۱۳۹۲ فروردین ۱۸, یکشنبه

اخبار زندانیان سیاسی و عقیدتی۱۷ فروردین ۱۳۹۲

۱-احضار علی رضا هاشمي،عضو شورای مرکزی سازمان معلمان به دادگاه ۲-بیخبری مطلق از وضعیت دو فعال حقوق بشر کرد پس از یک ماه ۳-با تمدید نشدن مرخصی؛ اسدی زیدآبادی، بادکوبه ای، پارسا و حمیدی به زندان اوین بازگشتند ۴-وضعیت وخیم جسمی یک زندانی سیاسی بلوچ و بی‌توجهی مسئولین...


اخبار زندانیان سیاسی و عقیدتی۱۷ فروردین ۱۳۹۲ 

*********************************************************************************************

۱-احضار علی رضا هاشمي،عضو شورای مرکزی سازمان معلمان به دادگاه
۲-بیخبری مطلق از وضعیت دو فعال حقوق بشر کرد پس از یک ماه
۳-با تمدید نشدن مرخصی؛ اسدی زیدآبادی، بادکوبه ای، پارسا و حمیدی به زندان اوین بازگشتند
۴-وضعیت وخیم جسمی یک زندانی سیاسی بلوچ و بی‌توجهی مسئولین
۵-مدیر مسوول روزنامه خورشید به اتهام انتشار مطالبی پیرامون مرگ ستار بهشتی، محاکمه می‌شود
۶-چهارمین جلسه دادگاه کهریزک چه زمانی برگزار می شود؟
۷-وضعیت وخیم جسمانی عبدالله مومنی و مخالفت با مرخصی وی
۸-دستکم ۱۷۰ تن از شهروندان عرب در استان خوزستان بازداشت شدند
۹-در برابر ”حکم‌های غیرانسانی اعدام“ برای فعالان مدنی عرب در خوزستان، ساکت ننشینیم!

********************************************************************************************
احضار علی رضا هاشمي،عضو شورای مرکزی سازمان معلمان به دادگاه 
کلمه :علی رضا هاشمی سنجاني، فعال صنفی معلمان و عضو شورای مرکزی سازمان معلمان ايران به دادگاه انقلاب احضار شده است.

به گزارش ندای سبز آزادی مطابق احضاريه ای که به علی رضا هاشمی ابلاغ شده وی بايد در تاريخ بيست و پنجم فروردين در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی جهت دفاع حضور پيدا کند.

اتهامات اين عضو شورای مرکزی سازمان معلمان ايران، “ تبليغ عليه نظام “ و “ اجتماع و تبانی “ عنوان شده است.

علی رضا هاشمي، دبير کل مستعفی سازمان معلمان ايران، اولين بار در اسفند ۸۵ به همراه تعدادی ديگر از فعالان صنفی معلمان که به علت اعتراض به عدم اجرای قانون مديريت خدمات کشوری در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند بازداشت شد.
***

بیخبری مطلق از وضعیت دو فعال حقوق بشر کرد پس از یک ماه

با وجود گذشت یک ماه از بازداشت خسرو و مسعود کردپور ایشان تا کنون موفق به تماس با خانواده نشده‌اند و در بلاتکلیفی بسر می‌برند.
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، خسرو کردپور در تاریخ ۱۷ اسفند ماه سال گذشته با مراجعه ماموران امنیتی به منزلش بازداشت شد و برادر وی مسعود کردپور روز بعد که برای پیگیری پرونده وی به اداره اطلاعات مهاباد مراجعه کرده بود بازداشت گردید.
اکنون با وجود گذشت ۱ ماه از بازداشت این دو فعال حقوق بشر کرد، ایشان موفق به تماس با خانواده خود نشده‌اند و تنها در مراجعه خانواده این دو فعال حقوق بشر به اداره اطلاعات به ایشان اطلاع داده شد، که خسرو و مسعود کردپور تا روز ۲۲ اسفند ماه در اداره اطلاعات مهاباد نگهداری شدند و در این تاریخ به اداره اطلاعات ارومیه منتقل گردیدند.
یکی از نزدیکان این دو فعال حقوق بشر به گزارشگر هرانا گفت: "وکیل مدافع خسرو و مسعود به ما گفته‌اند که قرار بازداشتی که برای هر دو نفر صادر شده ۲ ماهه می‌باشد."
گفتنی است، خسرو کردپور، مدیر آژانس خبری موکریان می‌باشد که به کار نشر اخبار نقض حقوق بشر در ایران می‌پردازد.
***

با تمدید نشدن مرخصی؛ اسدی زیدآبادی، بادکوبه ای، پارسا و حمیدی به زندان اوین بازگشتند


مصطفی بادکوبه ای، حسن اسدی زیدآبادی، کامیار پارسا و سامان حمیدی با تمدید نشدن مرخصی نوروزی به بند ۳۵۰ زندان اوین بازگشتند.
به گزارش خبرنگار کلمه، مصطفی بادکوبه ای، حسن اسدی زیدآبادی، کامیار پارسا و سامان حمیدی زندانیان محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین که ۲۸ اسفند به مرخصی نوروز آمده بودند با تمدید نشدن مرخصی نوروزی به همراهان خود در زندان اوین پیوستند.
بر اساس این گزارش مصطفی بادکوبه ای، شاعر منتقد در شرایطی به زندان بازگشت که به دلیل بیماری خونی به انجام آزمایشات و درمان نیاز داشت اما دادستانی با ادامه مرخصی وی مخالفت کرد.
پیش از این نیز پیش از پایان تعطیلات عماد بهاور و نسرین ستوده با عدم تمدید مرخصی نوروزیشان به زندان اوین بازگشته بودند.
براساس قوانین، مرخصی از حقوق اولیه زندانیان محسوب می شود اما مسوولان قوه قضاییه و امنیتی از آن به مثابه اهرم فشار بر زندانیان و خانواده هایشان نگاه می کنند و طی چهار سال گذشته زندانیان سبز بیشترین فشار و آزار را متحمل شدند.
برای دادن مرخصی به یک زندانی سیاسی نهادهای مختلف تصمیم گیرنده هستند نهادهایی مثل وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و قوه قضاییه. گاهی برای اینکه یک زندانی چند روزی را نزد خانواده اش بگذراند باید موافقت همه این نهادها جلب شود. کینه ورزی های شخصی و موافقت بازجوهایی که فراتر از قانون قدرت تصمیم گیری دارند، نیز از مراحلی است که یک زندانی را مستحق مرخصی و دیگری را فاقد آن تشخیص می دهد. در نهایت وقتی تمام این مراحل طی می شود، زندانی سیاسی قادر است چند روزی و فقط چند روزی را نزد خانواده اش بگذراند.
این در حالی است که طبق قوانین تمام زندانیان بجز تعداد اندکی حق استفاده از مرخصی نوروزی را دارند. قاچاق مسلحانه و یا عمده مواد مخدر و روانگردان‌ها و سایر محکومینی که اخلاق و رفتار آنها در زندان به گونه‌ای بوده که بنا به نظر دادستان یا قاضی ناظر زندان یا رئیس زندان یا شورای طبقه بندی شایستگی برخورداری از مرخصی را ندارند.
***

وضعیت وخیم جسمی یک زندانی سیاسی بلوچ و بی‌توجهی مسئولین

حبیب الله ریگی‌نژاد شورکی زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان مرکزی زاهدان با وجود وضع وخیم جسمی از درمان مناسب محروم است.
 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حبیب الله ریگی‌نژاد شورکی زندانی سیاسی ۳۳ ساله زندان مرکزی زاهدان مدت یک ماه و نیم است که از ناراحتی شدید کلیه رنج می‌برد و مسئولین تا کنون اقدام مناسبی برای درمان وی انجام نداده‌اند.
این زندانی سیاسی بلوچ در سال ۱۳۸۷ به اتهام همکاری با گروه جند الله بازداشت و پس از گذراندن ۳ سال در اداره اطلاعات زاهدان و بلاتکلیفی، در دادگاه انقلاب زاهدان به اعدام محکوم شد.
یکی از بستگان این زندانی سیاسی بلوچ به خبرگزاری هرانا گفت: "حبیب الله در مدت این ۳ سال حق تماس با خانواده خود را نداشته است و مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار گرفته است."
وی همچنین ادامه داد: "حبیب الله یک ماه و نیم است که به عفونت کلیه مبتلا شده و از درد شدید رنج می‌برد. بهداری زندان تنها به تجویز مسکن اکتفا می‌کند و مسئولین زندان هم می‌گویند اگر می‌خواهید وی را به بیمارستان منتقل کنیم باید ۲ میلیارد تومان وثیقه تودیع نمایید."

***

 مدیر مسوول روزنامه خورشید به اتهام انتشار مطالبی پیرامون مرگ ستار بهشتی، محاکمه می‌شود
مدیرمسوول روزنامه خورشید گفت: روز یک‌شنبه 18 فروردین به شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران احضار شده‌ام و قرار است به صورت علنی و با حضور هیات منصفه این دادگاه برگزار شود.
محمدرضا تقوی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این‌که بنده به عنوان متهم و در موضوع اتهامی که طی آن از موضوع مرگ مشکوک ستار بهشتی انتقاد کرده بودم در این دادگاه از خود دفاع می‌کنم، افزود: دادستان تهران به استناد بندهای 8 و 11 ماده 6 قانون مطبوعات علیه بنده اعلام جرم کرده که باید روز یک‌شنبه ساعت 9 صبح در این جلسه برای دفاع از خود حضور پیدا کنم.
وی افزود: در پی مطالبی که اینجانب با رویکرد انتقاد سازنده پیرامون شیوه برخورد با موضوع بازداشت ستار بهشتی که منجر به مرگ وی و سوءاستفاده رسانه‌های بیگانه شده است، بیان کرده بودم - مطالبی که پیش از این در مصاحبه‌های رسمی مسوولان قوه قضاییه و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی منعکس شده است - دادستان محترم تهران علیه اینجانب به خاطر بیان این مطلب اعلام جرم کرد و بر این اساس پرونده کیفری تشکیل شد و بدوا به شعبه 9 بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران احضار شدم.
مدیرمسوول روزنامه خورشید با اشاره به این‌که بنده انتقاد سازنده را جز حداقل‌های آزادی مطبوعات و رسانه‌ها می‌دانم، اظهار کرد: بر این اساس سریعا با اجابت احضاریه مذکور در شعبه 9 بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه جهت پاسخگویی حاضر شدم و مشاهده کردم که جناب آقای منصوری بازپرس محترم شعبه حضور ندارند.
تقوی‌فرد ادامه داد: مدیر محترم دفتر بازپرسی اظهار داشتند که ایشان در مرخصی هستند و بعد از تعطیلات تاسوعا و عاشورا بازمی‌گردند اما با کمال تعجب مطلع شدم که ظهر روز سه‌شنبه مورخ 1391/8/30 احضاریه‌ دیگری به دفتر روزنامه واصل شده است که در آن بازپرس پرونده تغییر کرده و فردی به نام آقای اسدی در غیاب آقای منصوری احضاریه جدیدی با عنوان «ضروری است به محض رویت احضاریه در این شعبه حاضر شوید. در نتیجه عدم حضور، جلب است.» صادر کرده است.
وی مدعی شد: آنچه موجب شگفتی است، این است که براساس اطلاعات به دست آمده بازپرسی که اینجانب را با قید جلب در رابطه با مطلب انتقادی پیرامون قضیه مرگ ستار بهشتی در بازداشتگاه احضار کرده، همان بازپرس و قاضی پرونده «ستار بهشتی» است.
تقوی‌فرد گفت: معتقدم این‌گونه برخوردها مغایر با موازین و مقررات آیین دادرسی کیفری و قانون احترام به آزادی‌های مشروع و رعایت حقوق شهروندی است و من داوری در این زمینه را به افکار عمومی واگذار می‌کنم.
  
***
چهارمین جلسه دادگاه کهریزک چه زمانی برگزار می شود؟
پس از سالها تاخیر و با وجودی که سه جلسه از دادگاه جنایت کهریزک در اسفند ماه سال گذشته برگزار شد، قاضی مدیر خراسانی می گوید که هنوز برای برگزاری چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده قضات تعلیقی کهریزک تصمیمی اتخاذ نشده است.
به گزارش کلمه، جلسات اسفند ماه سال گذشته هر چند بطور غیر علنی برگزار شد اما سعید مرتضوی متهم اصلی جنایت کهریزک دفاعیه خود را بر خلاف قانون در رسانه ها منتشر کرد. انتشاری که با مخالفت مقامات قضایی رو به رو نشد.
سعید مرتضوی برخلاف حکم دیوان عدالت اداری همچنان بر مسند سازمان تامین اجتماعی تکیه زده و در دادگاه رسیدگی به جنایت کهریزک نیز حاضر به قبول اتهام نشد و ادعا کرد در زمان صدور حکم اعزام اعتراض کنندگان به بازداشتگاه کهریزک در مرخصی تحصیلی بوده است.
بعد از سه جلسه دادگاه، آنگونه که فارس نوشته است امروز قاضی پرونده قضات کهریزک گفته است: زمان برگزاری چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده قضات تعلیقی کهریزک هنوز مشخص نشده است.
نخستین جلسه دادگاه متهمین پرونده موسوم به کهریزک ۸ اسفند ۹۱ در شعبه‌ ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران و به ریاست قاضی مدیر خراسانی برگزار شد و حواشی زیادی به همراه داشت.
***

وضعیت وخیم جسمانی عبدالله مومنی و مخالفت با مرخصی وی

عبدالله مومنی در حالی سومین نوروز را در زندان سپری کرد که از مشکلات کلیه رنج می‌برد اما با مرخصی استعلاجی وی مخالفت شده است.
 آخرین پاسخ به پیگیری‌های خانواده عبدالله مومنی این بوده است که تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری به او مرخصی داده نمی‌شود.
این در حالیست که تاکنون دیگر درخواست‌های خانواده برای ملاقات حضوری و رسیدگی پزشکی به وضعیت وخیم جسمانی وی از سوی دادستانی بی‌پاسخ مانده است.
بر اساس این گزارش عبدالله مومنی از سنگ کلیه و ناراحتی‌های کلیه رنج می‌برد اما هیچگونه رسیدگی به وضعیت وی صورت نمی‌گیرد.
عبدالله مومنی در فروردین ماه سال ۸۹ پس از مدت ۸ ماه بازداشت به مرخصی استعلاجی آمد و در مدت مرخصی به دلیل بیماری‌هایی که در زندان دچارش شده بود، به مداوا مشغول بود. اما مداوای وی ناتمام و به زندان بازگردانده شد در حالیکه طبق نظریه پزشکی قانونی وی برای انجام معالجات مربوط به ناراحتی‌های کلیه و مثانه و مجاری ادراری می‌بایست به خارج از زندان اعزام و تحت مداوا قرار گیرد.
عبدالله مومنی یکی از فعالان مدنی- سیاسی شناخته شده است که روز ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ در ستاد شهروند آزاد متعلق به حامیان مهدی کروبی با خشونت و ضرب و شتم دستگیر شد. او نزدیک به ۱۰۰ روز را در سلول انفرادی و تحت بازجویی به سر برد.
وی به خاطر فعالیتهای دانشجویی و سیاسی‌اش، چندین بار بازداشت و تحت شکنجه و فشار روحی قرار گرفته است.
نهایتا در دادگاه‌های نمایشی به تحمل چهار سال و یازده ماه حبس محکوم شد. این حکم در حالی برای مومنی صادر شد که محمد شریف، حقوقدان و وکیل دادگستری، با غیرقانونی نامیدن دادگاه به تشریح اینکه چگونه نتوانسته وکالت عبدالله مومنی را پیش از دادگاه بر عهده بگیرد پرداخته و گفته بود: "در طول مراجعات پی در پی٬ پرونده از دفتر دادستانی به دادیاری ارجاع نمی‌شد و پس از ارجاع، وکالت نامه‌ها را گرفتند اما چند روز قبل از تشکیل دادگاه، وکالت نامه را همراه با نامه‌ای از آقای مومنی مبنی بر اینکه به وکیل نیاز ندارد، مسترد کردند."
مومنی ازبیان فشارهایی که در زندان متحمل شده بود، در مجامع رسمی سکوت اختیار کرده بود تا اینکه در نامه‌ای خطاب به رهبری از شکنجه‌های رفته بر او پرده برداشت.
او در این نامه به شکنجه‌های فیزیکی و روانی از جمله ضرب و شتم و سیلی‌های پیاپی، اقدام به خفه کردن تا حد بیهوشی، نگهداشتن سر زندانی در کاسه توالت، حبس در سلول انفرادی، تهدید مکرر به اعدام، تهدید به آزار و اذیت جنسی، وادار شدن به تمرین برای اعترافات ساختگی توسط بازجویان، جلسات چند ساعته بازجویی و ایستادن بر روی یک پا اشاره کرده بود.
این فعال دانشجویی سابق در مرداد ماه سال ۱۳۹۰ پس از انتشار این نامه با اتهام‌های جدید نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی رو به رو شد و فشار‌ها بر او افزایش یافت.


***

دستکم ۱۷۰ تن از شهروندان عرب در استان خوزستان بازداشت شدند

 از اواسط اسفند ماه سال گذشته موجی از بازداشت شهروندان عرب در شهرهای مختلف استان خوزستان آغاز شده است که تا کنون منجر به بازداشت ۱۷۰ تن شده است.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این دستگیری‌های در فاصله‌های زمانی کوتاه در مناطق و شهرهای مختلف استان خوزستان طی یک ماه گذشته صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش از تاریخ ۱۱ اسفند ماه سال ۹۱ تا کنون بیش از ۱۷۰ تن از شهروندان عرب در مناطق مختلف این استان بازداشت شده‌اند، برخی از خانواده‌های این افراد روز‌ها از وضعیت اعضای بازداشتی خانواده خود بی‌اطلاع بودند.
منابع آگاه گزارش دادند که برخی از دستگیر شدگان تنها به دلیل سابقه بازداشت در سالهای گذشته بازداشت شده‌اند و برخی دیگر با آزادی مشروط یا وقیقه آزاد شده بودند و یا دارای پرونده مفتوح در دستگاه قضایی بوده‌اند.
حمزه نوری فعال حقوق بشر مقیم سوئد در گفتگو با گزارشگر هرانا اعلام داشت جمعی از بازداشت شدگان شهروندانی بوده‌اند که در حرکت اتوبوس‌های کاروان نور که هر ساله برای بازدید از مناطق جنگی روانه جنوب کشور می‌شوند؛ اختلال ایجاد کردند.
کریم دحیمی فعال حقوق بشر در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: "هدف از این دستگیری‌ها ایجاد رعب و وحشت برای جلوگیری از تظاهراتی است که هر ساله در ۲۶ فروردین به مناسبت اعتراضات سال ۱۳۸۴ توسط جوانان عرب این منطقه برگزار می‌شود."
اسامی افراد بازداشت شده به ترتیب تاریخ بازداشت عبارت است از:
اسامی دستگیر شدگان روز جمعه ۱۱ اسفند ماه ۹۱
۱-عبدالرضا غبیشاوی ۲-محمد کریمی ٣- جاسم ناصری ۴- قاسم سیمری از أهالی منطقه کوره شهر معشور ۵-سمیرخنافره ۶-عبدالرضا عنافجه ۷- رضا ساعدی ٨-رمضان باوی ۹-جابر ال کثیر ۱۰-عبدالرضا ثامری ۱۱-محمد عبادی ۱۲- عمار موسوی ۱٣-عماد سلامات، از أهالی آبادان
اسامی دستگیر شدگان روز شنبه ۱۲ اسفند ماه ۹۱
۱۴-علی صخراوی ۱۵- هادی خضیری ۱۶نجم مقدم ۱۷-ابراهیم حاج مقدم از اهالی منطقه جراحی شهر معشور
اسامی بازداشت شدگان روز یکشنبه ۱۳ اسفند ماه ۹۱
۱٨-جاسم دریس ۱۹- خلف جابری ۲۰-کاظم حزباوی ۲۱-ناصر فاضلی ۲۲- ثامر مطوری از اهالی منطقه دورخوین شهر فلاحیه (شادگان)
اسامی بازداشت شدگان مورخه ۱۳ تا ۱۸ اسفند ماه ۹۱
۲٣-اکرم بدوی ۲۴-مهدی زهیری ۲۵-ناصر حزباوی ۲۶-فاخر حلفی از اهالی کوت عبدالله. ۲۷-کاظم نواصری ۲٨-اسعد نواصری ۲۹-جمال نواصری ٣۰-جلال بدوی ٣۱-رحیم طرفی ٣۲-ابراهیم زرقانی از اهالی کوت نواصر اهواز. ٣٣-خلیل شعبانی ٣۴-ماهر خسرجی ٣۵-جلال عموری ٣۶-ضیاء شریفی ٣۷-هادی مزرعه از اهالی منطقه زرگان اهواز.
اسامی بازداشت شدگان روز جمعه ۱۸ اسفند ماه ۹۱
٣٨-کریم صالحی ٣۹-عبدالرضا حزباوی ۴۰-محمد باوی ۴۱-جاسم عفراوی از اهالی کوی کوت النواصر اهواز.
اسامی دستگیر شدگان روز دوشنبه ۲۱ اسفند ماه ۹۱
۴۲-ناجی نواصری ٢۵ ساله ۴٣-کریم هاشمی ٣٣ ساله ۴۴-حیدر کعبی ۲۶ ساله ۴۵-عیسی ناصری ۲۰ ساله ۴۶- هادی سودانی ۴۰ ساله ۴۷- رامی ناصری ۱٨ساله از منطقه جنگیه اهواز ۴٨- خلف هلیجی ۱۹ ساله ۴۹-امین حیدری ٣۵ ساله ۵۰-کاظم حزباوی ۱٨ ساله از اهالی منطقه «ابودبس» شهر اهواز.
روز چهارشنبه ۲۳ اسفند ماه تنها یک شهروند عرب خوزستانی اهل روستای «بیت خشان» شهر شوش بنام ۵۱- خلف فرزند ثامر بازداشت شد.
اسامی دستگیر شدگان شنبه ۲۶ اسفند ماه ۹۱
۵۲-سیدهاشم فرزند حاج سیدنور (۴٣) ساله ۵٣- عامر فرزند رستم زغیبی (٣۷) ساله ۵۴-جمعه کعبی فرزند عبدالعالی
دستگیرشدگان روز پنج شنبه ۱ فروردین ماه ۹۲
۵۵-ناجی ثامری ۵۶-هادی ثامری ۵۷-محمد ناصری ۵٨- رضا ناصری ۵۹-حسن زهیری از اهالی ملاشیه اهواز. ۶۰-حبیب بدوی ۶۱ مکی دورقی ۶۲-جعفر دورقی ۶٣-مهدی حزباوی ۶۴-هادی ناصری ۶۵-علی ناصری ۶۶-کاظم هلیجی ۶۷-عارف هلیجی ۶٨-ناجی سواری ۶۹-احمد عموری ۷۰-اسماعیل حیاوی ۷۱-نوروز حیاوی ۷۲-رمضان ناصری ۷٣-جلیل ساعدی ۷۴-هاشم عموری، از اهالی منطقه "کوت عبدالله" اهواز. ۷۵-شهاب حیاوی ۷۶-ایوب عموری ۷۷-سعید سواری، از اهالی "حصیر آباد" شهر اهواز. ۷٨-میثم زهیری ۷۹-محمد شجیراوی ٨۰-سلمان معاوی ٨۱-صادق نواصری ٨۲-مجید سواری از اهالی منطقه جنگیه اهواز. ٨٣-ناصر عموری ٨۴-علی حزباوی ٨۵-مزید زرقانی، از اهالی منطقه «قلعه چنعان» شهر اهواز. ٨۶-کریم باوی ٨۷-حمزه حاج مقدم ٨٨-امیر ربیحاوی ٨۹-سامی طرفی ۹۰-فاخر جادری ۹۱-هادی غرباوی ۹۲-صباح محول ۹٣-جهاد ناصری، از اهالی شهر عبادان.
اسامی بازداشت شدگان شنبه ۳ فروردین ماه ۹۲
۹۴-کمال خنافره ۹۵-نبیل هاشمی ۹۶- شریف البوصبیح ۹۷- جلال البوغبیش، از اهالی شهر فلاحیه (شادگان) ۹٨-حسن کعبی فرزند کریم ۹۹- قاسم فرزند سند کعبی ۱۰۰-علی کعبی ۱۰۱- قیس فرزند صدام کعبی، از روستای «کعب بیت جوی» تابع شهر شوش.
اسامی دستگیر شدگان روز یکشنبه ۴ فروردین ماه ۹۲
۱۰۲-ماهر شریفی ۱۰٣-هادی شریفی ۱۰۴-رحیم عبیات ۱۰۵-ابراهیم موسوی ۱۰۶-رمضان ساعدی، از اهالی «سیدکریم» شهر اهواز ۱۰۷-علی ناصری ۱۰٨-عاصی بجاری ۱۰۹-مسعود باوی ۱۱۰-مجید مسعودی ۱۱۱- شجاع طرفی ۱۱۲- جلال جلالی، ساکن شهر اهواز کوی گلستان.
بازداشت شدگان روز دوشنبه ۵ فروردین ماه ۹۲
۱۱۲-کاظم ثامری ۱۱٣-غازی خضیری ۱۱۴-حبیب تمیمی ۱۱۵-طاهر ربیحاوی ۱۱۶-باقی مزرعه ۱۱۷-مکی مجدم ۱۱٨-عبدالواحد ناصری ۱۱۹-فیصل غرابات ۱۲۰-جاسم فاضلی ۱۲۱-صمد محمدی ۱۲۲-حافظ شعبانی ۱۲٣-یوسف ناصری، از ساکنان کوی مجاهد شهر اهواز.
دستگیر شدگان روز سه شنبه ۶ فروردین ماه ۹۲
۱۲۴-محمد صاکی ۱۲۵-حیدر صاکی ۱۲۶- محمدرضا صاکی ۱۲۷-علی بنی صالح، از اهالی شهر حویزه. ۱۲٨-هادی فرزند فرحان حیدری ٢۴ سالهساکن گلدشت اهواز ۱۲۹-عقیل حیدری فرزند حسون ٢٧ ساله ۱٣۰-احمد فرزند فرحان حیدری٢٠ ساله ۱٣۱-عدنان حیدری فرزند حسون، از اهالی کوی پردیس اهواز. ۱٣۲-کریم حمیداوی ۱٣٣-عماد عنافجه ۱٣۴-حمید غانمی ۱٣۵-هادی غانمی ۱٣۶-موسی راشدی ۱٣۷-عیسی کریمی ۱٣٨-جمال ال کثیر ۱٣۹-صادق شریفی ۱۴۰-امیر خسرجی ۱۴۱-جواد سودانی ۱۴۲-فواد سمیری، از ساکنان روستای «طره بخاخ» شهر عبادان.
بازداشت شدگان مورخه ۷ فروردین ماه ۹۲
از شهر حویزه ۱۴٣-محمد عماره مرمضی ٣۵ ساله معلم در شهر حویزه ۱۴۴- احمد حیدری فرزند عبد ٢١ ساله از کوی پردیس اهواز ۱۴۵- حسین طرفی فرزند حسون ساکن کوی جمشید آباد شهر آبادان ۱۴۶- سعید مزرعه فرزند کاظم ساکن منطقه «زویه» شهر اهواز ۱۴۷- علی غبیشاوی از اهالی معشور
دستگیر شدگان روز پنج شنبه ۷ فروردین ماه ۹۲
۱۴۷-ناجی غوابش فرزند حامی، ٣۰ ساله ساکن روستای (مالکیه سفلی) شهر خفاجیه (سوسنگرد) شغل وی معلم در شهر حویزه ۱۴٨-بهادر خالدی ۱۴۹-کریم بریهی ۱۵۰-ناجی سواری ۱۵۱-سامی حمیدی ۱۵۲-عنید عیاشی ۱۵٣- مصطفی بدوی ۱۵۴- مهدی بدوی ۱۵۵- قاسم ناصری ۱۵۶- جاسم ناصری ۱۵۷-عباس سواری ۱۵٨-دهر سواری ۱۵۹-عماد جابری ۱۶۰-حامد حزباوی ۱۶۱-علی فاضلی.
دستگیر شدگان روز دوشنبه ۱۲ فروردین ماه ۹۲
از شهر خرمشهر ۱۶۲- عزیز صالحی ۱۶۳- باقر مقدم ۱۶۴- نجم برومی ۱۶۵- صالح نصیری ۱۶۶- عبدالله موسوی ۱۶۷- جارالله هاشمی ۱۶۸- ابراهیم صیاحی ۱۶۹- کاظم عبیداوی ۱۷۰- احمد ساعدی.
***
در برابر ”حکم‌های غیرانسانی اعدام“ برای فعالان مدنی عرب در خوزستان، ساکت ننشینیم! 

حزب توده ایران، همصدا با تمامی آزادی‌خواهان در داخل و خارج از کشور، با محکوم کردن حکم‌های جابرانه و ضدانسانیِ اعدام در ایران که جز پراکندن رعب و وحشت بین مردم هدفی ندارد، از تمامی سازمان‌ها، نهادهای حقوق بشری و عدالت‌خواهان جهان انتظار دارد تا صدای اعتراض خود را بر ضد این حکم ها رساتر کنند.

دستگاه های سرکوب رژیم ”ولایی“، بار دیگر یورشی حساب شده را بر ضد فعالان مدنی جنبش خلق عرب تدارک دیده اند. سرکوب خشن خلق های ایران، از عرب، کرد، آذری، بلوچ تا ترکمن بخش جدایی ناپذیری از سیاست های ضد مردمی رژیم در سال های اخیر بوده است که عواقب فاجعه باری برای میهن ما و تمامیت ارزی آن به همراه داشته است. بی‌دادگاه‌های رژیم ”ولایت فقیه“، بنابر سنتی که گویی قصد پایان یافتن ندارد، و نشان نظامی استبدادی است، این بار با کمک رسانه ”پرس تی وی“، رسانه انگلیسی زبان دست ساز رژیم و حامیانش در غرب، در نمایشی نفرت‌انگیز از اعتراف‌های دیکته شده در زیر شکنجه‌های غیرانسانی قربانیان، پس از محاکمه‌هایی پشت درهای بسته و بدون حضور وکیل، و باوجود ردِ اتهام‌های انتسابی از سوی متهمان، بالاترین مرجع قضایی (دیوان عالی کشور) حکم اعدام ۵ فعالِ مدنیِ عرب خوزستانی را تایید کرد. صدور این حکم همزمان با تایید حکم اعدام دو فعال کُرد، و در هنگامه‌یی است که ده‌ها حکم اعدام دیگر برای قربانیان آسیب‌های اجتماعی، فعالان سیاسی و مدنی صادر شده و در انتظار فرصت مناسب برای اجرا هستند.
محمدعلی عموری، دانش‌آموخته رشته مهندسی منابع طبیعی و شیلات از دانشگاه صنعتی اصفهان، هادی راشدی، فارغ التحصیل رشته کارشناسی ارشد شیمی کاربردی، هاشم شعبانی، شاعر، دبیر ادبیات عرب، و دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی، جابر البوشوکه و مختار البوشوکه، ۵ تن فعالِ مدنی و فرهنگیِ عضو موسسه فرهنگی ”الحوار“(گفت‌و‌گو)‌اند، که چه در زمان تحصیل در دانشگاه صنعتی اصفهان و چه در زمانی که به شغل معلمی در شهر کوچک و محروم ”رامشیر“ ( ”خلفیه“) مشغول بوده‌اند، جز تاسیس نشریه دانشجویی”التراث“ و برگزاری مراسم قانونی فرهنگی مانند عیدهای مذهبی، جرم دیگری نداشته‌اند. محمدعلی عموری، پس از چندین بار احضار و بازداشت از سوی دستگاه امنیتی رژیم، سرانجام در سال ۲۰۰۷ از طریق مرز عراق از کشور خارج شد و از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل تقاضای پناهندگی کرد. دولت عراق او را به جرم ورود غیر قانونی به آن کشور بازداشت کرد، و به‌رغمِ قبول پناهندگی او از طرف سازمان ملل، سرانجام وی را به دستگاه امنیتی رژیم ولایت فقیه تسلیم کرد.
حزب توده ایران، همصدا با تمامی آزادی‌خواهان در داخل و خارج از کشور، با محکوم کردن حکم‌های جابرانه و ضدانسانیِ اعدام در ایران که جز پراکندن رعب و وحشت بین مردم هدفی ندارد، از تمامی سازمان‌ها، نهادهای حقوق بشری و عدالت‌خواهان جهان انتظار دارد تا صدای اعتراض خود را بر ضد این حکم ها رساتر کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر