ازآنجائی که بیشتر انسانها در این جهان ، همه زندگی شان از کنشهای خوب و بد ایشان آکنده است ؛ و بر اثر همین موارد نیز نمی توانند به راحتی ، از یک مرحله به مرحله ای دیگر گذر بکنند ؛ که تا بتوانند اهداف خودشان را پی بگیرند و نتیجه ای را که مایلند به دست بیاورند ؛ ضرورت دارد که هر از چند گاهی ، مانند یک حسابرس کاردان ، چرتکه حساب عملکردهای زندگی شان را در دست بگیرند ؛ و به تک تک آنها رسیدگی بکنند .
یکی از رموز موفقیت در امور زندگی آدمیان ، دقت کردن ایشان در یافتن اشتباهاتی است که تا آن مرحله از زندگی شان انجام داده اند . بدیهی است که شناختن کارهای اشتباه انجام شده ، به تنهائی نمی تواند مسیری به سوی یک آینده سرشار از پیروزی را به روی آدمی بگشاید ؛ بر همین اساس ، یافتن روشی که دسترسی به این مهم را برای آدمی میسر بنماید ؛ امری مسلم و الزامی است .
رها نمودن موضوعات و کارهای انجام شده اشتباه ، که مربوط به گذشته ما می باشند ؛ و متصل نمودن خودمان به اعمالی که عکس کارهای انجام شده پیشین باشند ؛ که بتوانند راه رسیدن ما به مسیری که موفقیت های مورد نظرمان را تحقق ببخشند ؛ دارای دو مفهوم می باشند . مفهوم بیانی و مفهوم عملی !
انسان برای رسیدن به آرمانهائی که مد نظر خویش دارد ؛ دو کنش متفاوت را ارائه می دهد ؛ کنش بیانی و کنش عملی ، آدمی در هنگام بیان نمودن موضوعاتی که می خواهد مطرح بسازد ؛ خیلی سریع کنش بیانی را بکار می گیرد ؛ اما فراموش می کند ، که جنبه های عملی آن ، و مراحلی را که در عمل موجب کسب پیروزی می گردند را نیز در نظر بگیرد !
از اینرو در بیشتر مواقع نمی تواند به اهداف خود برسد ، و به زندگی خویش رونقی که آرزویش را دارد بدهد ، پس باید همواره به این نکته دقت کامل داشته باشد ؛ که جهت دستیابی به ایده هایش ، با ید ضمن گذر از اشتباهات گذشته ، راههای صحیح و یاری رسانی را انتخاب بکند ؛ که برای گذار به آرمانهای پیروزی بخش ، بتوانند وی را سریع تر به قله پیروزی برسانند !
مسائلی وجود دارند که فردی می باشند ؛ مواری هم هستند که متعلق به یک فرد نمی باشند و کلیت جامعه را در بر می گیرند . چون اولی ( مسائل شخصی ) اهمیت عام ندارد و خواسته ای فردی است ؛ برای بهبودی اوضاع مردمی که در یک جامعه بزرگ در کنار هم زیست می کنند ؛ توجه به موارد اجتماعی آنان از اهمیت بیشتری برخوردار است . همین نیز موارد مهم تری مانند مفاهیم بیانی و عملی که در بالا آمد را پر اهمیت تر جلوه می دهد .
گذر از یک مرحله و گذار به مرحله ای دیگر ، کاری نیست که فقط در مکان بیان به انجام برسد ؛ بلکه به دلیل سهیم بودن افراد جامعه در آرمانهای مربوط به مرحله پر اهمیت " گذار " ، همگی شان در رساندن خویش و هم مرامان دیگر به مرحله جدید ، لزوما باید اهمیت اساسی را به مفهوم عمل بدهند و به بیان خالی اکتفا نکنند .
از گام گذر تا رسیدن به گام گذار ، پلی وجود دارد که ظاهرش بیانی و باطن آن عملی محض است ؛ بر روی همین پل می باشد که اهمیت مفاهیم بیان و عمل خودشان را به رهروان این مسیر می نمایانند . تا از یک گام به دیگر گام رسیدن ، طی نمودن همان پلی است که حد فاصل این دو مرحله می باشد و افراد رهگذر در آن را ، به پایگاه های مهمی سوق می دهد که روشنائی حاضر در آنها ، خورشید آسا بیانگر تحقق یافتن آن آرمانهای سازنده را بشارت می دهند .
چگونگی در کنترل داشتن مراحل گذر از اشتباهات پیشین ، و گذار به آرمانهای پیش رو ، امر بسیار مهمی است که فقط در قالب شناخت آنها به ثمر می رسند . اشتباهات هر چه که بوده اند سپری شده اند ؛ آنچه که از آنها به درد ما می خورد ، توجه به تجربیاتی است که در این راستا به دست آورده ایم . ولی در نظر داشتن اهمیت مرحله گذار ، که دسترسی به چند آرمان مقدس را نتیجه می بخشد ؛ اگر برای اهالی فضل و دانائی مشکل نباشد ؟ برای برخی از مردم جامعه کمی سخت خواهد بود !
رسیدن به دموکراسی ، داشتن یک حاکمیت سکولار ، برخورداری از یک قانون اساسی که همه موارد مورد نیاز در جامعه را بیان کند ، زیستن در یک مجموعه ای که آزادی های فردی و اجتماعی در آن رعایت گردد ، آسایش خیال افراد آن جامعه از جهت رعایت حقوق بشری ایشان در محل زندگی شان ، همگی مواردی هستند که باید درک و توجه به نتایج مفیدشان را ، برای مردمان عادی جامعه نیز بیان کرد .
بر همین اساس ، با توجه به نیاز جامعه ایرانی به ویژه در شرایط کنونی مملکت ، برای عبور آسان ملت شریف ایران ، از دو مرحله مهم " گذر و گذار " ، که ره آوردش رهائی از چنگال ظالمان ، و رسیدن به پایگاه نجات و پیروزی برای بقیه عمرشان باشد ؛ بر هم میهنان فرهیخته و دانش پژوهی که دست اندر کار چنین مسائلی می باشند ؛ و بخوبی آگاهند که هموطنان ایشان به رهنمودهای آنان نیاز مبرم دارند ؛ فرض است که همه مساعی خودشان را در این فرصت پیش آمده به منصه ظهور برسانند ؛ و برای روشن کردن افکار مردم در این زمینه ، از هیچ کوشش و ارائه رهنمودهای لازم کوتاهی نکنند .
در غیر این صورت ، همین موضوع نیز از جمله اشتباهاتی خواهد شد ، که مردمان نسل آتی ممملکت ، ناچار خواهند گشت که جهت از میان برداشتن این اشتباه کنونی ایشان ، از دو مرحله گذر و گذار عبور بکنند ؛ تا اشتباهات پیشینیان خودشان را ، که در رابطه با رعایت مفاهیم بیان و عمل انجام داده اند را پاکسازی بکنند !
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر