائق مادی خود را تأمين و بالاخره موقعيت او، به هر درجه و پايه‌ای هست، دچار تزلزل و ارتعاش نگردد روحانی اولی، در عوض قناعت و توجه به آخرت که عين تزکيه نفس است، فريفته دنيا و پول و ظواهر امور شده، ايمان و عقيدة مردم را دچار شديدترين ترديد، و اصول تقوی و پرهيزکاری را مجروح و لكه دار می‌نمايد. سياسی دويمی که بايد اصول زندگانی دنيائی مردم را راهنمائی کند، می‌رود دنبال عوام فريبی و رياگوئی و تزوير و دوروئی، که اين نيز به نوبة خود در سست نمودن ايمان عامه تأثير بسزائی دارد... 

سفر نامه مازندران رضا شاه بزرگ ص۱۸- 


http://www.irancpi.net

رضا شاه بزرگ...


بسیاری از خائنین به ایران با پشتیبانی و حمایت خارجی‌ سعی‌ و کوشش و تلاش کردند که نام او و خدمات او را خراب کنند اما...
رضا
۲۴ اسفند تولد او و چهارم مرداد سالگرد در گذشت او است
در خانواده روستايي و فقيري در كوهستان هاي مازندران به دنيا آمد. خدمت خود را به كشور از سربازي آغاز كرد. روزي كه آمد، ايران در خاك نشسته بود. روزي كه رفت تنها مشتي خاك از ايران آباد را با خود برد.
بخشي از خدمات او :
دستور به سر گذاشتن کلاه پهلوی به جای دستار و عمامه به همه‌ی مردم در سال ۱۳۰۳خورشیدی (در پست نخست وزیری)
تغییر پوشش رسمی مردانه از قبا به کت و شلوار
کشف حجاب (تغییر لباس زنان از پیچه و روبند به لباس و کلاه فرنگی و باز کردن صورت)
ایجاد دادگستری در بهمن 1305
تاسیس قشون متحدالشکل و ارتش در سال 1300
تدوین اولین قانون مدنی ایران در سه جلد (جلد اول در اموال 1307، جلد دوم در اشخاص 1313 و 1314، جلد سوم در ادله اثبات ادعا)
سامان بخشی به ثبت اسناد و املاک به صورت فعلی در سال 1311
بنیانگذاری ثبت احوال و اجباری کردن برگزیدن نام خانوادگی و صدور شناسنامه در سال 1304
لغو کاپیتولاسیون برای همة اتباع خارجی ، 21 اردیبهشت 1307
اسکان عشایر
براندازی خانسالاری (ملوک الطوایفی)
بنیانگذاری بانک سپه (نخستین بانک ایرانی) اول اردیبهشت 1304
ساخت راه‌آهن سراسری ایران (از خلیج فارس تا دریای خزر) آغاز 23 مهرماه 1306، اتمام 3 شهریور 1317
ساخت راه آهن قم-یزد-زرند آغاز سال 1317
بنیانگذاری بانک ملی ایران در 14 اردیبهشت 1306
بنیانگذاری بیمه ایران در 15 آبان 1314
جاده‌سازی، پلسازی و تونل سازی در کشور
بنیانگذاری بانک فلاحتی- بانک کشاورزی در سال 1312
بنیانگذاری رادیو ایران (نخستین ایستگاه رادیویی ایرانی) در 1318 ، افتتاح در 4 اردیبهشت 1319
بنیانگذاری خبرگزاری پارس(نخستین خبرگزاری ایرانی) در سال 1313
بنیانگذاری دانشگاه تهران (نخستین دانشگاه ایرانی در ایران) در سال 1314 آغاز بهره برداری 1316
تغییر تقویم رسمی ایران از تقویم هجری قمری به تقویم خورشیدی جلالی
اعزام اولین دسته از دانشجویان ایرانی برای آموختن فنون جدید به فرانسه، آلمان و انگلستان (60 تن در سال 1301) (در حالی که خودش تنها یک مسافرت خارج رفت و آنهم ترکیه)
ساماندهی تعرفه گمرکی و واریز در آمدهای آن به حساب دولت در سال 1315
تشکیل موزه ی خزانه جواهرات ایران و پشتوانه اسکناس در سال 1316
سرکوب شیخ خزعل در خوزستان و بازگرداندن این خطه به دامن میهن آذر 1303 (بریتانیا از شیخ خزعل حمایت میکرد و رضاشاه را تهدید هم نموده بود)
تأسیس فرهنگستان ایران (برای تقویت زبان و ادب فارسی) در 29 اردیبهشت 1314
تأسیس بانک رهنی برای گسترش خانه سازی در کشور در 25 دیماه 1317
تأسیس نیروی دریائی در سال 1311 ، آموزش افسران ایرانی در ایتالیا در شرایطی که تا قبل از آن بریتانیا یگانه قدرت دریایی در جنوب ایران بود
بنیانگذاری نیروی هوائی در سال 1303 (فرستادن اولین محصلین خلبانی به اروپا در سال 1302، فارغ التحصیلی اولین خلبان ایرانی احمد نخجوان در 1304 که در پنجم اسفند در اولین پرواز رسمی در فرودگاه قلعه مرغی به زمین نشست)
تأسیس اولین کارخانه هواپیما سازی ایران ، شهباز در 1312، آغاز بهره برداری در 1314، پرواز اولین هواپیمای ساخت داخل در اول مرداد سال 1317
تأسیس کتابخانة ملی ایران در سال 1316
برچیدن بلدیه ی شهری قاجاریه و تاسیس شهرداری در سال 1309
الغای امتیاز نشر اسکناس توسط بانکهای خارجی در سال 1309 و اختصاص آن به بانک ملی در سال 1310
تاسیس دانش سراها و موسسات آموزشی در سال 1312
تاسیس مدارس دخترانه و راهیابی بانوان به دانشسرای عالی در سال 1314
تاسیس سازمان غلات و محصولات کشاورزی در سال 1315 (آغاز بهره برداری از سیلوها در 1319)
لغو امتیاز بی قید و شرط فرانسویها برای باستانشناسی در ایران در سال 1306
تاسيس اداره باستانشناسي و بيرون آوردن بخش عمده پرسپوليس و پاسارگاد از زير خاك 1307
پايه گذاري صنعت فولاد(اقدام به ساخت اولین کارخانه فولاد در سال 1309 که متأسفانه با آغاز جنگ جهانی دوم به اتمام نرسید )
ايجاد صنايع دخانيات داخلي در سال 1316
راه اندازی اولین كارخانة قند و شكردر 1309 (اولین کارخانه در 1274 تأسیس گردیده بود اما بعد از 3 سال با فشار کمپانی های خارجی بسته شد)ه
تأسیس اولین كارخانة سيمان در 1312 در نزدیکی شهر ری با ظرفیت 100 تن در روز

تأسیس اولین کارخانة آردسازی در سال 1299
تأسیس اولین کارخانة بافندگی نخ و ابریشم در سال 1304
تاسيس موزه ملي ايران در سال 1316
تأسیس انجمن ملی تربیت بدنی (خاستگاه سازمان تربیت بدنی کل کشور) در سال 1313
تأسیس استادیوم امجدیه تهران (شهید شیرودی فعلی) در سال 1313
امکان استفادة همگانی از تلفن (در سال 1302 شمسی قراردادی برای احداث خطوط تلفنی زیرزمینی با شرکت زیمنس و هالسکه منعقد شد و سه سال بعد در آبان ماه 1305 شمسی تلفن خودکار جدید بر روی 2300 رشته کابل در مرکز اکباتان آماده بهره‌برداری شد. مرکز تلفن اکباتان در سال 1316 شمسی به 6000 شماره تلفن رسید)ه

حمایت واقعی از تولید، کار و سرمایة ایرانی (افزایش تعداد شرکتهای صنعتی ایرانی از 93 شرکت در سال1310 به 1835 شرکت در سال 1320) ه
توسعة صنایع دیگر: 8 كارخانه چرم­سازی، كارخانه­ های جورابِ كش­بافی، كبریت­ سازی، آهن­سازی، ریخته­ گری، نجاری، كیسه و حریر بافی رشت، بطری­سازی، كمپوت و مربا­سازی خراسان، كارخانه پنبه اصفهان، كارخانه تهیه تراورس و كارخانه قیر اندود كردن تراورس، كنف، کارخانة تولید صابون و روغن­كشی

زنباره و عیاش نبود، همواره لباس نظامی بر تن داشت، حکومت بر یک کشور مفلوک با مردمان فقیر و تحقیرشده را بر خود نمی پسندید. آرزو داشت ایران را کشوری پیشرفته، مستقل و مقتدر ببیند. بیسواد بود اما به اهمیت علم و دانش کاملاً واقف بود. برای توسعة علم و نهادینه شدن آن در کشور ارزش بسیار قایل بود.
نامش را امضا ميكرد « رضا »

مادر ستار بهشتی: از وکیلمان تعهد گرفتند که سکوت کند / حسین رونقی آماده شهادت دادن در دادگاه است...


مادر ستار بهشتی در مصاحبه با سحام، ضمن انتقاد دوباره از روند رسیدگی به پرونده فرزندش، گفت که حسین رونقی ملکی، از زندانیان سیاسی؛ به وی گفته که آماده است تا در دادگاه به آنچه بر ستار در بازداشتگاه گذشته، شهادت دهد.

گوهر عشقی در این مصاحبه در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت پرونده قتل فرزندش، گفت: “ما از پرونده ستار هیچ اطلاعی نداریم، وکبلمان را در روز چهارشنبه به اطلاعات احضار کردند و بعدا از ایشان تعهد گرفتند که هیچ جایی مصاحبه نکند! می خواهم ببینم برای چه؟ برای اینکه از یک جوان بیگناه دفاع کرد؟”

مادر ستار بهشتی افزود: “خانم پور فاضل یک قهرمان است، یک شیر زن است، شهامت دارد، از یک جوان بیگناه دفاع کرد. حالا تعهد از ایشان گرفتند که با هیچ جایی مصاحبه نکند! بر فرض صدای ایشان را خواباندند، صدای یک مادر داغدیده را می خواهند چه کار کنند؟ من مادر ستار هستم و از هیچ چیزی نمی ترسم!”

مادر ستار بهشتی خبر داد که اداره اطلاعات در روز چهارشنبه خانم پور فاضل، وکیل خانواده ستار بهشتی را به آن اداره احضار و از وی تعهد گرفته اند که با هیچ رسانه(چه در داخل و چه در خارج از کشور) در خصوص پرونده ستار، مصاحبه نکند.
خانم عشقی همچنین در خصوص ادعایش مبنی بر داشتن شاهد برای پرونده ستار به سحام گفت: “آقای حسین رونقی آمدند منزل ما و گفتند حاضرند که شهادت دهند که هنگامی که ستار را به زندان اوین آوردند، آنقدر آزرده بود و به حدی شکنجه شده بود که در همان موقع به من گفت که بازجویم گفته من{ستار} را خواهد کشت.”

ستار بهشتی در شبی که به صورت موقت به اوین منتقل شده بود، بدنش را برخی از زندانیان نشان داده بود و گفته بود که بازجویش وی را تهدید به مرگ کرده است.

مادر ستار در ادامه با ناراحتی ابراز کرد: “من یک مادری هستم که فرزندم عمر من بود، همه ی زندگی ام بود و واقعأ همه کس من بود. من هم مادر همین ستارم؛ من را هم بکشند. اگر من را هم بکشند کسانی هستند که صدای من را به دنیا برسانند.باز هم تاکید می کنم که ستار من ایرانی بود؛ به هیچ گروهی وابسته نبود، در راه ایران و زیر دست پلیس فتا کشته شد.”

وی از مسئولان پرسید: “چرا وقتی حسین رونقی آماده شد تا در دادگاه شهادت دهد، به زندان احضار شد؟”

بنا به اظهارات مادر ستار، گویا پس از مکالمه حسین رونقی ملکی با خانواده بهشتی در خصوص اعلام آمادگی برای حضور در دادگاه و ادای شهادت در خصوص قتل این وبلاگ نویس منتقد و شرح ماجرای دیدارش با ستار در آن شب؛ وی را که در مرخصی بوده، دوباره به زندان اوین احضار می کنند.

گوهر عشقی در ادامه در واکنش به اظهارات سخنگوی قوه قضائیه در خصوص پرونده ستار گفت: “ستار من از هیچ چیزی نمی ترسید. ستار من زیر شکنجه کشته شده، ستار من در زیر شکنجه در پلیس فتا کشته شد. ستار من نه ترس داشت و نه از هیچ چیزی می ترسید. ستار من یک قهرمان بود. در اوین زندانیان بسیاری آثار شکنجه را بر بدن ستار دیده بودند. ستار زیر شکنجه کشته شده است.”

دادستان کل کشور دوشنبه گذشته در کنفرانس خبری خود در پاسخ به سوالی در خصوص پرونده ستار بهشتی گفت که پرونده مرگ ستار بهشتی، هنوز به دادگاه ارسال نشده است.

ستار بهشتی، آبان ماه گذشته در منزلش در رباط کریم تهران بازداشت شد اما چند روز بعد در بازداشتگاه نیروی انتظامی تهران درگذشت.

اژه ای همچنین در این خصوص گفته بود: “از تاریخ ۱۴ آبان ماه تا اردیبهشت ماه سال جاری چندین بار کمیسیون‌های پزشکی ۷ و ۹ نفره در تاریخ‌های مختلفی بعضا در حضور بازپرس تشکیل شد و نهایتا پزشکی قانونی اعلام کرد که ما نمی‌توانیم بگوییم که مرگ ستار بهشتی بر اثر ضربه بوده باشد، بلکه پزشکی قانونی اینگونه اعلام کرد که عوامل روانی منجر به فوت ستار بهشتی شده است.”

اکنون ماه ها از قتل ستار بهشتی در بازداشتگاه فتا، مربوط به نیروی انتظامی می گذرد و هنوز پرونده وی به دادگاه ارسال نشده است.

خانواده وی از جمله مادرش، بارها در مصاحبه های خود خواستار رسیدگی عادلانه به این پرونده شده اند.

همچنین مادر ستار بهشتی بارها در دیدار با چهره های شاخص نظام و نامه نگاری با آنان؛ خواستار رایزنی ایشان برای تسریع در روشن شدن وضعیت پرونده فرزندش شده بود.

سحام نیوز

طی یورش هفته گذشته به زندانیان اوین صورت گرفت ؛ کوفتگی و مصدومیت شدید آقای رضا شهابی...


فعالان در تبعید: بنا بر اطلاع ” کمپین صلح فعالان در تبعید” ، رضا شهابی عضو هیأت مدیرهٔ سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران و حومه ، در زمان بازرسی و یورش ماموران به بند 350 اوین ؛ دچار آسیب دیدگی شده است.

بر اساس این گزارش طی یورش روز پنج شنبه 27 تیرماه 1392 توسط بیش از 150 نفر از نیروهای گارد زندان اوین به زندانیان؛ آقای شهابی به طرز وحشیانه ای از تخت بیرون کشیده بود که موجب تشدید کمر درد مزمن وی، شده است .

یکی از نزدیکان خانواده آقای شهابی در گفتگو با ” کمپین صلح فعالان در تبعید” ، تاکید کرد: در بازرسی روزهای گذشته در بند 350 اوین ماموران با هجوم به بند ؛ آقای رضا شهابی را که در خواب به سر می برده ؛ از پا کشیده و از تخت به زمین پرتاب کردند که موجب کوفتگی و تشدید درد مزمن کمر و گردن وی شده است.”

گفتنی است که آقای رضا شهابی مدتهاست که از درد کمر و گردن و فشار خون رنج ‌میبرد ولی مسوولان زندان تا این لحظه به تجویز داروهای مسکن برای این کارگر در بند اکتفا کرده‌اند که شهادت سایر هم بندی های وی ، بی نتیجه بوده است.

همچنین خانواده این فعال کارگری بار‌ها تقاضای اعزام وی به مراکز درمانی خارج از زندان و یا مرخصی درمانی را با مسئولین مطرح کرده‌اند که با مخالفت مسوولان اوین روبرو شده است.

مسئولین در پاسخ تقاضای مرخصی در مانی رضا شهابی گفته‌اند: “چون وی تازه از مرخصی بازگشته است باید مدتی بگذرد تا دوباره به وی مرخصی داده شود.”

یادآور می‌شود که این فعال کارگری و عضو هیأت مدیرهٔ سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران و حومه در حالی دیشب 44مین سال تولد خود را شاهد بود که بنا بر رای دادگاه تجدید نظر تهران، به تحمل چهار سال حبس تعزیری، پنج سال محرومیت از فعالیت سندیکایی و هفتاد میلیون ریال جریمهٔ نقدی محکوم است.

رضاشاه ، ساخت تـــــخریب نکرد !!!


رضاشاه ، ساخت
تـــــخریب نکرد !!!

ناپديد شدن زندانيان در زندانهای رژيم آخوندی...


بنا به گزارشهای دريافتی بعد از قتل پيمان اسلامی توسط مأموران وزارت اطلاعات و گارد سرکوبگر زندان گوهردشت کرج، زندانيان می گويند در اين زندان به طور روزانه تعدادی از زندانيان به نقاط نامعلومی منتقل می شوند و ديگر هيچ خبری از آنان نيست و مشخص نيست به چه سرنوشتی دچار می شوند.

۱۳۹۲ مرداد ۱, سه‌شنبه

یاد این عزیان گرامی باد...



گلزار خاوران، جایی که چند هزار جوان برومند و سلحشور ایرانی که مخالف رژیم بودند و یا به اسلام آنها باور نداشتند، در یک جا و گور دسته جمعی چاله شدند. یاد این عزیان گرامی باد.

ادامه مطلب: http://goo.gl/nlC9Q

زندانی سیاسی محمدرضا پورشجری وبلاگ نویس و زندانی ۵۱ ساله...


طبق اخبار رسیده به کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی توسط میترا پور شجری دختر زندانی سیاسی محمدرضا پورشجری وبلاگ نویس و زندانی ۵۱ ساله که در ندامتگاه مرکزی کرج ازییماری قلبی شدید رنج می برد و بار‌ها و بارها سازمانهای حقوق بشری نگرانی خود را نسبت به وضعیت جسمی وی اعلام کرده‌انددر حال حاضر علاوه بر مشکلات شدید قلبی و روحی به تازگی با عود بیماری پروستات با مشکل تازه ای روبرو شده میترا پورشجری دختر این زندانی سیاسی طی گفتگو یی با فعالین کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی گفت:

"پدرم یک سال و نیم است که ورم پروستات دارد. ولی بدلیل مشکلات شدید قلبی و ضرورت درمان مشکل قلبی اش ما دیگر به ورم پروستات وی که تاکنون درمانی برای آن صورت نگرفته توجهی نکردیم.

ورم پروستات پدرم را در زندان هنوز پزشک معاینه نکرده از چند روز پیش پدرم دیگر نمی‌تواند ادرار کند.

پدرم که برای معالجه به بهداری مراجعه کرده بود، به او گفته‌اند دکتر متخصص دو هفته دیگر به زندان می‌آید و اگر وقتی باشد شما را معاینه می‌کند.

این در حالی است که پدرم هم اکنون مشکل دارد و بشدت درد می‌کشدمحمدرضا پورشجری (سیامک مهر) وبلاگ نویس زندانی ۵۱ ساله، ۲۱ شهریور ماه ۱۳۸۹ در منزل مسکونی خود در شهر کرج بازداشت شد.

او پس از بازداشت به سلول‌های انفرادی زندان رجایی‌شهر منتقل و مدت هفت ماه مورد شکنجه های وحشیانه و آزار و اذیت قرار گرفت که این فشار‌ها موجب آسیب‌های جسمی بر روی او شده است

کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی ضمن نگرانی از وضعیت وخیم این زندانی ومحکوم کردن فشار‌های مضاعف بر این زندانی خواستار آزادی بی‌ قید و شرط وی و تمامی
زندانیان سیاسی می باشد

https://www.facebook.com/zendani.siasi

۵ مرداد...


۵ مرداد...

به باور ما، ایرانی که امروز می شناسیم، بیش از هر چیز بر دوش دو مرد ایستاده است؛ بی این دو مرد، ایران چه بسا نمی بود...


به باور ما، ایرانی که ام روز می شناسیم، بیش از هر چیز بر دوش دو مرد ایستاده است؛ بی این دو مرد، ایران چه بسا نمی بود و از این روست، که به باور ما، این دو مرد، اَبَر-مرد به چم راستین واژه و از جنس سپندان و ایزد-مردمان روزگار ما به شمار می روند؛
***
فهرست انقلاب سفید شاه و مردم
اصل اول - اصلاحات ارضی و الغای رژیم ارباب و رعیتی
اصل دوم - ملی کردن جنگل‌ها و مراتع

اصل سوم - فروش سهام کارخانجات دولتی به عنوان پشتوانه اصلاحات ارضی
اصل چهارم - سهیم کردن کارگران در سود کارخانه‌ها
اصل پنجم - اصلاح قانون انتخابات ایران به منظور دادن حق رای به زنان و حقوق برابر سیاسی با مردان
اصل ششم -ایجاد سپاه دانش
اصل هفتم - ایجاد سپاه بهداشت
اصل هشتم - ایجاد سپاه ترویج و آبادانی
اصل نهم - ایجاد خانه‌های انصاف و شوراهای داوری
اصل دهم - ملی کردن آب‌های کشور
اصل یازدهم - نوسازی شهرها و روستاها با کمک سپاه ترویج و آبادانی
اصل دوازدهم - انقلاب اداری وانقلاب آموزشی
اصل سیزدهم - فروش سهام به کارگران واحدهای بزرگ صنعتی یا قانون گسترش مالکیت واحدهای تولیدی
اصل چهاردهم - مبارزه با تورم و گران فروشی و دفاع از منافع مصرف کنندگان
اصل پانزدهم - تحصیلات رایگان و اجباری
اصل شانزدهم - تغذیه رایگان برای کودکان خردسال در مدرسه‌ها و تغذیه رایگان شیرخوارگان تا دو سالگی با مادران
اصل هفدهم - پوشش بیمه‌های اجتماعی برای همه ایرانیان
اصل هیجدهم - مبارزه با معاملات سوداگرانه زمین‌ها واموال غیرمنقول
اصل نوزدهم - مبارزه با فساد، رشوه‌گرفتن و رشوه‌دادن

ﭼﻬﺎﺭ ﻣﺮﺩﺍﺩ ﺳﺎﻟﮕﺮﺩ ﺩﺭﮔﺬﺷﺖ ﺭﺿﺎ ﺷﺎﻩ ﻭ ﭘﻨﺞ ﻣﺮﺩﺍﺩ ﻣﺤﻤﺪﺭﺿﺎ ﺷﺎﻩ ﭘﻬﻠﻮﯼ ﺍﺳﺖ...



ﭼﻬﺎﺭ ﻣﺮﺩﺍﺩ ﺳﺎﻟﮕﺮﺩ ﺩﺭﮔﺬﺷﺖ ﺭﺿﺎ ﺷﺎﻩ ﻭ ﭘﻨﺞ ﻣﺮﺩﺍﺩ ﻣﺤﻤﺪﺭﺿﺎ ﺷﺎﻩ ﭘﻬﻠﻮﯼ
ﺍﺳﺖ.

دولت روحانی نیامده ۷۴‌هزار میلیارد بدهکار شد...


بانک مرکزی و دولت یازدهم هم بار دیگر رقم ۷۴‌هزار میلیارد‌تومان به یکدیگر بدهکارهستند و باید دید آن بدهی چگونه و از چه مجرایی قرار است تسویه شود؟…
مجلس در نهایت دیروز پرونده تهاتر ۷۴‌هزار میلیارد‌تومانی دولت دهم را بست و درآمدی را که دولت دهم قصد داشت با اتکا به آن بدهی‌های خود به بانک مرکزی را بپردازد، به حساب «مازاد حاصل از ارزیابی خالص دارایی‌های خارجی» واریز کرد تا صرفا بابت «جبران زیان‌های احتمالی آتی بانک مرکزی ناشی از تغییر برابری‌های قانونی ارز» استفاده شود.
دیوان عدالت اداری هم در جلسه‌ای ۳ ساعته با حضور ۶۰ قاضی و شاکیان پرونده تهاتر غیرقانونی دولت، به اتفاق آرا و بدون رای منفی مصوبه مجمع عمومی بانک مرکزی مبنی بر درآمد ۷۴ هراز میلیارد‌تومانی از محل تغییر قیمت ارز را لغو کرد. اگرچه دولت معتقد بود این اقدامش قانونی است اما هیچ‌کدام از دولتی‌ها به رغم دعوت و اعلام پذیرش آن برای دفاع از این اقدام خود در جلسه دیوان عدالت اداری حاضر نشدند و هیچ موضوعی در دفاع از اقدامی که هم مجلس و هم دیوان عدالت اداری مهر ممنوعیت بر آن زد، بیان نکردند.
با این اقدام دولت دهم که امیدوار بود از محل مابه‌التفاوت نرخ ارز ۱۲۲۶‌تومانی و ارز ۲۵۰۰‌تومانی درآمد فرضی ۷۴‌هزار میلیارد‌تومانی حاصل کرده و می‌تواند آن را با بدهی‌های خود و شرکت‌های دولتی با بانک مرکزی تهاتر کند، همچنان بدهکار ماند. به هر ترتیب دولت دهم که می‌کوشید در آخرین روزهای حضور خود در پاستور رقم بدهی‌هایی که محمود احمدی‌نژاد هم آن را بدهی تاریخی می‌خواند، را صفر کند ناموفق ماند.
با ابطال این تهاتر بدهی دولت به میزان ۱۱۰‌هزار میلیارد ریال، بدهی سازمان هدفمندی یارانه‌ها به میزان ۵۷‌هزار میلیارد ریال، بدهی شرکت بازرگانی دولتی به میزان ۵۳‌هزار میلیارد ریال، بدهی شرکت پشتیبانی امور دام به میزان ۳۱‌هزار میلیارد ریال، بدهی شرکت‌های تابعه وزارت نفت، نیرو و سایر دستگاه‌های اجرایی به میزان ۶۵‌هزار میلیارد ریال، بدهی بانک‌های دولتی به میزان ۳۸۰‌هزار میلیارد ریال برای دولت یازدهم باقی ماند.
تکلیف ۷۴‌هزار میلیارد چه شد؟
در جلسه روز یکشنبه مجلس جزییات طرح نحوه محاسبه و تسعیر دارایی‌های خارجی بانک مرکزی به دلیل ابهام در این موضوع که آیا افزایش سرمایه‌های خارجی بانک مرکزی مشمول مالیات می‌شود یا خیر و نبود اطمینان نمایندگان در این خصوص مجددا به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بازگردانده شد.
اما در روز گذشته نمایندگان مجلس به اتفاق آرا به این نتیجه رسیدند که تفاوت ناشی از تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی بانک مرکزی سود تحقق یافته تلقی نمی‌شود و مشمول مالیات نیست. بر این اساس قرار شد مابه‌التفاوت آن در حسابی تحت عنوان «مازاد حاصل از ارزیابی خالص دارایی‌های خارجی» منظور و در بخش سرمایه بانک مرکزی ذیل حساب اندوخته‌ها در ترازنامه منعکس و گزارش شود.
به موجب این مصوبه، مانده این حساب صرفا بابت جبران زیان‌های احتمالی آتی بانک مرکزی ناشی از تغییر (کاهش) برابری‌های قانونی ارز (تسعیر) قابل استفاده است. براساس مصوبه جدید مجلس، بند «ب» ماده ۲۶ قانون پولی و بانکی مصوب سال ۵۱ فسخ می‌شود. ماده‌ای که در آن آمده بود سود حاصل از افزایش قیمت دارایی‌های ارزی بانک مرکزی ابتدا صرف پرداخت بدهی‌های دولت می‌شود و باقیمانده آن به خزانه واریز می‌شود.
اما نکته قابل توجه در جریان تهاتر ارزی دولت و بانک مرکزی این است که از ابتدا آنچه که عنوان شده بود «فرضی بودن رقم ۷۴‌هزار میلیارد تومانی» است. یعنی نه دولت این پول را به بانک مرکزی می‌دهد و نه بانک مرکزی. این نوعی تهاتر بدهی دولت و بانک مرکزی بود.
اکنون که قرار است این رقم در حساب مازاد دارایی‌های خارجی ذخیره شود سوال اصلی این است که چطور قرار است صندوقی برای یک پول فرضی در نظر گرفته شود؟ صندوقی که تنها اسما ۷۴‌هزار میلیارد دلار در آن برای زیان‌های احتمالی بانک مرکزی اندوخته است اما در عمل ذخیره ارزی در آن وجود ندارد. اما از طرف دیگر باید گفت این بدهی بانک مرکزی به دولت آتی است. اما سوال بعد آن است که بانک مرکزی چگونه و از چه مجرایی قرار است این بدهی میلیاردی را پرداخت کند؟ به عبارتی بانک مرکزی و دولت یازدهم هم بار دیگر رقم ۷۴‌هزار میلیارد‌تومان به یکدیگر بدهکارن هستند و باید دید آن بدهی چگونه و از چه مجرایی قرار است تسویه شود؟
قیمت ارز بالا کشید
در مورد قیمت ارز در بازار نیز همچنان ارزها نوسان‌های روزانه‌ای را تجربه می‌کنند. به گزارش مهر، دلار تنها در اولین روز هفته جاری کاهش ۱۳۰‌تومانی قیمت را تجربه کرد و به مرز ۳۰۹۰‌تومان رسید. بعد از آن در روز یکشنبه ۱۰‌تومان افزایش یافت و روز دوشنبه هم ۶۰‌تومان دیگر تا در پله قیمتی ۳۱۶۰‌تومانی قرار گرفت و بخشی از کاهش قیمت اولیه را جبران کرد.
یورو هم با ۷۰‌تومان افزایش قیمت به ۴۱۷۰‌تومان و پوند با ۸۰‌تومان افزایش قیمت به ۴۸۳۰‌تومان رسید. بازار سکه و طلا هم که دچار کاهش قیمت شده بود روز پیش افزایش مجدد قیمت‌ها را تجربه کرد. سکه تمام طرح قدیم از ۹۷۰ هزار‌تومان به یک میلیون و ۳۰‌هزار‌تومان رسید. سکه تمام طرح جدید بدون تغییر در مرز یک میلیون ماند. نیم سکه و ربع سکه هم به ترتیب به قیمت ۵۵۰ و ۳۵۰ هزار‌تومان رسیدند. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار هم با ۳ هزار‌تومان افزایش به ۱۰۱ هزار‌تومان رسید.
آرمان

گزارشی از هفتمین شب درگذشت مادر صلح: شهلا فرجاد...


روزهای عمر تکرار نمی شوند اما غروب های بی حوصله و غمزده جمعه ها تکرار می شوند، جمعه مراسم هفت شهلا فرجاد آزاد برگزار شد.
shf
مادران  صلح  در یک طرف مشغول آماده سازی مراسم افطار برای مادران و میهمانان روزه دار هستند، در سوی دیگر در تکاپوی برنامه ریزی برای انجام مراسم وزین و شایسته شهلای نازنین هستند.
عشق و مهربانی مادران تماشایی است با حداقل ها تلاش می کنند بهترین تزیین و زیباترین محیط را فراهم کنند. یکی رومیزی را می دوزد یکی شمعدانها را می آرید یکی از باغچه همسایه برگ می چیند  یکی گلها را می آرید … با مادری که قرار است آش برای افطاری را بیاورد تماس می گیرند….
میهمانان که اغلب مادران هستند تک تک یا چند چند تا می رسند همسایه های شهلا می رسند بی شهلا ‏برای همیشه!! همه آنها را نگاه می کنند و شاید شهلا آخرین میهمان باشد .
منتظر خانواده شهلا هستند و دو ردیف نخست را برای  خانواده او خالی گذاشته اند  پروانه جان هدایت میهمانان را به جاهای تعیین شده  به عهده دارد.
 shfsokot
مراسم آغاز می شود مادر مهربان صلح حمیده ابراهیمی با کلماتی زیبا سخن آغاز می کند و تقاضای یک دقیقه سکوت برای شهلا و هاله، یاران مهربان مادران  را دارد
 همه می ایستند و صدای خاموش گریه ها حس می شود.
shf1
مادر توانمند و فهیم صلح زهره تنکابنی پشت میز خطابه می نشیند و از تاریخ زندگی و مبارزاتش از اوان جوانی سخن می گوید انگار شهلا دوباره با ما سخن می گوید! همه این ها را می دانیم نمی دانم چرا با گوش جان می شنویم. اصلا هر چه از شهلا بگویند این روزها بیشتر دوست داریم.
shfh1
shfh2
 دو سخنران بعدی  از خانواده شهلا هستند هر یک مطالبی  در مورد شهلا می گویند و از دوستانش  قدردانی می کنند.
shf2
نسرین آل آقا همسایه، دوست؛ یاور، غمخوار و پرستار شهلا تا آخرین جرعه مرگ با او بوده است. رو به روی مادران می ایستد و نقل پریشانی و تنهایش را با ما  گفت  و نامه تسلیت دوستان و خیرین موسسه گیتامهر را که برای شهلا نوشته بودند و یکی از بستگان شهلا برایمان نامه ای خواند که هنوز عشق شهلا به کودکان بم را روایت می کند. نامه ی  کودکی  از بم را می خواند که خود هم اکنون مادر است و نامه ای عاشقانه به کفیلش دکتر فرجاد نوشته است می دانی مهربانی ها نمی مانند و تکثیر می شوند.
مادر صلح فهیمه  آوازی پر مهر می خواند و  مادران با او همراهی می کنند لی لی فرهادپور یک  گزارش کوتاه به روایت تصویر از زندگی شهلا نمایش می دهد که روی هر تصویر روایتی از دوستی در سوگ شهلا نقش می بندد مورد تشویق جمع قرار می گیرد
shfparvin
مادرسهراب  آخرین دیدار کننده با شهلا پشت میز خطابه می آید . از شعور و  همراهی های مهربان دکتر شهلا زمانی که همسرش بیمار بوده  سخن می گوید و مدام حسرت کم دیدن  شهلا را در روزهای سخت بیماری یاد آور می شود .
 پزشک شهلا  سخن از مرور روزهای درمان و عوامل موثر پیرامونی و زیست محیطی در بروز این بیماری می گوید چقدر انسان شجاعی به چشم می آید تلخی ها را علمی بررسی می کند.
shfminoo1
مینو مرتاضی نگین زیبا ی مادران پشت میز خطابه  ایستاده لحظه به لحظه آخرین سفر با شهلا تا خاک را گزارش می کند آنچان می گوید که تمام حس تلخی و تنهایی اش را منتقل می کند و با اشعاری از مولانا احساس را جان می بخشد مهمانان  از پس پرده اشک او را به نظاره نشسته اند در برگشت مادران او را در آغوش می کشند .
shfakram
مادر صلح اکرم مصباح متنی زیبا  که از دل افراخته اش برخاسته ؛برایمان می خواند  مورد تشویق قرار می گیرد و سپس مادر صلح خوش سخن و توانا فرشته جمشیدی چنان از ماندگاری عشق در این سرای خاکی می گوید که التیامی بر جانهای عاشق مادران می شود .
shflili
دوباره  فیلمی را  لیلی فرهاد پور از مراسم خاکسپاری که نگاهش بیشتر به مادران صلح جا مانده ازبا سفر شهلا ست به نمایش می گذارد. موسیقی فیلم انتقال حس آنروز را بدوش می کشد کار زیباست و یکی از توانایی های  این مادر صلح آشکار می شود
shfmahjoub
مادر صلح محجوب سرودهای صلح و عشق می خواند مادران دیگر همراهی می کنند.  با بخش ربنا و اذان مراسم خاتمه می یابد  انگار مادران صلح خستگی نمی شناسند با مهر به پذیرایی  از میهمانان می پردازند.
یک نفر از کنارمان گذشت  /چه سرعتی دارد زمان / زمان را پشت سر گذاشت/ فکر می کنم چرا پابه پایش ندویدیم/ هاله و شهلا از زمان عبور کردند/ تنها به نظاره ایستادیم .
 گزارشگر یک شهلای دیگر
 جمعه بیست و هشتم تیر ماه نود و دو
سایت “مادران صلح ایران”