۱۳۹۱ بهمن ۴, چهارشنبه

نتانیاهو پس از پیروزی درانتخابات : اجازه هسته‌ای شدن رژیم ایران را نمی‌دهم...

article picture
 
حزب لیکود به‌رغم از دست دادن آرای زیاد در انتخابات پارلمانی اسرائیل، قوی‌ترین نیروی سیاسی این کشور باقی ماند. بنیامین نتانیاهو حزب خود را پیروز انتخابات دانست و مقابله با جمهوری اسلامی را چالش اصلی خود خواند.

با پایان شمارش آراء انتخابات پارلمانی اسرائیل در ساعات پایانی روز سه‌شنبه (۳ بهمن٬ ۲۲ ژانویه) حزب راست‌گرای لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو با کسب بیشترین تعداد کرسی‌های پارلمان اسرائیل (کنست) اعلام پیروزی کرد. به این ترتیب٬ به نظر می‌رسد که به رغم کاهش اقبال عمومی به این حزب٬ بنیامین نتانیاهو برای سومین بار در مسند نخست‌وزیری اسرائیل باقی خواهد ماند.

به گزارش خبرگزاری رویترز٬ این حزب با کسب ۳۱ کرسی از مجموع ۱۲۰ کرسی پارلمان اسرائیل٬ در جایگاه نخست نشست٬ اگرچه تعداد کرسی‌های ملی‌گرایان اسرائیلی نسبت به دوره قبل (۴۲ کرسی) کاهش یافته و از کاهش محبوبیت لیکود در این کشور نشان دارد. پیروزی حزب لیکود برای بسیاری از ناظران سیاسی پیش‌بینی‌پذیر بود و نظرسنجی‌های پیش از انتخابات هم آن را تایید می‌کرد.

"جمهوری اسلامی چالش اصلی"

نتایج انتخابات از سه شبکه تلویزیونی داخلی اسرائیل اعلام شد و هنوز به صورت رسمی تایید نشده است. با این حال آقای نتانیاهو٬ رهبر ۶۳ ساله اسرائیل٬ بلافاصله پس از اطمینان از پیروزی در انتخابات٬ به رهبران جمهوری اسلامی هشدار داد که کشورش اجازه هسته‌ای شدن را به آنها نخواهد داد.

نتانیاهو تاکید کرد که ممانعت از دست‌یابی جمهوری اسلامی به تسلیحات هسته‌ای٬ اولویت و چالش اصلی او خواهد بود. پیش‌بینی ناظران سیاسی این است که بنیامین نتانیاهو ائتلافی از تندروهای اسرائیلی تشکیل خواهد داد و احتمالا امیدهای غربی‌ها برای یافتن راه‌حلی جهت تحقق صلح میان اسرائیل و فلسطینی‌ها را کم‌رنگ‌تر خواهد کرد. برخی هم معتقدند آقای نتانیاهو ممکن است برای رفع نگرانی‌های غرب نسبت به رویکرد تندروانه دولت اسرائیل٬ میدان بیشتری به میانه‌روها بدهد و ورود آنها به کابینه را تسهیل کند.

رقبای چپ میانه حزب لیکود (یش ادیت) در این انتخابات شگفتی‌ساز شدند. آنها که با شعار "آینده‌ای هم هست" وارد مبارزات انتخاباتی شده بودند و مطالبات بی‌سابقه‌ای نظیر لغو معافیت خدمت سربازی یهودیان مذهبی و تحول اساسی در سیستم آموزشی را مطرح کرده بودند٬ با کسب۱۹ کرسی پارلمان در جایگاه دوم قرار گرفتند. گفته می‌شود این حزب بیشتر آراء خود را از میان طبقه متوسط سکولار این کشور گرفته است.

حزب کارگر اسرائیل هم با کسب ۱۷ کرسی جایگاه سوم را از آن خود کرد. ۳۲ حزب مختلف در این انتخابات شرکت کرده بودند. بزرگ‌ترین بازنده انتخابات٬ حزب کادیما بود که نتوانست حتی یک کرسی در پارلمان به دست آورد. این حزب در انتخابات پیشین در سال ۲۰۰۹ بیشترین تعداد کرسی‌ها را کسب کرده بود٬ اگرچه تسیپی لیونی٬ رهبر حزب٬ موفق به تشکیل ائتلاف نشده بود.

بنابراین٬ در مجموع راست‌گرایان اسرائیلی با کسب ۶۱ تا ۶۲ کرسی٬ و نیروهای میانه و چپ‌ این کشور با کسب ۵۸ تا ۵۹ کرسی٬ رقابتی تنگاتنگ در پارلمان خواهند داشت. بیش از ۶۶ درصد از شهروندان اسرائیلی در این دوره از انتخابات پارلمانی شرکت کردند؛ رقمی که بیشترین میزان مشارکت در انتخابات از سال ۲۰۰۳ را رقم زده است.

آیا ائتلاف‌های تازه‌ای شکل می‌گیرد؟

به گزارش رادیو آلمان، حالا مذاکرات برای تشکیل ائتلاف به سرعت آغاز خواهد شد. اگر بنیامین نتانیاهو بتواند با چپ‌های میانه (یش ادیت) برای تشکیل ائتلاف به توافق برسد٬ احتمالا نقش مذهبی‌های افراطی که معمولا بخشی از موازنه قدرت در پارلمان بودند٬ کم‌رنگ‌تر خواهد شد.

احتمالا شیمون پرز٬ رئیس‌جمهور اسرائیل به زودی از بنیامین نتانیاهو خواهد خواست که دولت جدید این کشور را تشکیل دهد. اگر نتایج انتخابات در ۳۰ ژانویه تایید شود٬ به نظر می‌رسد تقابل ایران و اسرائیل همچنان با شدت ادامه خواهد یافت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر